Tuesday, June 23, 2015

Film italian ....



>>> ODESSA IN FLACARI
>>>
>>> 1942- FILM DE ARHIVA  IN LIMBA ITALIANA, SUBTITRAT IN LIMBA ROMANA
>>>
>>> Doresc sa va retin atentia cu un film. Un film deosebit cu atat mai mult cu cat nimeni nu mai credea sa se mai auda de el vreodata.
>>>
>>> http://telecinemateca.com/odessa-in-flacari-filme-romanesti/ 
>>>
>>> Este o pagina de ISTORIE a BASARABIEI , adevarata Istorie a Basarabiei, a Romaniei implicit. Practic este vorba de inceputul Holocaustului Neamului.
>>>
>>> Va rugam sa-l transmiteti la cat mai multa lume.
>>>
>>>
>>> Si acum  informatiile cu si despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI si a CULTURII NEAMULUI .
>>> Foarte multa lume stia despre film , cei batrani , batrani vorbeau despre el dar nimeni nu credea ca o sa mai poata fi vizionat vreodata .
>>> Si cum minciuna si doctrina mincinoasa nu poate sa dainuie , Dumnezeu a randuit ca sa fie redescoperit filmul care vine ca marturie la tot ceea ce au facut nelegiuitii pamantului impotriva Neamului Pravoslavnic.
>>> Un film istoric de care nu credea cineva sa mai auda vreodata. Sant sigur ca filmul o sa va placa cu atat mai mult cu cat am constatat ca aveti deschidere catre astfel de teme.
>>>
>>> Filmul va va vorbi despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI dar inainte de toate , filmul este UN ACT DE CULTURA , un film pierdut si acum regasit.
>>>
>>> Cinematografia romaneasca a primit un dar nesperat. De curand, presa italiana a scris despre un fapt cu totul inedit, anume descoperirea intamplatoare in arhivele studiourilor Cinecita din Roma a peliculei filmului Odessa in flacari, considerat definitiv pierdut.
>>>
>>> Odessa in flacari, realizat in anul 1942, intr-o coproductie romano-italiana este consemnat in istoria cinematografiei europene si nu numai, o capodopera a genului.
>>>
>>> Despre el au ramas doar cronici, unele consemnari, fotografii si afise.
>>>
>>> Avand ca subiect drama refugiatilor din Basarabia, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca si a ororilor comise de trupele NKVD-ului, predecesoarea KGB-ului, filmul a fost interzis dupa ocuparea tarii de catre Uniunea Sovietica, iar protagonistii acestuia aruncati in inchisori.
>>>
>>> Depus in arhivele cinematografiei, la fondul peliculelor cenzurate, deci total oprite nu numai de a fi difuzate, dar nici vizionate intr-un cadru restrans, multi ani Odessa in flacari a figurat doar in registrul de evidenta al arhivelor, apoi a disparut din scripte.
>>>
>>> Dupa decembrie 1989, unii cercetatori in istoria filmului au cautat zadarnic sa dea de urma peliculei, investigatiile ducand la concluzia ca ea a fost confiscata de " consilierii sovietici" din perioada ocupatiei, dupa care a fost scoasa din evidente, de catre Directia presei si tipariturilor, fosta cenzura.
>>>
>>> S-a mai descoperit ca Securitatea a dat ordin prin care s-a dispus distrugerea unor filme de razboi din perioada 1940-1944, considerate fasciste si "imperialiste" , dusmanoase "oranduirii socialiste".
>>>
>>> Capodopera cineatografica apartine regizorului italian Carmine Gallone, unul dintre cei mai renumiti ai timpurilor sale.
>>>
>>> Scenariul este semnat de dramaturgul Nicolae Kiritescu. "
>>>
>>> " Odessa in flacari" urma traditia inaugurata de primul mare film romanesc din 1912, care omagia victoria trupelor romane in Razboiul de Independenta din 1877.
>>>
>>> "Odessa in flacari" este o pagina vibranta de istorie, aratand lumii, in 1942, la Festivalul de la Venetia - unde de altfel a castigat Marele Premiu - ce inseamna ocupatia bolsevica si teroarea sionist-bolsevica.
>>>
>>> Timp de mai bine de o jumatate de secol, despre acest film nu s-a pomenit nimic !!!!

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com