Sunday, September 2, 2012

In 'tat raul' poa' fi 'si 'un mare binie' ....

2001, Heybeliada, Tr.
Anul 2012, pentru mine, s-a dovedit un an de rau augur...; pe planul sanatatii, planul cel mai intim fiecaruia dintre noi, am simtit sa 'ceva' merge anapoda [ m-am trezit cu o mal-functune - 'insuficienta venoasa', adica varice sueprficial inestetic si incomod la mers].
Am pus-o pe seama varstei (76) si cum, in general, alte functiuni, din suita celor asa zis 'vitale' si cu medicatie reusita si miscare [mers] zilnic, 'coabietz' cu acest neajuns.

In  plan al relatiilor prietenesti, sau de relatii cu cei din jur... iar am avut multe 'suferinte'; inima mea de 'mereu nutritor de bune relatii' a avut multe de suferit... dar si pe acestea le-am asociat varstei si inevitabilului, deh - asa-i viata....

Dar cel mai rau mi-a fost in planul trairilor personale in contextul politikiei noastre....

Fara a face un bilant [acesta este mereu repetat de mai toate canalele tv...] eu ma simt frustrat si in prag de a face o depresie periculoasa, cauzatoare de 'trecerea in cealalta dimensiune a trairilor nostre' si astfel, toate incercarile mele de comunicare, cele mai multe 'comunicare cu mine insami...(sic), cele pe 'facebook'[o deziluzie] sau apoi astea pe 'net', pe 'bloage' Google si emailurile Yahoo Mes..., nu mai ma satisfac si asta nu din cauza lor ci din cauza mea de 'mereu nemultumit'....

Inchei - in tot raul care 'ma si ne' inconjoara exista si un mare bine; el ar putea fi realizat, nu de mine,[o furnica, aflata mereu in cautarea de lucru....] ci de cei care sunt deasupra, care ne conduc, care duc acest 'minunat razboi romano-roman'.., razboi care nu se mai termina si care poate deveni ceva fatal noua, tuturor romanilor.

'Marele bine' se poate numi, bref,  ' aducerea la Bucuresti, de la Bruxelles, a Capitalei Uniunii Europene ! Cum asa ?

Exact asta, nazbatia asta, se poate realiza cu oarecare istetime din parte neinduplecatelor parti beligerante:
iata - recent, cei aflati la Putere au primit un bobarnac [dar el 'bobarancul' nu este rusinos cumva doar pentru PSD ci si pentru noi toti romanii, nu-i bine sa fim astfel tratati...] iar mult asteptatul congres european al partidului PSE din care face parte si PSD si-a mutat locul de desfasurare... in schimb, partidul care reprezinta Opozitia PDL, a avut satisfactia de a constata ca congresul PPE se va tine, aici, la Buc.

In aceasta mare tevatura [ incerc sa fiu concis...] exista ceva care ar putea constitui 'primul pas' spre 'binele cel mare', aducera la Buc. a Capitalei UE... 

Iata cum - cu ceva eforturi legate de termenul devenit la moda 'coabitare' cei de la Putere si Opozitie ar trebui sa incerce a determina conducerea PSE sa revina si sa desfasoare congresul la Buc. 

Aceste tratative vor cere timp dar daca se va concretiza, congresul PSE ar putea avea loc exact in perioada cu alalalt congres, al PPE din care PDL /  Opozitia face parte.

Ambele congrese[PSE, PPE], pot sa se desfasoare in imensul Palat al Parlamentului Romaniei, concomitent, iar, apoteotic, la final, intr-o sedinta comuna, politicienii europeni ar putea sa hotarasca, pentru un termen de 2-3 ani(?), sa-si mute unul dintre cele 3 sedii oficiale [ Strasbourg, Bruxelles și Luxemburg] - birocratia, logistica si intreaga infrastructura ...la Bucuresti.

Aici fiind unul din sediile UE, noi romanii am avea sansa de a reusi ca 'in tot raul sa existe si un bine'. 

Cu un sediu UE la Buc., multe dispute sterile si interminabile se vor estompa, trepat lumea romaneasca va intra in normal si iata ca 'binele' poate exploda exact din 'raul' actual, inimaginabil de urat si de neinteles Ce parere aveti ?

Inteligenta tipica, romaneasca, nu ar avea acum un extraordinar prilej de a se afirma ?

PSDE
PPE
PUE
http://ro.wikipedia.org/wiki/Parlamentul_European

==================== 

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com