Wednesday, September 18, 2013

Curățare a Colonului


Dietă de Curățare a Colonului și Eliminarea Până la 10 Kg de Materii Toxice


Colonul este o secțiune a intestinului gros, care funcționează atât ca stație de alimentare, cât și ca un sistemul de gestionare a deșeurilor pentru întregul corp. Foarte mulți medici sunt de părere că un colon încărcat de toxine este punctul de unde cele mai multe boli încep. Pentru menținerea unui colon sănătos și respectiv a întregului corp la un nivel optim de funcționare, profesioniștii în îngrijirea sănătății recomandă dietele de curățare a colonului.

Dietă de Curățarea Colonului cu Suc de Lămâie
Colonul încărcat cu toxine – Factori de risc
Halena, depozitele albe de pe limbă, nervozitatea, lipsa de concentrare, constipația și apetitul ridicat față de dulciuri sunt câteva semne care indică necesitatea unei detoxifieri a colonului. Acumularea de toxine la nivelul colonului pot produce blocaje, și de aici începutul unei serii de afecțiuni și simptome:
- Crampe abdominale
- Infecții vaginale (Candida)
- Infecții renale
- Ciuperca sau micoze la unghiile de la picioare
- Halenă sau miros neplăcut al corpului
Toate aceste maladii asociate cu probleme de colon pot fi remediate cu ajutorului unui regim alimentar detoxifiant, care va contribui de asemenea la eliminarea excesului de kilograme. O dietă săracă în substanțe nutritive, bazată doar pe alimente prăjite, zaharuri, cofeină, alcool și exces de sare este principalul factor care determină o acumulare de materii toxice în colon, ceea ce duce la defalcare a funcției sale normale.
Dietă de curățare a colonului
La masa de dimineață este indicat să se consume alimente ușor digerabile și bogate în fibre, cum sunt fructele și cerealele integrale. Este bine să se bea un litru de apă sau ceai din plante, pentru facilitarea procesului de purificare. Unul din avantajele consumului de fructe este că acestea sunt sărace în carbohidrați, ceea ce înseamnă că pot fi mâncate ori cât de multe porții. Fructele curăță corpul și taie pofta de mâncare pentru alte produse.
Dieteticienii spun că nu este bine să se combine proteinele și carbohidrații la aceeași masă. Pentru digerarea acestor substanțe, organismul are nevoie de un anumit tip de lichid digestiv. Proteinele și carbohidrații consumați la un loc au tendința de a se neutraliza reciproc, îngreunând astfel funcția sistemului digestiv. De aceea apare deseori flatulență și constipație.

Detoxifierea colonului cu suc de lămâie

Înainte de a începe ceastă cură, este bine să se înceapă  curățarea colonului din timp. Acest lucru va ajuta la eliminarea unor materii toxice inactive din corp care va ușura procesul de detoxifiere a colonului.
Rețeta de curățare a colonului este foarte simplă. Pentru început se face o curățare minimă a colonului. Se adaugă o linguriță de sare de mare într-un pahar cu apă caldă purificată și se bea imediat. Este bine să se bea acest amestec acasă, sau în apropierea unei toalete, deoarece preparatul acționează extrem de rapid. Pentru efecte și mai imediate, se recomandă câte 2 pahare din acest amestec pe zi, unul dimineața și unul seara, înainte de culcare.
Ingrediente:
• 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
• 2 linguri de sirop de arțar natural
• un vârf de cuțit de piper roșu (Cayenne) pulbere
• 280 ml de apă pură
Se amestecă toate ingredientele și se prepară mai multe doze, astfel încât să se bea în jur de 1,700 l din acest lichid pe zi. 

Este bine să se mărească și consumul de apă, pentru a înlesni detoxifierea. Persoanele care sunt la prima dietă de acest gen ar trebui să urmeze acest tratament doar 3 zile. 

Dacă nu apar probleme, se poate continua următoarea dată timp de 14 zile cel mult. Este bine să rețineți că acest plan dietetic nu trebuie folosit pe termen lung pentru a slăbi, ci doar pentru detoxifierea periodică a colonului, care poate fi făcut de câteva ori pe an.
În urma acestei diete se pot elimina până la 10-20 de kg de materii fecale care au fost stocate la nivelul intestinului și colonului, și care sunt pline de toxine.
Beneficii:
Există multe beneficii de sănătate asociate cu o dieta de detoxifiere a colonului:
- Un ten mai luminos și o piele mai curată
- Creșterea semnificativă a nivelului de energie
- Un sentiment general de bunăstare
- Creșterea capacității organismului de a absorbi vitaminele și mineralele din alimente
- Reglarea tranzitului intestinal

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com