Ucigasul
neasteptat al celulelor canceroase
O nouă speranță a fost acordată zilele trecuteoamenilor
bolnavi de cancer din întreaga lume. Vestea bună vine din partea
departamentului de Chimie și Biochimie a Universității din Windsor, Canada. Studiul efectuat de
specialiștii de acolo a dezvăluit faptul că rădăcina păpădiei pur și simplu “ucide” celulele
infectate cu cancer, fără să dăuneze celorlaltor celule ale organismului.
Savanții canadieni au ajuns la concluzia – minunată,
dacă ne întrebați pe noi – potrivit căreia rădăcina
firavei și atât de desconsideratei păpădii are efecte mai puternice decât
chimoterapie, deoarece ucide COMPLET celulele atinse de această boală.
În primă fază, echipa condusă de Siyaram Pandey a observat că
extractul de rădăcină de păpădie a împins
la sinucidere una dintre cele mai rezistente la tratamente celule canceroase –
leucemia mieloidă cronică. Pentru ca mai apoi să constate și
faptul cătratamentul repetat cu doze mici de păpădie ucide, purși simplu,
absolut ORICE tip de celulă canceroasă.
John Di Carlo, un bărbat în vârstă de 72 de ani –bolnav de
leucemie – s-a convins personal de puterile miraculoase ale acestei plante.
După mai bine de 3 ani în care a fost subiectul unor nenumărate,
agresive și intense ședințe de chimioterapie, bărbatul a aflat cu
dezamăgire și stupoare că acestea nu au avut niciun efect. Așa
că a fost trimis de către echipa de medici care îl trata să își
petreacă ultimele zile în sânul familiei – nevasta și cei patru
copii. Pentru că oricum nu avea nimic de pierdut și doctorii nu îi
oferiseră nicio altă alternativă, John a început să bea zilnic ceai din
rădăcină de păpădie, ca ultimă bătălie a lui împotriva bolii necruțătoare care
îi măcina trupul. Potrivit
presei nord-americane, la nici mai mult nici mai puțin de 4 luni de la prima
cană de ceai-minune, cancerul bărbatului a intrat în remisie
evidentă.
Asta se întâmpla în anul 2010. John este bine sănătosși în ziua de astăzi.
Această plantă firavă are mult mai
multe efectecurative decât ar părea la prima vedere – spunem asta deoarece în viziunea
majorității, păpădia e o simplăburuiană nefolositoare, o “chestie” în care
sufli ca să-ți pui dorințe.
Dimpotrivă, este extrem de valoroasă!
Provine din Grecia și numele ei original este Taraxacum
Officinale “Remediu oficial pentru boli”.
Este un foarte bun diuretic – lucru care stimulează puternic
secreția bilei -, vindecă arsurile stomacale, reduce nivelul colesterolului, detoxifică ficatul, tratează
probleme ale rinichilor, vindecă boli de piele ușoare -arsuri de
soare, acnee etc.
Frunzele păpădiei – bogate în fibre, potasiu, fier, zinc, vitaminele A, C, D, E,
K și o parte din vitaminele din complexul B. Se știe de ani de zile
că ea conține până la 535% din doza necesară de vitamina
C și 110% din doza zilnică recomandată de vitamina A.
Sunt folosite și în gastronomie (salate, mai ales).
Florile se folosesc în producerea anumitor vinuri.
Iar – până acum, cel puțin, rădăcinile erau folosite ca – nu
o să ghiciți! -… înlocuitor de cafea.
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com