Friday, June 19, 2015

"OPERA DE TREI PARALE" ...

'PARODIA MEA' ESTE DEDICATA CELOR CARE INCA NU 'M-AU CITIT' SI PROBABIL DIN CAUZA ASTA NU AM SATISFACTIA DECAT A CATORVA 'LIKEURI'....

Acum, deoarece chiar doresc sa inchei 'serialul' dedicat 'anti-politicianismului' am cules tot ce-am postat in ultima luna (mai mult nu mi-a permis Adm.FB) si o fac, cu un regret... si acela indoielnic:
mai ma uit 'pe sticla' si vad chiar oameni seriosi care despica firul in patru dar nimanui nu-i trece prin minte posibilitatea ca societatea sa fie condusa fara politicieni  prin 'bunul simt la dreptatii'  adica a legii aplicate in mod onest, simplu si eficient - alegerea liderului prin CONCURS !

Iata 'Opera':




Mircea Olaru a distribuit o postare.

18 Mai ·




Dragi prieteni,

Tot ce s-a legat si se mai leaga de "Politica&comp." este un mod perimat de organizare a societatii; la noi in Romania aceasta forma a devenit o FRANA in dezvoltare si TREBUIE renuntat la toate aceste manevre care sub denumirea 'DEMOCRATIE' a reusit sa conturezse o forma de non-convietuire, de viata mafiota de mari proportii, principalii perdanti fiind noi si viitorimea noastra.

De aceea, pentru prima data in istoria vietilor noastre propun ca prin sintagma TEHNOCRATIE CONSTITUTIONALA sa ne debarasam de trecut si printr-o revolutie pasnica sa ne schimbam viata, sa trecem la cea mai recunsocuta calitate a unui om: COMPETENTA.

Ea se poate demonstra numai prin examen transparent al abilitatilor si cunostintelor {Examen de Dosar+ Examen (scris+oral) tip BAC} care sa permita celor indreptatiti de rezultate, sa acceada la conducerea societatii, fie ea la nivel local, fie la nivel reprezentativ.

Exista, probabil, mai multe variante de emancipare a acestui nou mod de organizare a noastra - principalul lucru este : RENUNTAREA LA POLITICA asta paguboasa si la tot ce se leaga de ea si promovarea TEHNOCRATILOR in fruntea societatii.

Invit pe toata lumea si toti prietenii mei de FB,  sa participe la aceasta dezabatere care poate gasi, in final, singura varianta aplicabila noua pentru a iesi din noroiul in care ne-au adus politicienii.

Va doresc la toti cei care vor participa, fie chiar cu un simplu gand : Sanatate si Virtute !

Dumnezeu ne va ajuta, Amin !
19 Mai ·
·
in 'meniul' meu de postac FB am adunat mai multe idei, unele realiste, altele 'visari cu ochii deschisi'.

Accecsati Evenimente ca 'Prietenia',' ... unde am fost,...' s.a., sau grupuri ca 'Diaspora voteaza prin Posta Romana' si ultimul 'Tehnocatia Constitutionala'.

In multe postari am fost onorat sa am multe comentarii binevoitoare, in alte nu ( dar, inca, nimeni nu m-o injurat..; s-a dat un Like anemic si s-a mers mai departe la cancanurile zilei).

Vreau sa va pun in fata unui exercitiu, a unei cerinti majore obisnuite in sportul de performanta, si anume:"daca nu-ti asumi OP-uri (Obiective de performanta) cat mai inalte... risti sa muncesti pe degeaba !

Asa ca fiind un adversar inversunat a tot ce se numeste 'politica' si un nostalgic al unei tari si a unui neam "ca'n basme" .... - am initiat acest Eveniment Romania=Elvetia, Neutra si Prospera; credeti-ma: cu bogatiile care le avem, cu acei oameni adevarati care stiu ca asista la acest vis cu ochii deschisi .... - SE POATE IMPLINI !!!

Cer ajutor, a unora care sunt competenti, mai mult decat mine, sa ni se alature si impreuna sa gasim caile cinstite si eficiente de reusita a acestui vis....
 

Haide-ti odata, iesiti din lentoare si fiti dinamici ! SUCCES....

20 Mai ·
·
Folosesc o facilitate oferita de reteaua FB de a crea Evenimente; incerc sa fac un serial de Evenimente cu teme diverse dar mai ales cu cele legate de ineptiile politicii....

La ordinea zilei, azi, este "marirea alocatiei pentru copii". Cei din Opozitie sunt 'pentru' iar GOV...' contra' (normal...?). 

Ei, aici apare contradictia intre Incompetenta si Competenta si la unii si la altii.

Ma delimitez de luptele acerbe de pe 'sticlaTV' si remarc doua aspecte: primul este de ordin general, anume - orice marire de salarii, pensii, alocatii - duce, chiar de a 2-a zi, la scumpirea unor produse care nu pot fi urmarite legal de ANAF ( e corect asa ecva...?) si al doilea: marirea, dublarea otova, la cei cca 3,5 mil. de copii din tara a acestei alocatii este o aberatie; sunt f.m. familii care au un statut financiar elevat si la astia alocatia este un 'cadou' nemeritat...; dar sunt si cei saraci - lor ar trebui sa li se dubleze, tripleze alocatia dar ce te faci cu o 'familie fabrica de copii pe banda rulanta'; pai prosti ar fi parintii sa mai munceasca, de la 10 copii se strang bani cat ia un senator (glumesc....). In acesta a 2-a abordare alocatia trebuie marita DIFERENTIAT; aici apare 'competenta' - cine poate sa faca o scalare obiectiva a celor care saraci fiind (din varii motive, unii din cauza betiei...) pot beneficia (si cum...?) de bani dela buget, adica din banii nostri ?

Politologul si acum anbasadorul ns., la Berlin, Dl. E.Hurezeanu a emis 3 'napaste' care ne fac sa fim asa cum suntem; ordinea aleasa de D.sa. este : INCOMPETENTA, CORUPTIA si FRICA (de raspundere adaug eu); cel care are aceasta forma a fricii, apeleaza la coruptie iar prin aceasta incompetentii ajung la varf.
Eu am pritocit acest frumos "trinom Hurezeanu" ( de mine numit asa...) si am conchis:"daca am putea gasi si alege oameni competenti, toata tarasenia s-ar termina.. Pai cum se pot gasi cei competenti...., ca prin politica nu se poate, lucru dovedit de 25 de ani daca nu de mai mult...? Asa:
Alegem oamenii prin Examen (ca la BAC)= examen de Dosar si exaemn de Cunostinte si abilitati.

 
Petru serialul meu, care a inceput azi (si nu stiu cat o mai dureze...) am demonstrat ca marirea alocatiei pentru copii fara a face delimitari competente - este un cadou nemeritat pt cei bogati si pentru cei saraci dar puturosi, 

Voi ce parere aveti ? Astept opiniile Dv si va rog distribuiti Evemimentul la toti pretinii dv.. O zi buna sa aveti, Succes......
21 Mai ·
·
24 Mai ·
·
De azi, 24 Mai, 2015, prin emisiunea B1TV, cuvantul 'loialitate' a deveni exotic in 'public'; este vb. de un caz tipic de lipsa de loialitate, devoalat de Traian Basescu vs. "pufulets Saftoiu" (alintatura ii apartine fostului presedinte);

Aceasta femeie frumoasa si cultivata, nu poate fi acuzata de mahalagism... din contra, dar este foarte ciudat ca D.na Saftoiu, nefiind din lumea sportului, nu practica 'faire-play'-ul....

Este rusinos si cazul de fata duce la celalalt termen 'ingratitudine' (de mine asociat, voit); este mizeria umana care m-o framantat o intreaga viata (am aproape 80 de ani).

Sportul ajuta la a fi plin de gratitudine...; nepracticandu-l, esti vulnerabil si iata ca au inceput a fi scrise carti nu numai in inchisoare ci si in stare de disgratie primita, meritat, din partea presedintelui (mai raman si excceptiile: exista sportivi care, iata, sunt ingrati fata de cei din jur..., iar eu nu pot face niciun rabat de la repulsia mea fatza de acestia......).

In final 'loialitatea / ingratitudinea', sunt firesc legate de "Incompetenta / Competenta".

Evenimentul din saptamana trecuta si de campania grupului Tehnocratia Constitutionala...

D.lui Pres. Traian Basescu, omagiile mele a fi fost :"omul potrivit la timpul si locul potrivit' si cine poate crede altfel ori nu este realist, ori este 'cumparat' politic.

Un literat, om stiutor al Istoriei, ar putea sa scrie opera vietii sale cu titlul 'Ingratitudinea la romani"....
Top of Form

26 Mai ·
·
M-a framanta de ceva vreme un lucru care poate parea pueril, copilaresc......
Stim ca exista o lege a partidelor care reglementeza infiintarea, 'functionarea' lor etc; nefiind specialist m-am framantat sa inteleg unele luari de pozitie sau masuri luate de un partid sau altul, masuri de regula neasteptate din parte acestuia sau altuia ...., masuri de circumstanta si acre deruteaza gandirea noastra simplista...



In fond, tot romanu' stie sau intuieste ce inseamana sa fie PSD sau PNL si mai nou PMP (ds. UDMR nu vorbesc ca el, atent analizat, dupe parerea mea umila, nu este un partid ci un ONG care se ocupa cu promovarea intereselor etniei maghiare, dar intuiesc ca nu are titulatura de 'partid').

In fond ce-ar fi fost asa de greu, la atatia bani aruncati pe fereastra , aiurea, sa fi facut un fluturas sau sa fi tiparit pe o coala A4(portret, 2 coloane) asa: dupa Antet si sigla partidului...pe coloana din stanga sa fie fost scrise, punctual, precis si verificabil..., toate cele care partidul doreste sa le realizeze ('asta DA') iar pe cea din dreapta, invers, toate actiunile care daca le-ar face nu s-ar mai putea numi partid ('asta NU').

Se stie ca omu de rand cand este vorba de PSD, de exemplu, sta nedumerit si se intreaba - dece nu creste odata numarul de locuri de munca ? Pai asta ar fi in coloana din stanga ('asta DA') sau dece PNL propune in Paralment o lege care ar trebui s-o sustina PSD-ul (legea Alocatiilor sociale)....; nimeni nu mai stie nimic si totul este o varza calita si veche de o saptamana care ti-o da la restaurant s-o mananci si sa dai si bacsis ('obligatoriu', ce aiurea).

Am intalnit pe lista de postari aceasta grafica care cat de cat aduce ceva in genul propunerilor mele ("asta DA/asta NU")
Dv. ce parere aveti ?
AR FI BINE CA FIECARE PARTID (CAM TOATE MINT SI INSEALA, DAR DEH, SUNT LEGALE SI NU LE CERE NIMENI SOCOATA) SA AIBE, PERIODIC, O CAMPANIE IN CARE SA SE SCRIE NEGRU PE ALB: "ASTA DA / ASTA NU"....?
Astept opiniile dumneavoastra...
O seara buna sa aveti ... antipolitrugul de serviciu MO
Bottom of Form
27 Mai ·
·
Luat de avantul multora din pretinii mei de FB, am facut si eu o serie de comentarii, unele mai acide, altele poate realiste ds. politica; 'Surpris'-ul meu a venit cand s-o'ntamplat ca in aceias zi sa creez Evenimentul -"asa Da / asa NU" si aproape concomietnt sa posetz gluma aceia placuta cu Bula care intrebat fiind unde se ducea a spus candid la cor...
Acest banc a primit f.m. 'like'-uri iar, ala, Evenimentul nici unul.
De asta trag concluzia ca daca eu bat campii cu POLITICS-ul meu este bine sa renunt si 'sa ma duc la culcare'....


Deci de acum incolo, eu incerc sa ma retrag din tot ce se leaga de politica, nu-i de mine, chiar doctorul mi-a spus s-o lasa mai moale - dar nimeni nu a avut asa dreptate decat 'sondaukl' ad-hoc, necomandat al "like"-urilor.......

Voi, celor ramasi 'in lupta' va doresc numai succese... dar eu sunt la baza antrenor de inot si dela inot o sa mi se ridice statue in fatza primariei..., glumesc
O seara buna de tot {ADIO... dar raman cu voi} dar nu pe FB !!!
29 Mai ·
·
Am promis sa renunt la pareri ds. politica si deci sa nu mai tot fac asa Evenimente....; dar iata nu pot si scuza mea, pentru mine mai ales, este ca a vb. ds. 'sindicate' nu inseamna sa faci politica...? Asa-i ???

Eu am trait multi ani in Turcia si stiu mai multe ds. ei si o tara care nu a avut deaface cu 'microbul rosu' {cu toate ca, va asigur, la ei sunt mai multi comunisti decat avem noi..., culmea}.

Dar la ei - 'sindicat' este egal cu ceva tare si puternic; este drept ca a fi in sindicat inseamna o cotizatie, care poate fi chiar mare..., dar el, sindicatul iti este si 'tata si mama'. Sindicatul are functionari alesi pe toate specialitatile care se leaga de viata membrilor, juristii in special, care daca ajung in instanta, de regula, CASTIGA. Autoritatile stiu ca a face o GREVA sindicala...., este ceva care se termina rau si chiar cu varsare de sange..., dar sindicalistii , de au dreptate, merg pana la capat !!!

Nu stiu sa fi fost vreu-un lider de sindicat ajuns 'parlamentar', ar fi ceva complet aiurea, nu se poate si gata. 

Cei legati de sindicalism au un fel aparte de a fi, corecti si duri, fara mila ori compromisuri.

Singura politica care ar putea fi invocata in fata unor sindicalisti ar fi cea legata de siguranta nationala si turci au multe probleme adevarate de siguranta nationala (ei au avut curajul de a admite chiar un presedinte de etnie kurda / Turgut Ozal - este asdevarat ca el a fost 'ales' de militarii care printr-o lovitura de-a lor au facut ordine in tara..., ceea ce la noi este de neconceput ca suntem 'democrati convinsi' si avem rude si la 'ierusalem' samd...)

Deci Sindicatele noastre sunt niste aparate de uz casnic care spala rufele, le calca sau chiar produc asa numitii 'parlamentari sub acoperire'......

Daca minierii din tara noastra ar avea un sindicat adevarat - tot aurul muntilor ar ramane in tara. 

Cred ca am scris tot ce se poate scrie, acum, azi !


REGRET: OPINIA MEA ESTE CA DEMISIA PM-ului, ESTE EGAL CU O GARGARA DE OCHII LUMI.

DL. PM PONTA TREBUIE SA RAMANA SI SA REPARE TOT CE A STRICAT.

ASTA N-O POATE FACE DECAT DANDU-SI DEMISIA DIN PSD(A) SI CERAND AJUTOR (PUNCTUAL !!!) CORPULUI DIPLOMATIC DIN ROMANIA (B) + A CELOR CARE I-AU TOT ATRAS ATENTIA CA FACE GRESELI (C).

IN ALTE CONDITII, JURAMANTULCU MANA PE BIBLIE RAMANE O SCENETA DE VODEVIL.... DACA A AVUT ATATA ENERGIE SA STRICE... ARE ENERGIE SA SI REPARE, MUNCIND CINSTIT FARA A FACE POLITICA
Top of Form
Bottom of Form
·  Mircea Olaru Ce valoare are pedeapsa de a da afara de la lectie un elev indiciplinat....? Elevul trebuie sa arate ca sti ce a gresit si sa faca totul pentru a nu mai fi pedepsit..., asa-i la noi, la profesori ! "ramanea' in clasa nu este o slabiciune ci rpesupune CONTROL desavarsit asuprra comportamentului acelui elev

·  Mircea Hohoiu Cum să pui lupul paznic la oi? Ce sä facä acest nimeni pozitiv? La galere să-și plătească porcăriile.

·  Emil Manta Pai nu il da afara ca nu si-a invatat lectia, ci pentru ca a furat, ceea ce este foarte grav.
· 
Mircea Olaru Tizu' - ideia razbunarii prin lucruri care seamana cu cea facut un om vinovat eu o resping, este sub demnitatea mea; intelepciunea este ca cel vinovat sa-si rascumpere greselile prin exact ceea ce a facut; s-a adresat corpului diplomatic...(?) - f bine, sa faca ce-i spune CD si sa iasa cu fatza curata daca a fost asa credul si a facut jocurile unora sau altor... asta -i soarta celor care 'se vand'...{politica-i o curva}

Mircea Olaru a distribuit fotografia postată de FRNPM.  6 iunie la 15:27 · editat ·
Statistic din cca 5000 de noi initiati / an poate sa apara un pretendent la un podium international; vedeti cati copii ati invatat pe an si veti avea o ideie ce Selectie ati facut + este musai ca fiecare hala de fabrica, abandonata sa devina un nou bazin de inot (cu fonduri europene) , deci SE POATE; Va doresc succes iar "brandul Potec" sa dea rezultatele asteptate. Bafta......
{eu incerc a ma detasa de persoana mea si stau si ma intreb, mirat - cum de nu a reusit olimpica noastra sa creada ca a publica si difuza o lucrare despre inot este un lucru benefic pentru inotul nostru sportiv...?}
Parerea mea , nepartinica, nepolitica, psiho-pedagogica si realista:
Mircea Olaru Mircea Olaru DEMISIA....? Aiurea, il doare in POPOOOOO; el tre sa fie determinat as da DEMISIA din PSD si apoi, sub tutela UE (Corpul Diplomatic acreditat in Romania, caruia chiar Ponta a cerut ajutorul...) sa REPARE TOT ce a A STRICAT ( si material dar mai ales moral); alta solutie este doar o apa de ploaie ca si juramantul pe Biblie care este o sceneta de vodevil. Ponta nu este un lider, el este un om ales sa faca ce i se spune !!! De fapt niciun partid nu are o dogma care sa apara public cu: 'asta fac / asta nu fac', deci, niciun partid nu-s ia raspunderi penalizabile ( 'vin ai nostri / pleaca ai nostri' .......) vezi Tehnocratia Consitutitonala - singura solutie demna de un popor cinstit si onest......
·
OBIECTIVELE MELE:
1.Sa-mi tiparesc si difuzez cartea 'Despre inot', non profit, dar din sumele rezultate din vanzare + difuzare : sa...


2/ lansez un program de construirea a unui Centru de inot in com Tartasesti (33 km >Buc., avand ca model Bazinul Izvorani/ pastrand proportiile), pe un teren de 2000mp (poate mai mare...), care-mi apartine si-l ofer, fara bani, Primariei Tartasesti pentru a realiza acest proiect .


Eu sunt aproape octogenar, nu mai am ce face cu banii sau alte agoniseli (avem tot ce ne trebuie ...) DAR vreau, asa ca in traditia veche mosiereasca a locului sa lasam ceva in urma (evoc aici numele gospodarului satului Ion Radulescu al carui mostenitor sunt).

3/ Cei care accepta acest proiect trebuie sa inceapa prin a dona suma de 5 roni in contul OLARU MIRCEA . XXXXXXXIBAN, Sucursala Mihalache, Bucuresti; acesti bani vor fi folositi la tiparirea lucrarii... APOI vine randul altei donatii, la acelas cont, tot de 5 lei pentru DIFUZAREA lucrarii in reteau de librarii si oficii de presa; din aceste doua operatiuni vor rezulta o suma care va fi oferita Primariei Tartasesti pentru a initia un program social-sportiv de construire (speram in parteneriat si/sau cu fonduri europene) a Centrului de Inot Tartasesti {CIT} (comuna este la 33 de km de Buc, cu acces pe un DN Targoviste, gen autostrada ce trece prin Chitila, un acces foarte facil + zona este adorabila (Gulia). 

Toti cei care realizeaza acest test ('donatii') devin membrii fondatori ai viitorului Centru de inot ( exista in stricta vecinatate, fostul Complex Avicol Tartasesti I care este in paragina si poate fi realocat acestei activitati sportive, nu numai pentru inot ci si alte discipline sportive).

Acesta este un text de colaborare si solidaritate civica {TESTAREA DISPONIBILITATII DE ASOCIERE}; nu este acreditat sau oficializat juridic, DAR in functie de amploarea pe care o poate capata prin donatiile Dv., va intra pe traiectoria oficiala a legii cu rigorile respective.

Eu asa inteleg sa ajut Natatia, Sportul, la varsta aceasta, daca as putea face mai mult, nu as ezita......

Rog chiar pe cei care sunt indiferenti chair la acest proiect, sa difuzeze la prietenii lor acest ’test de solidaritate’ numit oficial"TESTAREA DISPONIBILITATII DE ASOCIERE". 

Va asigur de toate bunele mele intentii si declar, asa cum fac aia la Cotroceni (cu mana pe Biblie) ca voi fi mai presus de ei care cand isi pierd mandatul uita de Biblie si de Juramant...

Doamne ajuta-ne !

·  Mircea Olaru Multumesc pentru increderea acordata; asa ecva nu poti face decat o singura data in viata. sa fiti sanatosi 'si la punga grosi'.... glumesc

·  Mircea Olaru In situatia ca testare esueaza, cei care au focut donatii vor primii banii inapoi (trebuie sa luati legatura cu mine prin email scanave@yahoo.com)

Mircea Olaru Mioritza me - tu ai platiti deja... amore mio
Mircea Olaru a distribuit postarea lui.

FELICITARI 'COLEGA' ..........!

AM GASIT LA CUTIA POSTALA ACEST FLEYER DE POPULARIZARE A INOTULUI PRINTRE COPII NEINITIATI {dece nu si printre cei deja specializati..}

FELICITARI 'COLEGA'.... mai ales, imi aduc aminte ca pe 'vremea cealalta'... pentru o asemenea 'fapta' era cat pe ce sa fiu dat afara din invatamant. 

Facusem si copiasem la Xerox (aparatura noua aparuta in tara naostra prin anii'75' iar sotia mea tocmai primise la ea la serviciu, la Centrul National de Cercetare in Informatica, un Xerox performant, color....),niste fluturasi inocenti (1/4>A4) prin care invitam copii din tot cartierul sa vina la Floreasca sau Strandul Tineretului sa invete, sa practice inotul la CSS 1 Pajura Bucuresti.

Si atuncea (ca si astazi) au existat 'benevoitori' care au semnalat 'organili' iar curand am fost 'inspectat' de D.na prof.Ticaliuc (D.zeu s-o odihneasca..., de cei dusi, numai de bine) care a 'tavalit' cu mine pe jos si mai, mai sa ma dea afara din sistem. Norocul meu a fost ca D.na Inspectoare facea si ea ce i s-o dictat si a mai bifat o sarcina ca fiind indeplinita, fara finalizare (numai de ea stiuta..., biata de ea).

Asa ea atunci, regimul nu dorea sa incurajeze asemenea 'manifeste' care se puteau repede transforma in altfel de actiuni; acum iata ca asemenea lucruri se fac si ma bucur pentru ca voi puteti trai si lucra fara ca cineva sa va urmareasca 'scopurili subversive' (promovarea inotului, sic).

A face, a distribui flayere, a initia multi copii, a invata si perfectiona pe cei alesi, ai duce pe podium si ai face recordmeni.... iata secventele succinte ale muncii unui adevarat antrenor, activist al fenomenului sportiv.

Cine nu paseste pe aceste 'trepte' nu va ajunge prea departe si fac un apel de (iarasi) popularizare: cei care ati fost campioni, care 'stiti lectia', adunati in jurul vostru cati mai multi copii; ei au 'misiunea' de a va depasi, asa cum si voi, la randul vostru, ati depasit pe vechii vostri antrenori pe care sper sa nu-i uitati..............! SUCCES
Top of Form

Bottom of Form
Mircea Olaru ............. Cine nu paseste pe aceste 'trepte' nu va ajunge prea departe si fac un apel de (iarasi) popularizare: cei care ati fost campioni, care 'stiti lectia', adunati in jurul vostru cati mai multi copii; ei au 'misiunea' de a va depasi, asa cum si voi, la randul vostru, ati depasit pe vechii vostri antrenori pe care sper sa nu-i uitati..............! SUCCES

Mircea Olaru cine are urechi sa auda:"Cine nu paseste pe aceste 'trepte' nu va ajunge prea departe si fac un apel de (iarasi) popularizare: cei care ati fost campioni, care 'stiti lectia', adunati in jurul vostru cati mai multi copii; ei au 'misiunea' de a va depasi, asa cum si voi, la randul vostru, ati depasit pe vechii vostri antrenori pe care sper sa nu-i uitati..............! SUCCES"
Mircea Olaru a distribuit postarea lui.17 iunie la 09:36 · 
Argument la Evenimentul ".......se poate" (vezi pamflet):

" Onoare și cavalerism în Tabăra Medievală pentru Copii
Tabăra Medievală pentru Copii
To scanave@yahoo.com
Today at 6:55 AM

Tabăra Medievală pentru Copii
Copil fericit
Cine crede că nu mai există cavaleri
și domnițe în ziua de astăzi?
Din 2009, peste 950 de copii cu vârsta cuprinsă între 5
și 16 ani au trecut pragul Taberei Medievale pentru Copii şi au deprins Codul de Onoare al Cavalerului.

Unde? În Ţara Bârsei (satul Şirnea, com. Fundata, jud. Braşov).
Când? Între 28 iunie
și 22 august (6 serii de tabără).
*** [dece n-ar fi si TARTASESTI ???]
Cum înve
ți să fii cavaler sau domniță într-o săptămână:
- ajută-l pe cel de lângă tine!
- fii demn!
- sinceritatea
și curajul să fie literă de lege!
- fii loial prietenilor
și celor dragi!
- respectă omul
și natura!
- realizează-
ți propriul scut heraldic!
***[dece nu s-ar putea si prin (minimum) INOT ?????]

În cadrul atelierelor de:
- Pictură
și heraldică medievală
- Improviza
ție și teatru medieval
- Scrimă cu spada medievală
- Tir cu arcul
-
și … alte activități surpriză....>*** [INOTUL, SPORTUL in general ???]

Intră în lumea de poveste a domnițelor și a cavalerilor construită de Tabăra Medievală pentru Copii. ***[sau 'tabara romanilor olimpici si a elitelor sportive ???]
Mircea Olaru Mersi de likeuri.... DAR eu scriu nu pt a ma da ’cel mai tare din parcare’ ci pt a va dezvolta gustul de a comenta, realist, chiar anemic, dar cu curaj (!) tot ce vedeti, simitti si stiti (exclud atacurile la persoana, dar 'aluziile' merg, se vand, bine...) O zi buna..
·

·

(pamflet:tragi-comic):”nemtii’ spun DA ...., ai nostri (“unii...”) spun NU !

Reteau FB si altele, sunt folosite spre a inlesni socializarea, comunicare intre noi si deci eu in acest spirit ma folosesc de ea.


Datorita muncii de antrenor, noi putem capata un fel de ‘calitate/defect’, de care eu sunt constient – asta se numeste ‘perfectionalism’,si se traduce prin faptul de a cauta, mereu, calea, metoda, mijlocul de a rezolva eficient o problema, o tema, o sarcina de lectie; este placut cand iti reuseste..., este stresant cand ‘baigui’ si nu iti iese treaba inceputa.


La cei cca. 80 de ani ai mei, am reusit multe ‘experimente’, poate ca ele sunt doar importante pentru mine sau cei ca mine...( de ex. :”sa conduci, singur, o lectie cu 320/’treisutedoauzeci’ de absolventi ai unui curs de initiere incheiat cu ca 30’ inainte de a veni la bazinul olimpic (50/8) si care presupunea un grad imens de risc/ ei bine, eu am gasit calea, copii TOTI au inotat exact 1600m in 90’, fara accidente, intreruperi si la final cu aplauze dintr-o tribuna plina ochi cu parinti emotionati)....


Altii, se pot ‘lauda’ cu alte exemple pilduitoare pentru ‘epigonii’ nostri, exemple care au darul de a imbogati, continutul a ceea ce se poate numi “scoala romaneasca de inot” ( care are multe plusuri dar si unele minusuri..., ca in tot locul).


Asta a fost ‘incalzirea’....; acum trec la ‘sarcina lectiei’ (sarcinile sunt, de regula, scrise in ‘caietul de antrenament’, dar uneori nu se pot aplica ‘ad-literam’ din varii motive).
In cazul de fata, ‘sarcina’ era sa sensibilizez ‘epigonii’ cu cateva ‘idei fixe’ pe care le am de-o viata:

a) sa am cat mai multi sportivi, 
b) sa am un bazin corespunzator, 
c) sa am sustinatori (sponsori morali/materiali) si asta ‘mereu’ si ‘permanent’.

Strategia mea a fost simpla (pentru mine): 

- am o lucrare despre inot care poate sa produca un minim de ‘plus valoare financiara’ prin tiparirea, distribuirea si vanzarea ei...; 
- am o locatie care ar putea tenta oficialitatile, sponsorii sa ‘investeasca’ financiar, timp si nervi si mai ales am motivatia – viitorii subiecti care ar beneficia de aceste foloase.
1/ cartea, este la o a 2-a editie ISBN (prima a fost de cca 1000 ex. si am distribuit-o aleator, non-profit); a costat, per exemplar cca 5-6 lei dar difuzorii mi-au cerut, in avans, de 5 ori pretul de tiparire, lucru irealizabil... deci am nevoie de un sponsor 'tare' care sa faca posibila aparitia a unei carti de inot, titlu care n-a mai parut in librarii din 1987, si aia era tot de mine scrisa...


2/ locatia este tentanta; teren donat primariei dar care fiind exact lipit de fosta Avicola (dezafectata...) putea oferi spatiu suficient pt tot felul de activitati sporive,de agrement etc.

In cazul locatiilor dezafectate avem exemplul nemtilor; in fosta RDG, mai ales, au ramas de izbeliste multe hale care acum incep a fi amenajaet social-sportiv – deci ‘la nemti’ este DA..., in schim la noi ‘este NU (la unii...), ca asa suntem noi obisnuiti (“sa-i moara capra vecinului’)
 
3/ toata ‘tarasenia’ este, glumesc, este a comunei... Tartasesti, DB, care are in jur cca 4-5 siteuri de locuinte cu familii (imaginati-va un cerc cu raza de cca 10km) care s-au saturat sa-si duca copii in Buc. pt sport, inot, etc. + in vacante, multi ar putea organiza tabere cu scoala, cu clubul s.a., solutii sunt sumedenie pentru a justifica amenajarea complexului si chiar si cu departarea de Buc.(33 km).

Redau, in continuare, ‘pledoaria’ care m-o adus aici:
"" Exclude din limbaj si conduita cuvantul NU....!!!

Azi cu Vas Litvas, Radu Matache şi alţi 37 în FB.ro
Mariana Ciob. a postat asta; pai asta este revelatia si vom scapa !!!.

Adica, maine, ne ducem toti la 'organili statului' si-i invitam sa plece naibi ca noi vrem asta; avem si argumente: toata mass-media este in greva foamei, ieri au incercat sa-si dea foc in fatza Parlamentului liderii partidelor din Opozitie, aia din fabrici se codesc sa mai mearga la lucru, fermierii in loc sa dea vina pe seceta... , nu mai spun de aia cu BAC-ul...; asa ca, gata, am scapat, mergem la culcare si maine......... - o luam dela capat !
Mircea Olaru La 02 februarie 1905 în Rusia, la St. Petersburg, s-a născut filozoafa şi scriitoarea americană Zinovievna Alisa Rosenbaum, cunoscută în lumea literară sub pseudonimul Ayn Rand, care a decedat în luna martie 1982 la New York. Cuvintele acestei scriitoare nicicând nu s-au potrivit mai bine, ca în aceste vremuri. ,,Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obţii aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înţelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită şi influența lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejaţi împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greşi, că soarta societăţii în care trăieşti, este condamnată."
Ayn Rand (1950)
Mircea Olaru A vorbi despre starea natiei noastre pe suportul a ceea ce numim cu totii 'mass-media' este doar un exercitiu democratic;tara are nevoie de fapte nu e vorbe - iata una care se cere a fi facute de toti cei din 'mass-media': Greva foamei in grup, iata o fapta care ar putea trezi interesul romanilor pt ceea ce s-a intamplat si continua dupa cei 25 de ani... In rest, doar veiletati literare, ortografice (ca si acest preambul al meu, de fapt... ; regret eu sunt un 'neica nime'... dar asa gandesc si poate nu-s singurul....

Mircea Olaru Evenimentul nostru are, ca fundal, o gluma, gluma pe care o redau in final, nu ea, gluma este importanta.. dar finalul ei mi-a 'aprins' tema Evenimentului de astazi.
Repet, mai ales pt. cei noi veniti..., 'Tehnocratia asta' s-a 'nascut' dintr-un comentariu a D.lui Emil Hurezeanu, la DIGI24, care (succint) sustinea ca 'cele 3 rele' ale noastre sunt: Incompedenta, Coruptia si Frica (frica de raspundere adaug eu).
Treptat am cautat si gasit varianta in oglinda a acestui veritabil 'trinom': Competenta (ca atribut a viitorului lider ales de noi / nu de partide), Negarea politicianismului ( 'politica si-a trait traiul, si-a mancat malaiul') si Demnitatea, Virtutea de a fi om onest, linistit, rabdator si echilibrat - adica noi cei care ne alegem, fara teama, liderii (in sat, la oras, pe tzara)

Dar azi dimineata, la ora de 'trezire a visarilor', inspiratia mi-a spus ca rezolvarea acestui ideal (Tehnocratia Constitutionala) poate deveni un fapt real, autentic DACA, aidoma DNA-ului ar exista, legal, un 'dna, mai mic, al luptei cu Incompetenta'.

Simt ca se poate, chiar de acum, din clipa asta, fara nicio revolutie sau 'varsari de sange orgolios', ci doar cu actualele legi ca in structura DNA sa se infiinteze o sectiune a Luptei contra Incompetentei {cum va fi acesta sectiune, nu stiu ca nu ma pricipesc..., dar stiu ca versus Incompetenti DNA-ul poate reprezenta autentica si eficienta COMPETENTA de care aven nevoie in mod punctual}.

Ce-ar fi daca, noi toti am cere fara patima, fara ura si meschianrii infintarea solida, puternica a acestei sectiuni noi in cadrul DNA (acum asa de performanta)?

VA ROG SA DISTRIBUITI ACEST EVENIMENT LA TOTI PRETINII DV. !
Iata gluma ds. care vb. la inceputul expunerii...

To: Sent: Thursday, June 18, 2015 8:43 PM Subject: Fwd: Fw: : Taranul sovietic de 140 de ani !!!
Se spune că prin anii '60 trăia intr-un sat din Siberia un ţăran de 140 de ani. Se duc ziariştii să-l vada si mare le e surpriza cȃnd dau peste un om in plina putere. - Cum ai reuşit, bade, să te menţii aşa? - Marea Revoluţie Socialistă... - Lasa, bade, politica! Ce-ai mȃncat, ce-ai băut? - Marea Revoluţie Socialistă... - Lasa, bade, astea! Cȃte femei ai avut, cȃţi copii ai făcut? - Marea Revoluţie Socialistă... - Asta e sonat! Hai, să-l lăsăm să zică ce vrea! - Marea Revoluţie Socialistă a adus la noi la primărie un idiot care mi-a greşit data naşterii cu 100 de ani..........
======================================
20 Iunie 

...ACUMA PE REALITATEA TV...DULCEATA ACEASTA DE... FEMEIE ROMANCA,...MARIE-ROSSE MOCIORNITA,..PENTRU A... N...OARA ,...NE DEMONSTREAZA ...MODALITATEA IN CARE SISTEMUL SI SLUJITORII LUI,...SECURISTOIZII SI COMUNISTOIZII,...ISI BAT JOC...DE VALORILE AUTENTICE A ACESTEI TARI !  
...MULTUMIRI STIMATA DOAMNA !
{pe aceasta Doamna, expresie a perfectei feminitatii, am avut bucuria de a-mi fi clienta pe vremea cand faceam taximetrie (ca hoby mai ales...); isi uitase in masina si eu n-am stiut, toate actele care ii foloseau la redobandirea averii confiscate de comunisti..., cand am zarit, in sfarsit, dosarul, m-am grabit sa il aduc acasa; privirea ei de atunci ma urmareste si azi...}



18 Mai ·

Am descoperit, in arhiva PC-ului, CV-ul meu, cerut cu ceva ani in urma de unii...; iata-l:
=====================
CURRICULUM VITAE
Name : OLARU, forname - MIRCEA, romanian ;
Diplomat – teacher : phisical education / swimming coach

BIRTH DATE/PLACE: 16 Mai 1936, Bolgrad (later Romanien Basarabia);
FAMILY: wife: Olga Olaru (1947), informaticien at RNC/ Internet National Center of Romania
Daughter: Ana Maria Gunsel/Olaru (1969): Prof. lecturer at Cukurova Univ. Adana Turkey [Ilhami –1967, husband, Museum Curator, Oxford Univ. Master, Jan Paul, 2000, student]
POSTAL ADDRESS: Romania: 011455 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bucharest;
@mail scanave@yahoo.com
EDUCATION + ACTIVITY:
[Graduate (9,20%) A.N.E.F.S Bucharest -1963 , 1st degree ph.ed. teacher (1982)]
1963 – Resercer al Central Institute of Sports-Research, Buc., Romania;
1968 – Swimming trainer at Sports School Club Nr 1 PAJURA Bucharest; coach ctg:1-st/’70;
1974 – Swimming coach at I.Y.I.K Istanbul, Turkey;
1976 – Swimming coach at National Swimming High-school in Bucharest, Romania;
1982 – Federal coach al Romanian Swimming Federation (elected by the vote of coaches!)
1986 – Swimming trainer al Sports school Club nr 1 Buc , Romania;
1990 – Counselor trainer of the Turkish Swimming Fed., Ankara, Bolu, Kastamonu, a.a.;
1995 – Prof. asociat at Univ. Ecologica Bucuresti, swimming manual lessons, seminars;
1998 – pensioned: after 37 age-old in coaching-sport areea with aprox. 25.000 subiect learn-swimming, many generations of romanian champions (I was federal coach responsable to degree of the best romanian swimmers, lake: Carmen Bunaciu, Anca Patrascoiu – JO Los Angeles/1984, also, for Tamara Costache: she was first WR of 50m free in Madrid CM / ‘86 with 0.25,28; also I coached with great succesfuly some turkysh swimmers, for ex. 1974: 200 IM male – 2.14, 00 or 100m Breastroke- 1.10,00, two swimmers;
1999 – I start to make know in the swimming-world the my ‘BEST-formul’/’Biomechanical Efficiency Swimming Test’ (she can be calculate very easy BEST = 100 – (Time+Strokes), one new practical methode to testing and clasification of the swimming-efficiency matter, also,***
In Sept. / 99, I imaginate one other formul ‘Personal Gliding Index’ / PGI = L – ( Kg. + Q) this mean: L= the Body lenght in gliding position (with the arms stretched forward); Kg.= Weight; Q = Nr. of Cm. between the under-armpit circumference (or other antropomophic measurmeants - angle, degree s.a –see Froude, Reynolds Nr.in hidrodinamics laws).
PROFESSIONAL ACTIVITY:
1950-1961 : component of the National Swim-Teams: 100m fly-1.06,10 / 1954, Nov., Rostock/25m, ex-DDR [the 5ft. Poz.WC In that moment]
1959 – 1963 – student of the National Sport Institute ICF , Bucharest, Ro.. gr 9,20%
1963-1968 : 5 years, experiments a new-methodical line of the fast+corectly swim teaching - “Research Center” – Viitorul, Bucarest;
1970 – publishes 1stt ‘swimming-learning broshure ’ (75.000 ex., color);
1971 - Manual ‘Swimming Lessons’, 120 pg., (10.000 ex);
1982 – Swimming - Methodical Manual’ (5000 ex);
1984 – 2nd ‘swimming-learnig brochure’ (25000 ex);
1988 – 2nd manual ‘Swimming Lesons’ / Don`t be afraid for the water (5000 ex);
1993 – Manuals and leson plans (2) for student of Univ. Ecologica- Bucuresti;
1995 – 4 color posters with “swimm-strokes’ dedicate to explain the BEST new concept, the all 4 posters in colaboration with Canada Swim/Natation – Trevor Tiffany, 4000 ex..
1999 - mag.'Stiinta Sportului', ed CCPS, Referat - ‘Un nou concept in pregatirea inotatorilor'.
2007 - swimbook ‚Despre inot ... cu Mircea Olaru1 (About swimming... with Mircea Olaru), a small sport-enciclopedia, 1000 ex Sponsorized by InfoTurism Buchrest, promotional book
1965-1999: published tens of scientifical articles, paperin, inventor of some swimming apparatus ....;

*** This 2 new ‘instruments’ (the ‘BEST’ and ‘PGI’ formuls) can be use in one new kind to make testings and classification among the swimmers in to 50m Events; the all competitors / series, will be organisates by the one ‘PGI-annual-card’, combinated both: PGI – (T + S) this is one method to make the control of the moving efficincy and the organisation in the equall series among the swimmers without age and sexes criterions, only by the PGI –annual Card who can by easy recalculate in every years....

 =====================================================================

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com