Eveniment editorial de referinta, este un instrument de lucru indispensabil tuturor celor interesati de cunoasterea lexicului limbii romane si de folosirea corecta a acestuia.
Carte de capatai in domeniu, este cel mai amplu dictionar universal al limbii romane intr-un singur volum, adresat tuturor generatiilor de cititori, ce nu trebuie sa lipseasca din nici o biblioteca. Cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: pe langa cuvintele curente ale limbii romane contemporane, numeroase cuvinte vechi, asa-numitele arhaisme culturale (nume de demnitati, de monede, de unitati de masura din trecut), regionalisme (atestate in scrieri literare si populare), termeni speciali (tehnici, medicali, juridici), concepte filozofice, teologice, nume de curente culturale, politice, etc. S-a ajuns astfel la un corpus de peste 80.000 de cuvinte analizate, care dau masura universului vorbitorilor contemporani de limba romana.

Ilustrarea definitiilor cu citate memorabile, reprezentative, atat din literatura culta, cat si din cea populara, propune vorbitorilor adevarate modele de intrebuintare elocventa a cuvintelor. Aceasta modalitate de prezentare a informatiilor are darul de a transforma lucrarea intr-un instrument interactiv, incitant si exhaustiv, in buna traditie lexicografica a descrierii semantice ilustrate cu citate din literatura culta si populara, dupa modelul promovat de Lazar Saineanu, la sfarsitul secolului al XIX-lea si in prima jumatate a secolului al XX-lea.
Noul dictionar universal al limbii romane isi merita statutul de carte-eveniment si datorita calitatii grafice exceptionale, beneficiind si de colaborarea echipei de profesionisti a tipografilor italieni care au legat volumul. Varianta de lux cuprinde 16 pagini color cu harta fizica si harta politica a lumii, alaturi de drapelele statelor lumii si are coperta din piele ecologica, cu supracoperta.

Format: 195x260 mm
Numar pagini: 1888
Pret promotional: 149 Lei 
Oferta disponibila in limita stocului

imagine noul dictionar universal

Pentru comenzi trebuie doar sa sunati la numarul de telefon  0748.086.657 sau sa dati reply acestui e-mail, cu urmatoarele informatii:
Nume si prenume: _______________________
Adresa de livrare: _____________________
Nr telefon: ____________________________
Nr. de bucati comandate: _______________

Inainte de livrare veti primi un telefon de confirmare a comenzii.
Va multumim!
Livrarea se face cu ramburs prin Posta Romana (12 lei) sau prin Curierat Rapid (20 lei).