Deci atac la ardei iute, si..."tuica de prune" ....cu limita....???!!!
|
Ardeiul iute
Unele
dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt aproape
incredibile, iar reputaţia acestuia este în continuă creştere,
în urma cercetărilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la
distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas şi
poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.
El ajută la stimularea metabolismului, prin acţiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Cuprins articol:
1. Generalităţi 2. Beneficiile pentru sănătate 3. Lupta împotriva inflamaţiei 4. Ameliorarea pe cale naturală a durerii 5. Beneficiile cardiovasculare 6. Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate 7. Stimulează imunitatea 8. Prevenirea ulcerului gastric 9. Pierderea kilogramelor
Beneficiile pentru sănătate:
Nu este nimic mai uimitor decât efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor. Având în vedere că bolile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial, proprietăţile ardeiului iute sunt deosebit de importante. Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac cât şi tractul intestinal, deoarece stimulează mişcarea peristalică a intestinului, ajută la eliminarea fecalelor şi contribuie la reconstrucţia ţesutului din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale. Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanează o senzaţie de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător şi picant, ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume. Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum şi capacitatea de a preveni apariţia cancerului. Capsaicina are un rol esenţial în deschiderea şi drenarea pasajelor nazale congestionate. În plus, alături de conţinutul ridicat de capsaicină, ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, prin concentraţia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit în organism în vitamina A, un nutrient esenţial pentru sănătatea tuturor ţesuturilor epiteliale (cele care căptuşesc toate cavităţile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal şi tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util în reducerea simptomelor astmului, osteoartritei şi artritei reumatoide. În plus, activitatea sa antioxidantă contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat şi alte complicaţii, cum ar fi leziuni ale nervilor şi boli de inimă.
Lupta împotriva inflamaţiei
Ardeiul
iute conţine capsaicină, care încălzeşte corpul şi este un inhibitor
puternic al substanţei P, o neuropeptidă
asociată cu procesele inflamatorii. Cu cât este mai iute un ardei, cu
atât aconţine mai multă capsaicină. În prezent se studiază efectele
capsaicinei ca tratament pentru tulburările fibrelor nervoase
senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis
şi neuropatie diabetică. Atunci când animalele injectate cu o substanţă
care provoacă artrita inflamatorie au fost hrănite cu alimente care
conţineau capsaicină, debutul artritei a fost întârziat şi inflamaţia a
fost redusă în mod semnificativ.
Ameliorarea pe cale naturală a durerii
Capsaicina
aplicată local, s-a demonstrat în urma studiilor, ar fi un tratament
eficient pentru durerile de cap şi cele
provocate de osteoartrită. Multe din studiile care se refereau la
gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetică, au enumerat
beneficiile aplicării locale a capsaicinei şi rolul ei în atenuarea
durerii asociate cu această condiţie. În urma unui studiu
de amploare, pacienţi cu psoriazis au folosit preparate topice care
conţineau fie capsaicină, fie placebo. Cei din prima categorie au
raportat o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor. Principalul efect
secundar ar fi resimţirea unei senzaţii de arsură în
zona aplicată.
Beneficii cardiovasculare
Ardeiul roşu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanţă cu rol important în formarea cheagurilor de sânge. Oamenii care consumă din belşug ardeiul iute, au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.
Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
Capsaicina
nu reduce doar intensitatea durerii ci stimulează fluidizarea
secreţiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale.
Capsaicina este similară cu un compus care se regăseşte în multe
remedii pentru răceală, cu rol în ameliorarea congestiei nazale, diferit
fiind doar timpul de acţiune (capsaicina acţionează mult mai repede).
Un ceai cu ardei iute stimulează rapid scurgerea
mucoaselor din pasajele nazale, ameliorând nasul înfundat şi
congestionat.
Stimulează imunitatea
Ardeiul
iute de culoare roşu aprins are un conţinut ridicat de betacaroten sau
provitamina A. Două linguriţe de ardei
iute pisat, furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A, cu rol
important în lupta anti-infecţie şi esenţială pentru sănătatea
ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă
pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar.
De asemenea, vitamina A este prima linie de apărare împotriva agenţilor
patogeni, invadatori.
Prevenirea ulcerului gastric
Ardeiul
iute are o reputaţie negativă şi nemeritată de a contribui la apariţia
ulcerului gastric. Nu doar că ardeiul iute
nu provoacă ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia
prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate, stimulând în acelaşi
timp celulele mucoasei stomacului să secrete sucuri de protecţie, care
împiedică formarea ulcerului. De fapt, consumul
de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric.
Pierderea kilogramelor
Căldura
care este resimţită de către o persoană în urma consumului de ardei
iute este energie care rezultă în urma arderii
caloriilor. Chiar şi ardeii roşii conţin substanţe care contribuie la
termogeneză şi la consumul de oxigen, chiar şi mai mult de 20 de minute
după ce sunt consumate.
Ţuica de prune,
efecte asupra sănătăţii
Tradiţionala
ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de
inimă şi de stomac. Ţuica de prună slabă conţine o anumită
cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2.
De
altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat,
este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor
hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă
ţuica de prune slabă în dischinezii biliare, probleme de decongestionare
hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari.
Ţuica este antianemic !
Cercetătorii
germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6
tipuri de substanţe cerute de celulele roşii
sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente
din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a
hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale
sangelui, care transporta oxigen). În plus, ţuica
de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei
din globulele roşii. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca
anemia se previne cu tuica, în lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic. Dimpotriva,
un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate avea efecte nefaste chiar şi pentru un organism sanatos.
Enzima
are rolul de a reduce depunerile
de colesterol de pe arteridele
capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inimă.Este prezentă
în alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol în prevenirea
aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente
care sunt foarte scumpe în SUA, Canada şi Marea Britanie (depăşesc în medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).Consumarea
zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda
de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inimă datorate
aterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un
preţ de 14.000 de ori mai mic decât în cazul unei medicaţii naturiste
cu extract de cactus, ambalat în SUA. Ai vazut ???
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com