Tuesday, May 1, 2018

Util, de stiut... si de retinut !


Pasta de dinti utila si pentru:
Curata ecranul telefoanelor mobile
Putina pasta de dinti poate rezolva aceasta problema. Este nevoie de o singura picatura pe care sa o intinzi bine cu ajutorul degetelor. Sterge apoi excesul cu o carpa uscata si lasa telefonul cateva minute fara sa il folosesti.
Vindeca intepaturile insectelor
Incearca sa nu te scarpini si aplica o picatura de pasta de dinti masand usor zona iritata. Mentolul din pasta de dinti va calma senzatia de mancarime si va cicatriza iritatia.
Curata unghiile
Sa presupunem ca ai ramas fara lac de unghii si ai nevoie de o solutie rapida si la indemana. Freaca un pic unghiile cu putina pasta de dinti si cu o periuta moale. Acestea vor capata un luciu natural si nu vor mai avea culoarea galbuie data de folosirea ojelor colorate.

Curata obiectele de otel din baie si bucatarie
Cu ajutorul pastei de dinti reusesti sa le redai stralucirea si sa elimini petele formate in timp.
Vindeca arsurile superficiale
Arsurile usoare care nu presupun rani deschise se pot trata rapid cu pasta de dinti. Aplica putina pasta de dinti imediat ce s-a creat leziunea si maseaza usor pana ce intra un pic in piele. Pasta de dinti grabeste vindecarea si reduce senzatia de usturime.

Indeparteaza guma din par
Acopera guma de mestecat cu pasta de dinti si lasa cateva minute sa actioneze dupa care indeparteaza usor.

8. Inlocuieste gelul de curatat tenul gras
Pasta de dinti are un efect de uscare benefic pentru tenul gras. Daca inca nu ai gasit un gel de curatare pentru ten care sa iti satisfaca nevoile poti apela cu incredere la pasta de dinti si un pic de apa. Aplica apoi o crema usor hidratanta.
Curata petele de creion de pe pereti
Pasta de dinti se aplica direct pe locul care trebuie curatat si se lasa 24 de ore sa actioneze dupa care se indeparteaza cu o carpa moale.
Elimina zgarieturile de pe CD-uri si DVD-uri
Putina pasta de dinti intinsa din interior spre exterior cu miscari circulare rezolva problema. Sterge surplusul cu o carpa moale.
Elimina zgarieturile de pe hainele de piele
Cu ajutorul pastei de dinti putem indeparta zgarieturile superficiale. Intinde pasta de dinti pe zonele afectate si sterge cu o carpa moale.
Curata usile dusului
Sterge usile dusului cu ajutorul pastei de dinti prin miscari circulare. Totul va straluci din nou.

Dezabureste oglinda
Oglinda din baie se abureste de fiecare data cand faci dus sau o baie relaxanta. Sterge oglinda inainte de a face baie/dus cu un pic de pasta de dinti impiedicand astfel aburirea ei.

Curata incaltamintea din piele alba
Si aici este vorba despre incaltamintea din piele in special cea alba care se pateaza si capata un aspect inestetic. Pasta de dinti readuce incaltamintea la ablul initial.
Indeparteaza petele de cerneala si de ruj de pe haine
Aplica pasta de dinti direct pe pata si freaca bine obiectul vestimentar. Clateste cu apa si haina este ca noua.

ULEIUL DE MASLINE UTIL SI PENTRU:

Inlocuieste crema de ras

Daca obisnuiesti sa apelezi la traditionala lama de ras ca si metoda de epilare ar fi bine sa folosesti uleiul de masline in locul cremelor speciale. Uleiul de masline are capacitatea de a hidrata intens pielea.
Este intaritor pentru unghii
Timp de o saptamana maseaza unghiile pret de cateva minute pentru rezultate imediate.

Ajuta la repararea fermoarelor defecte
Poate ti se intampla adesea ca fermoarul gentii sau al unei geci sa se blocheze si sa fii nevoita sa renunti la articolul respectiv. Iti spun un secret: pune cateva picaturi de ulei de masline pe un disc demachiant si tapoteaza usor zimtii fermoarului apoi trage usor de el pana se deblocheaza.
Previne sforaitul
Pentru cei care au asemenea probleme este indicat sa ia o lingurita de ulei de masline seara inainte de culcare pentru a lubrifia gatul si a evita astfel sforaitul enervant.
Hidrateaza pielea in profunzime
Aplicat pe pielea umeda hidrateaza si hraneste foarte bine celulele pielii.

Ajuta la regenerarea parului
Pentru a ajuta la regenerarea rapida a firului de par putem folosi o masca obtinuta din doua linguri de ulei de masline, un galbenus de ou, o jumatate de lamaie stoarsa si o lingura de ulei de ricin. Masca se aplica o data pe saptamana si se lasa 2-3 ore sa actioneze.
Reda stralucirea mobilierului din casa
Realizeaza o lotiune pentru stralucirea mobilei din doua parti egale de ulei de masline si o parte zeama de lamaie. Sterge mobila cu acest amestec si in scurt timp isi va recapata stralucirea.
 
ASPIRINA UTILA SI PENTRU.:
Indeparteaza petele de transpiratie
Daca folosim o solutie realizata din doua tablete de aspirina pisate si o jumatate de cana de apa fierbinte, putem uita de petele inestetice de transpiratie.
Ajuta florile proaspat taiate sa reziste mai mult
Daca punem o tableta de aspirina in apa in care punem florile acestea vor rezista pana la de doua ori mai mult.


Are proprietati antifungice

Iritatii precum "piciorul atletului" si multe alte ciuperci ale piciorului se pot trata foarte usor cu ajutorul unei pudre realizata din cateva tablete de aspirina pisate amestecate cu pudra de talc.
Indeparteaza petele tesaturilor din fabrica
Unele articole vestimentare vin cu anumite pete inca din fabrica, pete ce sunt greu de scos cu produsele de pe piata. Pentru a rezolva aceasta problema se prepara o pasta din apa si aspirina pisata si se lasa cateva minute sa actioneze pe pata dupa care se clateste cu apa rece.
Vindeca bataturile
Un remediu eficient impotriva bataturiLor este o pasta realizata din cateva tablete de aspirina pisate, o jumatate de lingura de apa si o jumatate de lingura de suc de lamaie. Se aplica pe zonele afectate si se acopera cu un prosop cald. Se lasa sa actioneze 15 minute si se clateste cu apa calduta.
Scoate petele de oua de pe haine
Incearca sa scoti de pe haina cat mai mult din pata si apoi freaca cu o pasta formata din apa rece si aspirina pisata.

 Reporneste bateria masinii
Daca bateria masinii nu mai porneste puteti sa folositi doua tablete de aspirina pe care sa le puneti in interiorul acesteia. Acidul acetilsalicilic din compozitia aspirinii se combina cu acidul sulfuric din baterie si produce o ultima incarcare care va va permite sa ajungeti pana la cel mai apropiat service auto.
 
CAFEAUA UTILA SI PENTRU:
Tine insectele la distanta
Datorita mirosului puternic, cafeaua tine insectele la distanta, in special tantarii. Daca iti place sa stai afara in gradina, iar mirosul produselor pentru insecte nu este pe placul tau, pune boabe de cafea sau cafea macinata intr-un bol si insectele vor sta la distanta.
Absoarbe mirosurile neplacute din sifonier
In situatiile in care mobile este veche, sau chiar prea noua si nu reusesti sa scapi de mirosul lemnului pune un saculet cu boabe de cafea in interior si vei uita de aceasta problema.
Pastreaza masina curata
Daca nu ai timp mereu sa treci pe la curatatorie poti pune un saculet cu boabe de cafea sau cu cafea macinata si acesta va elimina toate mirosurile neplacute.
Ingrasamant pentru flori
Pe timpul iernii frunzele plantelor se ingalbenesc si capata un aspect neplacut si nesanatos. Amesteca cateva linguri de cafea macinata si cateva linguri de zahar pe care sa le pui peste pamantul florilor. Ai grija sa uzi florile cu regularitate.
Repara zgariturile mobilierului
Amesteca cateva linguri de cafea macinata cu apa astfel incat sa obtii o pasta pe care sa o aplici pe zgarietura. Ai grija sa stergi excesul iar mobilla va arata ca noua.
Cand simti ca nu mai ai miros
Daca esti la cumparaturi si vrei sa mirosi mai multe parfumuri pentru a face alegerea potrivita este recomandat ca dupa fiecare parfum mirosit sa mirosi boabe de cafea. Astfel nu vei confunda mirosurile si vei simti adevaratele arome ale parfumurilor.
Curata crustele de mancare
Se intampla adesea ca atunci cand gatesti sa se prinda un pic mancarea de fundul cratitei si te chinui cateva minute bune sa elimini crusta. Apeleaza de acum inainte la cafeaua macinata care iti va asigura o curatare mai rapida a vaselor.
 
CEAIUL UTIL SI PENTRU:
Inlocuieste balsamul pentru par
Daca ai parul uscat poti apela cu succes la ceaiul verde care constituie un excelent balsam pentru par. Clateste-te cu ceai verde si lasa parul sa se usuce apoi clateste-l cu apa calda si il poti aranja cum vrei.
Poate fi folosit pe post de balsam de rufe
Daca nu ai gasit pana acum un balsam de rufe care sa iti satisfaca toate pretentiile poti apela cu success la ceaiul verde pentru tesaturile deschise la culoare si la ceaiul negru pentru cele inchise la culoare. Este recomandat sa folosesti ceaiul pe post de balsam pentru hainele din matase sau din lana.
Un bun tratament pentru acnee
Si in acest caz tot ceaiul verde face minuni. Prepara un ceai concentrat (4-5 pliculete la o cana) si lasa-l la infuzat. Clateste fata cu ceaiul obtinut si in scurt timp vei vedea diferenta.
Marineaza carnea
Prepara o cana de ceai verde asa cum iti place sa il bei si toarna peste carnea cruda lasand la macerat cateva ore.
Vindeca arsurile solare
Daca ai uitat sa iti iei crema de protectie solara la tine si te-ai ales cu arsuri solare de toata frumusetea poti apela cu incredere la ceaiul verde care iti va calma pielea imediat.
Reduce cearcanele si pungile de sub ochi
Ai nevoiede doua pliculete de ceai verde sau ceai negru pe care sa le aplici pe ochi si sa stai asa timp de 10 minute. Pungile de sub ochi se retrag imediat, iar privirea ta este una luminoasa.
Calmeaza sangerarea gingiilor
Aici poti sa apelezi la orice tip de ceai. Pune un pliculet in apa rece si preseaza-l apoi pe gingiile sensibile.
Calmeaza eruptiile cutanate
Ceaiul verde sau cel de galbenele calmeaza imediat eruptiile cutanate. Inmoaie un disc demachiant in ceai si aplica usor pe zonele afectate. Lasa ceaiul sa se usuce pe piele si repeta ori de cate ori este nevoie.
Combate mirosul neplacut al picioarelor
Pentru a evita astfel de neplaceri fa o baie in ceai VERDE concentrat timp de 20 de minute in fiecare zi si poti uita de aceasta problema.
Inlocuieste apa de gura
Daca nu vrei sa apelezi la produsele de acest gen care se gasesc in comert iti poti prepara singura o apa de gura din ceai concentrat de menta si un praf de sare. Clateste gura cu acest amestec si vei avea o respiratie proaspata si dinti stralucitori.
Curata oglinzile
Ceaiul verde curata foarte bine urmele lasate pe geamuri si oglinzi. Poti freca geamurile si oglinzile direct cu un pliculet de ceai sau poti obtine o solutie realizata din ceai verde si alcool (parti egale).
Calmeaza durerile lasate in urma injectiilor
O regula ce se aplica in cazul copiilor. Cei mici se sperie adesea de injectii asa ca aplica peste urma lasata de intepatura acului un pliculet de ceai. Mentine cateva minute si durerea dispare, iar copilul zambeste din nou.
Inlocuieste lotiunea tonica
Amesteca ceai verde cu putina zeama de lamaie si o lingurita de miere pana cand aceasta se topeste. Cu ajutorul unui disc demachiant aplica lotiunea pe fata si lasa sa se usuce.
Curata mobila si pardoseala
Prepara un ceai si inmoaie o carpa moale pe care sa o storci bine. Sterge mobila si lasa sa se usuce.
Este un excelent scrub corporal
Pune un pliculet de ceai verde intr-o jumatate de cana cu apa. Lasa ceaiul sa se raceasca si adauga trei parti de zahar brun. Maseaza bine piele si clateste cu apa.
 
OTETUL UTIL SI  PENTRU:
Distruge buruienile din gradina. Datorita concentratiei mare de acid acetic pe care o regasim in compozitia otetului, il putem folosi in locul pesticidelor comerciale atunci cand buruienile din curte ne strica gradina.
Inlatura grasimea intarita de pe vase. Se toarna otet peste vasele cu grasime intarita si se lasa la inmuiat. Imediat ce otetul incepe sa actioneze grasimea se desprinde singura de pe vase.
Ofera stralucire obiectelor din inox
Poti apela cu incredere la otet pentru curatarea acestora.
Dizolva rugina datorita acidului acetic continut. Acesta intra in contact cu metalul oxidat si ii reda stralucirea eliminand cu succes petele de rugina.

Neutralizeaza condimentele puternice din mancare atunci cand ai scapat si ai pus mai mult decat era cazul. Otetul de mere te va ajuta sa elimini excesul astfel incat mancarea sa fie comestibila.
Prelungeste viata florilor proaspat taiate care au tendinta de a se ofili imediat. Daca punem 1-2 linguri de otet in apa florilor acestea vor rezista mult mai mult.
Trateaza infectia cu ciuperci precum "piciorul atletului". O compresa cu otet de mere mentinuta cateva minute pe locul infectat va face minuni. Procedura trebuie repetata cateva zile la rand pana cand problema este rezolvata.
Indeparteaza petele galbene de pe maini ale fumatorilor inraiti. Acestia ajung sa capete pete galbene pe degetele folosite la fumat. Otetul reuseste cu spor sa le indeparteze
Indeparteaza mirosul de fum. Fie ca este vorba de fum de tigara sau fumul de la mancarea pe care tocmai ai ars-o, il poti indeparta cu un bol de otet plasat in camera.
Curata computerul si toate componentele acestuia. Prepara o solutie din parti egale de apa si otet cu care sa stergi computerul si accesoriile sale. Vor arata mai bine, iar praful se va aseza mult mai greu.
Inlocuieste solutia pentru curatat frigiderul si indeparteaza mirosurile neplacute din acesta. Atunci cand speli frigiderul ai grija sa pui un pic de otet in apa cu care il clatesti. Va straluci de curatenie si va avea un aer proaspat.
Ofera stralucire bijuteriilor din argint vechi care s-au inegrit. Daca nu vrei sa apelezi la traditionala metoda cu pasta de dinti, poti sterge bijuteriile cu o carpa inmuiata in otet si isi vor recapata stralucirea pe loc.
Indeparteaza mirosul nepacut al caserolelor din plastic care reusesc sa prinda un miros tare neplacut daca sunt utilizate zilnic sau destul de des. Clateste-le cu otet de mere si vor fi din nou ca noi.
Impiedica inghetarea geamurilor de la masina pe timp de iarna daca este nevoie sa parchezi masina afara. Realizeaza o solutie din trei parti de otet si o parte apa pe care sa o pulverizezi pe geamuri si ai scapat de griji.
Curata de minune termosurile de cafea sau de ceai care prind imediat un miros ciudat. Umple termosul cu apa calda si toarna un sfert de ceasca de otet. Lasa sa actioneze cateva minute si apoi clateste.
Distruge bacteriile din carne si o fragezeste. Otetul de mere este recunoscut pentru faptul ca reuseste sa fragezeasca chiar si cea mai tare carne. In acelasi timp distruge si bacteriile care ar putea exista in carnea respectiva.
Improspateaza respiratia atunci cand mananci ceapa sau usturoi si vrei sa scapi de gustul lor. Clateste gura cu un pic de otet de mere.
Hidrateaza cuticulele. Daca ai cuticulele uscate iata ce trebuie sa faci: tine mainile intr-un bol cu otet timp de 5 minute inainte sa iti faci manichiura si vei scapa de aspectul neplacut al cuticulelor uscate.
Face manichiura mai rezistenta. Daca oja nu rezista pe unghiile tale din diferite motive iata un sfat util: inainte de a incepe procesul de manichiura te sfatuiesc sa iti pui mainile intr-un bol cu otet apoi sa le lasi sa se usuce. Dupa ce otetul s-a uscat pe maini, se aplica oja ca de fiecare data.

COJILE DE OUA UTILE SI PENTRU:
 
Indeparteaza petele de cafea si ceai
Ceaiul si cafeaua adesea reusesc sa pateze canile sau recipientele in care le preparam. Cu ajutorul pudrei obtinuta din macinarea cojilor de ou putem scapa imediat de aceste pete. Se spala vasele cu pudra de ou si un pic de apa.
Tin insectele la distanta
Cateva coji de ou zdrobite si puse pe langa plantele din gradina reusesc sa tina insectele daunatoare la distanta, iar plantele se dezvolta sanatos.

 Sunt bune produse de curatat
Ia cateva coji de ou si pune-le la macinat. Cu praful obtinut freaca tavile si tigaile. Vor straluci de curatenie.
Vasele inalte si termosurile pot fi uneori greu de curatat, mai ales cand murdaria se strange pe cauciucul termosului. Folositi praful obtinut din coaja de ou si un pic de apa pentru rezultate spectaculoase.
 
BICARBONATUL DE SODIU UTIL SI PENTRU:
Inlocuieste samponul. Te poti spala pe cap cu bicarbonat de sodiu in loc de sampoanele obisnuite. In acest fel parul tau se va ingrasa mult mai greu ca pana acum.
Actioneaza ca un produs de curatare. Este incredibil de eficient pentru a curata frigiderul sau aragazul fara sa freci prea mult si fara sa apelezi la buretele de sarma.
Il poti utiliza pentru curatarea tenului.
Pune un pic de bicarbonat de sodiu pe degete si maseaza fata usor. Vei vedea ca pielea ta va fi mult mai fina fara sa o agresezi.
Foloseste-l in loc de sare de baie. Pune cateva lingurite de bicarbonat de sodiu in apa si relaxeaza-te. Pielea ta va fi instant hidratata si catifelata.
Elimina toate chimicalele aflate pe suprafata fructelor si legumelor
Daca vrei sa elimini toate chimicalele aflate pe suprafata fructelor si legumelor spala-le in apa in care ai pus cateva linguri de bicarbonat de sodiu.
Curata cada, chiuveta si vasul toaletei daca acestea sunt din portelan si au pete pe care nu reusesti sa le indepartezi cu nimic altceva.
Indeparteaza petele de pe pereti!
Obtine o pasta din bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de apa si freaca peretii acolo unde au pete. In cateva minute vor arata ca noi.
Aspiratorul tau are un miros neplacut?
Se rezolva imediat cu un pic de bicarbonat de sodiu adaugat in sacul aspiratorului.
Catifeleaza pielea picioarelor.
Picioarele sunt cele mai chinuite si au pielea deshidratata de cele mai multe ori. Stai cu picioarele in apa in care ai adaugat cateva linguri de bicarbonat de sodiu si picioarele tale vor fi hidratate imediat.
Absoarbe umezeala. Plaseaza boluri mici cu bicarbonat de sodiu in colturile casei in care ai umezeala si problema este rezolvata imediat.
Pentru ca mopul sa nu prinda miros urat din cauza umezelii spala-l de fiecare data cu bicarbonat de sodiu dupa ce l-ai utilizat.






















No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com