Sunday, September 16, 2012

Ca veni vorba si despre 'noi' ....

sursa > blogul elena udrea, 15 09 2012

Posted: 15 Sep 2012 08:45 AM PDT
Mă întreb ce s-ar fi făcut USL fără mine? Ar fi avut ei oare unde să meargă în Delta Dunării şi să-şi aranjeze împărţeala colegiilor parlamentare, între două tururi de piscină? Mai ales că spa-ul lui Vântu din Delta este închis.
Îmi pare destul de amuzant faptul că liderii Puterii s-au decis să meargă tocmai la complexul „Puflene resort”, care a fost realizat cu fonduri europene gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul meu. Sper că Victor Ponta şi Crin Antonescu se bucură de tot confortul turismului în România şi că vor alege şi pe viitor destinaţii interne, lăsând Dubaiul şi Italia în detrimentul Deltei Dunării.

Trag nădejde că s-au convins, ca alte multe mii de români în vara aceasta, de frumuseţea Deltei, dar şi de beneficiile susținerii investiţiilor. Astfel, poate vor înțelege și ei cât de eronată a fost decizia guvernului USL de a tăia bani de la investiții în noua rectificare bugetară. Pentru asta, trebuie să ştie că drumul pe care au mers până la Murighiol şi Dunavăţ a fost finalizat în octombrie 2010 tot prin Programul Operaţional Regional şi a costat aproape 20 de milioane de euro. În total, s-au construit 13 kilometri noi de drum, s-au reabilitat 37 de kilometri, s-au reabilitat 7 poduri şi s-au construit 47 de podeţe.La care se adaugă, evident, cele câteva sute de locuri de muncă astfel create, dar şi oportunităţi majore pentru investitorii în turism de acolo. Asta înseamnă să mizezi pe investiții, să creezi locuri de muncă şi oportunităţi, dar şi să absorbi fonduri europene. Lucruri pe care cei de la Putere par să nu le cunoască.

Șoseaua s-a realizat în doar un an, până atunci existând un drum de pământ aproape imposibil care făcea ca maşinile să lase în urmă adevăraţi nori de praf. Și infrastructura de turism de la noi poate progresa şi atrage chiar şi pe cei mai pretenţioşi clienti, aşa cum, de bună seamă, sunt fruntaşii USL obişnuiţi cu hotelurile de 5 stele din Occident.

Pentru că ştiu foarte bine zona, între dezbaterile politice, le recomand reprezentanţilor Puterii să dea o fugă şi la Sarichioi, pentru a vedea miniportul. Chiar dacă este mai răcoare afară, ar putea să viziteze şi plaja din Sulina. Toate proiecte realizate de MDRT prin fonduri europene.
Dacă se află într-o stare de spirit mai pioasă, pot să viziteze şi Triunghiul Mănăstirilor, folosind drumul care leagă Celic Dere de Saon şi Cocoşu. Un proiect în care s-au investit 75 de milioane de lei pentru reabilitarea a 38,2 kilometri de drum, pe care am apucat să-l și inaugurez, nu doar să îl finanțez.

Sper că USL-iștii să se întoarcă la Bucureşti cu bateriile încărcate pentru că au foarte-foarte mult de lucru dacă vor să lase şi ei în urma lor măcar jumătate din lucrurile care s-au făcut în guvernarea Boc pentru turismul din Delta Dunării. Zecile de mii de turişti care vin în plus în fiecare an într-una dintre cele mai frumoase zone din Europa pot să-i convingă de faptul că merită.

Şi la întoarcere, aş vrea să-l văd şi pe Premier, dar şi pe ceilalţi iluştri reprezentanţi ai Guvernului vorbind despre atragerea de noi investitori în Deltă. E un loc unic, unde merită băgaţi bani şi poate să reprezinte una dintre atracţiile majore ale României.
======================
si totusi, eu am un repros fata de Dna. Elena Udrea: in campania asta de construire a noi baze sportive, turistice etc. am incercat s-o sensibilizez la ideia contruirii, in M.ti Parangului / cabana Rusu, la ca 1700m altitudine, a unui complex sportiv - turistic modern ,necesar sportului de mare performanta dar care ar avea si efecte financiare benefice fie de la turistii obisnuiti sau chiar la cei 'sportivi' [ loturi din alte tari la care muntii nu ofera avantajul de a te pregati la altitudine] ..
Ei bine, acest demers al meu nu a avut niciun ecou si parca nici nu l-am scris; atitudinea asta mi-a dat mult de gandit si mai reflectez inca.... 

iata ce-a postat unul pe artiolul ds. acest blog a d.nei E.Udrea:

#47 DORINTA POPORULUI 17.09.2012 00:48
1)POPORUL DORESTE CA INTREAGA CLASA POLITICA SA INTRE LA INCHISOARE.

2)POPORUL DORESTE IESIREA DIN BABILONIA SATANICA UE SI NATO.

3)POPORUL DORESTE NATIONALIZARE TOTALA: RESURSE, INDUSTRIE, BANCI, AGRICULTURA.

 4)POPORUL DORESTE SA FIE INDEPENDENT SI SUVERAN, PACE SI RESPECT RECIPROC CU ALTE STATE.

5)POPORUL DORESTE ARMATA NATIONALA OBLIGATORIE PENTRU APARAREA TARII.

6)POPORUL DORESTE STAT SOCIAL, SPITALE, SCOLI, GRATUITE.

7)POPORUL DORESTE ORDINE PU.BLI.CA, DREPTATE, ADEVAR, DRAGOSTE SI PACE IN TARA.

8)POPORUL DORESTE NEAMESTECUL IN TREBURILE INTERNE A ALTOR STATE, INDIVIZI.

9)POPORUL DORESTE SA MUNCEASCA DOAR PENTRU EL NU PENTRU STRAINI.

10)POPORUL DORESTE SA-SI PASTREZE IDENTITATEA NATIONALA, CULTURALA, RELIGIOASA.

11)POPORUL DORESTE CA FAMILIA(ORTHODOXA) SA FIE LA TEMELIA SOCIETATII.

12)POPORUL DORESTE CA IN VECI SA NU MAI AUDA DE: CAPITALISM, COMUNISM, SIONISM, MASONERIE, ATEISM, SECTARISM, PRIVATIZARI, INVESTITORI, LIBERALIZARI....


Teoretic, asta isi doresc toti, toate statele, toate popoarele... dar, din pacate, nu se poate trai asa decat daca la noi ar fi doar 'padure' si in afara 'altii'....; intre doua 'rele' trebuie sa o alegi pe cea mai putin rea si nu invers .....
 

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com