REMEDII ALTERNATIVE
Majoritatea oamenilor au din timp in timp probleme cu infectiile
bacteriene sau virale. Antibioticele care nu sunt necesare SUNT periculoase!
Antibioticele vatama integritatea echilibrului microbian
intestinal. Microflora intestinala sanatoasa reprezinta 70-80% din sistemul
imunitar. Sistemele imunitare subrezite sunt mai putin eficiente in a vindeca
trupul.
Produsele din plante au fost consumate din timpuri istorice si
utilizate pentru beneficiile lor ce amplifica sanatatea si sunt
antimicrobiene. Multe materiale vegetale au fost cercetate pentru valoarea lor
terapeutica fata de imunitate.
Aici sunt 36 de substante cu actiune antimicrobiana naturala care au fost studiate si dovedite ca ajutand la sprijinirea sistemului imunitar pentru autovindecare!
Mierea de manuka lupta impotriva
infectiilor grave provocate de MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus
aureus)
Inhalarea de catechine din ceai pare sa suprime infectiile
MRSA la varstnici.
Arborele de ceai(Tea tree) – Aplicarile
locale sunt superioare tratamentelor locale standard pentru inlaturarea
colonizarii MRSA.
Usturoiul si ceaiul au actiune
antibacteriana impotriva Klebsiella, ca si impotriva tulpinilor
rezistente la medicamente de stafilococi, enterococi si Psedomonas
aeruginosa.
Extractul apos de usturoi are actiune
antimicrobianaimpotriva bacteriilor rezistente la tratamentul simultan
cu mai multe medicamente si speciei Candida, ca si impotriva multor altor
microbi.
Compusul din usturoi cunoscut ca alicinaare actiune
antibacteriana impotriva Stafilococului aureus, rezistent la
meticilina.
Terapia probiotica are valoare
terapeutica in tratarea infectiilor cu Klebsiella la
copii.
Susceptibilitatea la boala urechii la copii ar putea fi un
rezultat al carentelor de zinc si vitamina A.
Argintul nanocristalin aplicat local ar
putea oferi un tratament alternativ pentru ranile infectate
cu MRSA sau la antimicrobienele orale.
Merisorul ar putea reduce riscul
infectiilor tractului urinar prin inhibarea biofilmelor din
vezica.
Tulpinile probiotice din laptele matern sunt superioare antibioticelor in tratamentul mastitelor
infectioase.
Mierea ar putea avea un rol terapeutic
in tratarea rinosinuzitelor cronice refractare la tratament.
Mierea de mana si mierea de manuka au o
puternica actiune antimicrobianaimpotriva patogenilor
multirezistenti.
Coaja arborelui de scortisoara are cea
mai mare actiune antimicrobiana, in special imptriva tulpinilor
rezistente la antibiotice, dintre 13 uleiuri esentiale de plante care au fost
testate.
Un
numar de extracte de uleiuri din plante inhiba tulpinile
multi-rezistente de bacterii si fungi.
Cuisoarele, guava si lemongrass(citronela) prezinta cea mai mare sinergie cu medicamentele
antimicrobiene.
Uleiul de cimbru si de eucalipt au
actiune antibacteriana impotriva MRSA izolati.
Compusii izolati din frunzele de dafinau actiune
anti-MRSA.
Uleiurile esentiale de marar si menta amplifica actiunea antimicrobiana a nitrofurantoinei
impotriva enterobacteriilor.
Extractul din samburi de struguri are
efecte bactericide asupra MRSA.
O combinatie de Citricidal (extract din seminte de grepfruit) si
ulei de geranium (muscata)a aratat cele mai puternice
efecte antibacteriene impotriva MRSA.
Rozmarinul are actiune impotriva
patogenilor bacterieni si fungici rezistenti la medicamente.
Propolisul prezinta efecte
antimicrobiene impotriva unor microorganisme si a tulpinilor de Escherichia
coli si Stafilococ auriu rezistente la diferite antibiotice.
Uleiul esential de chimion prezinta
actiune anti-Klebsiella.
Ceaiul verde prezinta actiune
anti-MRSA.
Extractul de seminte din miezul de mango ar putea fi folositor ca agent terapeutic alternativ sau terapie
adjuvanta impreuna cu penicilina G in tratamentul infectiilor
MRSA.
Pelinul, tarhonul si eucaliptul contin
compusul piperitona care reduce rezistenta imptriva antibioticelor
la Enterobacter cloacae.
Alpinia galanga (ghimbirul siamez sau
albastru) contine un compus cu actiune impotriva bacteriilor
multi-rezistente.
Elecampane(Inula helenium/iarba mare sau
omanul) are o puternica actiune antistafilococica,
inclusiv impotriva MRSA.
Uleiul de lavanda(levantica) are actiune antimicrobiana impotriva
Stafilococului auriu, atat impotriva tulpinilor rezistente la meticilina, cat
si a celor sensibile la acest antibiotic.
Lactobacillus rhamnosus GG inhiba
invazia celulelor respiratorii umane cultivate de catre grupul A de
streptococi rezistent la macrolide.
Lamaia verde(limeta) are o puternica
actiune antibacteriana impotriva E. Coli multi-rezistenta.
Nigella sativa(chimen
negru) are actiunea antibacteriana impotriva izolatilor clinici ai
Stafilococului auriu rezistent la meticilina.
Nucsoara contine un compus cu actiune
puternica impotriva biofilmelor create de bacteriile orale.
Extractul din frunze de maslin demonstreaza actiune antimicrobiana impotriva Campylobacter
jejuni, Helicobacter pylori si importiva Stafilococului
auriu [inclusiv S. aureus rezistent la meticilina (MRSA)].
Scortisoara si oregano, continand
cinamaldehida si respectiv carvacrol, prezinta o puternica actiune
antimicrobiana impotriva tulpinilor rezistente la antibiotice ale izolatilor
de Campylobacter jejuni.
Sursa:http://www.greenmedinfo.com/blog/36-natural-alternatives-infection1-antimicrobiana
100 ALIMENTE FARA CALORII
1.
Afine - normalizează glicemia şi au calorii negative.
2.
Agar - este un gel extras dintr-o algă sub formă de pulbere.
Ajuns în organism, absoarbe lichidele şi îşi
măreşte
volumul, captând grăsimile şi zaharurile. Nu e digerat de
organism, ci eliminat cu tot cu grăsimi şi zaharuri.
Cantitatea optimă este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe şi
sosuri.
3.
Alge marine - conţin multe fibre.
4.
Ananas - conţine enzime care dizolvă grăsimile.
5.
Anason - degresează organismul.
6.
Andive - au calorii negative, stimulează secreţia biliară.
7.
Anghinare - diuretic, scade colesterolul.
8.
Ardei iute – intensifică metabolismul.
9.
Avocado- are proteine vegetale uşor digerabile.
10.
Broccoli - are calorii negative.
11.
Busuioc - degresează organismul, are calorii negative.
12.
Caise - laxative, ajută digestia.
13.
Cardamonul - este un condiment tradiţional arab numit şi "hell".
Câteva seminţe luate înainte de masă cu 10 minute,
stimulează
digestia, iar puse în cafea neutralizează toxicitatea ei.
14.
Carne de curcan - are puţine calorii şi puţine grăsimi.
15.
Cartofi - se consumă fără grăsimi şi doar cu alte legume.
16.
Castane - ard grăsimile.
17.
Castravete - are calorii negative, elimină toxinele.
18.
Căpşune -elimină toxine din organism, au calorii negative.
19.
Ceapă - degresează organismul, are calorii negative.
20.
Chimen - reglează secreţia de enzime.
21.
Cicoare - stimulează digestia.
22.
Cimbru -degresează organismul.
23.
Cireşe - sunt depurative.
24.
Coacaze negre - reechilibrează metabolismul.
25.
Coada-calului - măreşte procesele de eliminare a toxinelor
26.Conopida - are calorii negative.
27.
Coriandru - reduce balonarea.
28.
Cresonul - se poate consuma ca salată, suc, supă sau pentru condimentarea
cărnii şi a legumelor.
Are
efect antibiotic fără a afecta flora stomacală, întăreşte sistemul imunitar, e
un bun diuretic şi detoxifiant
şi
ajută la eliminarea grăsimii. Ceaiul e bun şi contra tusei. Atenţie, planta
uscată îşi pierde puterile curative!
29.
Cuişoare - au calorii negative.
30.
Dafinul - are marea proprietate de a dizolva şi elimina grăsimile, iar pentru
asta nu trebuie consumat în cantităţi mari,
câteva Frunze puse în mâncare sunt suficiente, însă trebuie folosite
frecvent pentru ca efectul să fie vizibil.
31.
Dovlecel - are calorii negative.
32.
Fasole pătată - este purgativă.
33.
Fasole verde - are calorii negative.
34.
Ghimbir - intensifică metabolismul.
35.
Ginseng - elimină toxinele.
36.
Graham - are multe fibre.
37.
Grapefruit -contine enzime care dizolvă grăsimile.
38.
Gulie - reglează nivelul glucozei.
39. Hrean - degresează organismul.
40. Kiwi - este puternic antioxidant.
41. Lămâie - degresează organismul, are calorii
negative.
42. Lemn dulce - stimulează ficatul şi secreţia vezicii biliare şi
îmbunătăţeşte digestia.
Se
foloseşte rădăcina şi se consumă ca ceai, infuzie: 2 linguriţe la o cană. Se
bea după masă.
Atenţie, măreşte fertilitatea, iar consumul pe o perioadă mai mare de
câteva săptămâni poate duce la hipertensiune sau edeme!
43. Izma - are efect răcoritor.
44. Mandarine - reduce indigestia.
45.
Mango - are calorii negative
46.
Măceşe - alungă oboseala.
47.
Măcriş - este detoxifiant.
48.
Mărar - degresează organismul, are calorii negative.
49.
Mei - are multefibre.
50.
Mentă - are calorii negative, este diuretică.
51.
Mere - au calorii negative.
52.
Miere - scade pofta de mâncare.
53.
Migdale - scad colesterolul.
54.
Morcovi - au calorii negative.
55.
Mure - sunt laxative.
56.
Muşeţel - uşurează digestia.
57.
Napi - diuretic, purifică sângele.
58.
Nectarine - au puţine calorii.
59.
Oregano - intensifică funcţiile hepatice.
60.
Orez basmati - intensifică digestia, răcoritor.
61.
Orez brun - intensifică digestia.
62.
Orz - intensifică funcţiile hepatice.
63.
Papaya - reglează glicemia.
64.
Păducel - reduce aciditatea gastrică.
65.
Păpădia - intensifică arderile.
66.
Păstârnac - este diuretic.
67.
Pătrunjel - are calorii negative, elimină grăsimea.
68.
Pepene roşu - este diuretic.
69.
Peşte - reduce colesterolul, are grăsimi bune.
70.
Piper - degresează organismul.
71.
Portocale - au calorii negative.
72.
Ridichi - au calorii negative.
73.
Rodii - scad colesterolul.
74.
Rosmarin - este diuretic.
75.
Roşii - degresează organismul
76.
Salata verde - stimulează metabolismul.
77.
Salvia - are calorii negative.
78.
Schinduf - se consumă seminţele sau frunzele, pisate şi amestecate cu mâncare.
Ajută la digestie şi scade nivelul colestrolului. Sub formă de ceai: 2
linguriţe la o cană cu apă;
are
efect antitusiv şi laxativ, se bea călduţ după 3 ore de infuzare.
79.
Scoici - reglează funcţia tiroidiană.
80.
Scorţişoară - degresează organismul.
81.
Secară - grăbeşte digestia intestinală.
82.
Seminţe de dovleac - au efect de purificator intestinal.
83.
Seminţe de floarea-soarelui - au grăsimi bune, nu îngraşă.
84.
Seminţe de in - drenează intestinul.
85.
Seminţe de susan - previn osteoporoza.
86.
Sfecla - are calorii negative.
87.
Şovârf - este tonic gastric.
88.
Spanac - are calorii negative şi multe fibre.
89.
Sparanghel - are calorii negative.
90.
Şofran - accelerează metabolismul.
91.
Tapioca - este un fel de făină obţinută din tuberculii
maniocului,
care ajută la scăderea colestrolului şi la reducerea stratului
adipos.
92.
Tarhon - dizolvă grăsimile.
93.
Tofu - conţine fibre.
94.Ţelină - are calorii negative.
95.
Urzica - e detoxifiantă şi laxativă
96.
Usturoi - degresează organismul, are calorii negative.
97.
Varză - este diuretică şi purgativă.
98.
Varză chinezească - are calorii negative, este foarte săţioasă.
99.
Varza de Bruxelles - are calorii negative.
100. Vinete - conţin multe fibre
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com