Wednesday, August 28, 2013

CASTELE ....


Cele mai frumoase castele din lume
 
Misterioase și legendare, castelele fascinează prin măiestria cu care au fost construite, dar și prin capacitatea lor de a rezista timpului. Fă o călătorie în jurul lumii pentru a descoperi cele mai frumoase castele!
 
 
1. Palatul Potala (Tibet)
Situat pe dealul Marpo Ri, la 130 de metri altitudine, Palatul Potala are o înălțime de 170 de metri. În 637, împăratul Songsten Gampo a decis să construiască palatul pe un deal, iar în secolul al XVII-lea construcția a fost încorporată în fundația clădirii actuale. Construcția palatului actual a început în 1645 și a fost finalizată în1694. La ridicarea lui au lucrat 7.000 de muncitori și 1.500 de artiști și meșteșugari.
 
2. Mont San Michel (Franța)
Situat pe o insulă de pe coasta Normandiei, castelul Mont San Michel este legat de țărm doar printr-un drum îngust construit în anii 1880. În timpul fluxului, acesta este complet acoperit de apă și mulți turiști au murit înecați încercând să traverseze drumul. Castelul a fost la început o mănăstire, iar în prezent atrage peste 4 milioane de vizitatori în fiecare an.
 
3. Casteul Predjamski (Slovenia)
Slovenia deține unul din cele mai fascinante castele din lume: palatul Predjamski este construit în întregime într-o peșteră. Primele mențiuni scrise ale construcției datează din secolul al XIII-lea, deși prima parte a fost construită în prima jumătate a secolului al XII-lea. Partea din mijloc a fost adăugată în perioada Renașterii, iar aripa dreaptă a fost construită în 1570.
 
4. Castelul Neuschwanstein (Germania)
Acesta este cel mai faimos palat construit pentru Ludovic al III-lea de Bavaria. Construcția a început în 1869, iar castelul a fost dotat foarte modern: avea apă curentă la fiecare etaj, dar și un sistem de ventilație cu aer cald în întreaga clădire.
 
5. Castelul Matsumoto (Japonia)
Castelul Matsumoto este una din cele mai frumoase construcții din Japonia. Construcția a început în 1592 și a fost finalizată în 1635.
 
6. Castelul Huniazilor (România)
Situat în Hunedoara, castelul Huniazilor a făcut parte din Principatul Transilvaniei. Despre el se spune că a fost locul unde a fost ținut prizonieri Vlad Țepeș. Este construit în stil gotic, dar are și elemente baroce și renascentiste.
 
7. Castelul Malbork (Polonia)
Construcția a fost realizată de Ordinul Cavalerilor Teutoni și este un exemplu clasic de fortăreață medievală, dar și cel mai mare castel gotic de cărămidă din lume. 
 
8. Palacio da Pena (Portugalia)
Cel mai vechi palat inspirat de romantismul european, Palacio da Pena a fost construit inițial în secolul al XV-lea pe post de palat, iar mai târziu a fost reconstruit și donat bisericii, care l-a folosit ca mănăstire. În 1755 a fost aproape distrus de un cutremur, iar în 1838 a fost reconstruit pe prințul Fernando.  
 
9. Castelul Lowenburg (Germania)
Situat în apropierea orașului Kassel, Lowenburg a fost construit între 1743 și 1821 și este considerat una din primele clădiri neo-gotice majore din Germania.
 
10. Castelul din Praga (Cehia)
Unul din cele mai mari castele din lume, castelul din Praga adăpostește bijuteriile coroanei Cehiei.

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com