PORC
Yahoo/Mesaje primite
- Sorin Crisan <crisans46@yahoo.com>Către:mirceaolaru36@yahoo.com23 nov. la 06:29Subject: PORC> > Ce nu știu românii despre carnea de porc și consumul ei de la vârste fragede. Acesta este adevărul ținut ascuns.>> Carnea de porc, promovată intens în ultimii ani ca fiind
> nesănătoasă și considerată a sta la baza mai multor probleme de sănătate, ar fi, se
> pare, chiar mai sănătoasă decât alternativa recomandată până acum de
> nutriționiști: carnea de vită sau de pasăre. Cel
> puțin asta susține renumitul
> nutriționist Mihaela Bilic, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.
>
> Potrivit nutriționistului, carnea de porc este
> preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte
> mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne
> de curcan şi de vită.
> Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu
> există niciun
> argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă:
> grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai
> sănătoasă decât
> cea de vită.
>
> Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric,
> fiind 94%
> compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o
> va digera pe cea de
> vită. Important este să alegi o bucată slabă de
> porc.
>
> De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice
> bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab
> şi decât pulpa de pui.
> Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer
> liber, carnea lui are şi
> omega 3”, spune nutriționistul.
>
> Mihaela
> Bilic a mai apreciat că acest tip de carne,
> cea de porc, merită să fie reabilitată în percepția
> consumatorilor români, cu
> atât mai mult cu cât ideile potrivit cărora carnea de
> porc nu este sănătoasă nu
> au acoperire științifică.
>
> ”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de
> porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu,
> dar de fapt nu ştim de
> ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie,
> porcul e lăudat”, spune
> ea. ”Testul” slăninuței Că acest tip de carne este
> potrivit consumului uman
> este demonstrat, potrivit nutriționistului, și de
> ”testul” slăninuței.
>
> ”Se poate vedea cu ochiul liber că grăsimea de porc
> este bogată în acizi graşi mononesaturaţi similari cu
> uleiul de măsline.
> Gândiţi-vă cum arată slăninuţa, în ce fel este de
> fragedă. În momentul în care
> o laşi la temperatura ambiantă devine moale, exact ca
> uleiul de măsline, când
> stă pe masă e lichid, când îl pui la frigider precipită.
>
> Ca şi gust, slăninuţa este plăcută, poate fi mâncată,
> pe când seul de oaie, de exemplu, ori grăsimea de vită
> este atât de greţoasă şi
> de tare încât arată clar cât este de saturată. Nimeni
> nu poate mânca o bucată
> de grăsime de vită aşa cum mâncăm o fâşie de
> slăninuţă”, a tinut sa mai adauge
> nutritionistul, potrivit adevarul.ro.
> Mihaela
> Bilic: „Nu fugiți de
> slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”
>
>
>
> Nutriţionistul
> Mihaela Bilic demontează unul dintre
> cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA
> DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este
> pentru sănătate, mai
> ales pentru cei care au probleme cu
> COLESTEROLUL.
>
> Iată că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră.
> Mihaela Bilic spune pe pagina ei de Facebook că slănina de
> porc duce mai
> degrabă spre SOMON şi ULEIUL DE MĂSLINE, atunci când
> vine vorba despre
> conţinutul de acizi graşi. „Somonul cu picioare e…
> porcul de Mangaliţa. Iată o
> analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din
> slănina acestui animal.
>
> Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi
> mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al
> grăsimilor saturate. Mai
> aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc
> e o sursă de grăsime
> sănătoasă. Şi de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe
> pagina ei de Facebook.
>
> De ce este bună slănina
>
> Conform
> cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă
> numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie
> consumată în cantitati
> moderate, dar regulate.
>
> S-a dovedit că slănina ajută la întărirea sistemului
> imunitar. Specialiştii în
> domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta
> favorizează scăderea
> colesteroluluişi este esenţială pentru protecţia
> organismului. Mai mult decât
> atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru
> inimă şi pentru cele mai
> importante vase de sânge. Un consumator de grăsime are u
> nritm cardiac regulat,
> un muşchi cardiac mai puternic şi o circulţie uşoară a
> sângelui. De asemenea,
> slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este
> un bun remediu pentru
> durerile articulare.
>
> Tratează mahmureala
>
> Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea
> pereţilor stomacului cu
> grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne
> absorbţia rapidă de
> al¬cool din stomac.
>
> Tratează durerile de articulaţii
>
> Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea
> articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată
> prin maşina de carne, la
> care se adaugă o lingură de miere de al¬bine. Deasupra se
> pune celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular şi se
> lasă să acţioneze peste noapte.
--I.D.OprescuTel. 0722737611
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com