Friday, November 23, 2018

CARNEA DE PORC ....

PORC
Yahoo/Mesaje primite
  • Sorin Crisan <crisans46@yahoo.com>
    Către:mirceaolaru36@yahoo.com
    23 nov. la 06:29
    Subject:  PORC



    > > Ce nu știu românii despre carnea de porc și consumul ei de la vârste fragede. Acesta este adevărul ținut ascuns.> 
    > Carnea de porc, promovată intens în ultimii ani ca fiind
    > nesănătoasă și considerată a sta la baza mai multor probleme de sănătate, ar fi, se
    > pare, chiar mai sănătoasă decât alternativa recomandată până acum de
    > nutriționiști: carnea de vită sau de pasăre. Cel
    > puțin asta susține renumitul
    > nutriționist Mihaela Bilic, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.
    >
    > Potrivit nutriționistului, carnea de porc este
    > preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte
    > mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne
    > de curcan şi de vită.
    > Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu
    > există niciun
    > argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă:
    > grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai
    > sănătoasă decât
    > cea de vită.
    >
    > Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric,
    > fiind 94%
    > compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o
    > va digera pe cea de
    > vită. Important este să alegi o bucată slabă de
    > porc.
    >
    > De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice
    > bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab
    > şi decât pulpa de pui.
    > Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer
    > liber, carnea lui are şi
    > omega 3”, spune nutriționistul.
    >
    > Mihaela
    > Bilic a mai apreciat că acest tip de carne,
    > cea de porc, merită să fie reabilitată în percepția
    > consumatorilor români, cu
    > atât mai mult cu cât ideile potrivit cărora carnea de
    > porc nu este sănătoasă nu
    > au acoperire științifică.
    >
    > ”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de
    > porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu,
    > dar de fapt nu ştim de
    > ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie,
    > porcul e lăudat”, spune
    > ea. ”Testul” slăninuței Că acest tip de carne este
    > potrivit consumului uman
    > este demonstrat, potrivit nutriționistului, și de
    > ”testul” slăninuței.
    >
    > ”Se poate vedea cu ochiul liber că grăsimea de porc
    > este bogată în acizi graşi mononesaturaţi similari cu
    > uleiul de măsline.
    > Gândiţi-vă cum arată slăninuţa, în ce fel este de
    > fragedă. În momentul în care
    > o laşi la temperatura ambiantă devine moale, exact ca
    > uleiul de măsline, când
    > stă pe masă e lichid, când îl pui la frigider precipită.
    >
    > Ca şi gust, slăninuţa este plăcută, poate fi mâncată,
    > pe când seul de oaie, de exemplu, ori grăsimea de vită
    > este atât de greţoasă şi
    > de tare încât arată clar cât este de saturată. Nimeni
    > nu poate mânca o bucată
    > de grăsime de vită aşa cum mâncăm o fâşie de
    > slăninuţă”, a tinut sa mai adauge
    > nutritionistul, potrivit adevarul.ro.

    > Mihaela
    > Bilic: „Nu fugiți de
    > slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”
    >
    >
    >
    > Nutriţionistul
    > Mihaela Bilic demontează unul dintre
    > cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA
    > DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este
    > pentru sănătate, mai
    > ales pentru cei care au probleme cu
    > COLESTEROLUL.
    >
    > Iată că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră.
    > Mihaela Bilic spune pe pagina ei de Facebook că slănina de
    > porc duce mai
    > degrabă spre SOMON şi ULEIUL DE MĂSLINE, atunci când
    > vine vorba despre
    > conţinutul de acizi graşi. „Somonul cu picioare e…
    > porcul de Mangaliţa. Iată o
    > analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din
    > slănina acestui animal.
    >
    > Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi
    > mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al
    > grăsimilor saturate. Mai
    > aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc
    > e o sursă de grăsime
    > sănătoasă. Şi de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe
    > pagina ei de Facebook.
    >
    > De ce este bună slănina
    >
    > Conform
    > cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă
    > numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie
    > consumată în cantitati
    > moderate, dar regulate.
    >
    > S-a dovedit că slănina ajută la întărirea sistemului
    > imunitar. Specialiştii în
    > domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta
    > favorizează scăderea
    > colesteroluluişi este esenţială pentru protecţia
    > organismului. Mai mult decât
    > atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru
    > inimă şi pentru cele mai
    > importante vase de sânge. Un consumator de grăsime are u
    > nritm cardiac regulat,
    > un muşchi cardiac mai puternic şi o circulţie uşoară a
    > sângelui. De asemenea,
    > slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este
    > un bun remediu pentru
    > durerile articulare.
    >
    > Tratează mahmureala
    >
    > Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea
    > pereţilor stomacului cu
    > grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne
    > absorbţia rapidă de
    > al¬cool din stomac.
    >
    > Tratează  durerile de articulaţii
    >
    > Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea
    > articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată
    > prin maşina de carne, la
    > care se adaugă o lingură de miere de al¬bine. Deasupra se
    > pune celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular şi se
    > lasă să acţioneze peste noapte.

    -- 
    I.D.Oprescu
    Tel. 0722737611

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com