Wednesday, September 18, 2013

Usturoiul reduce aproape la jumătate riscul de cancer



riscul de cancer

O cercetare a specialiștilor chinezi de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din provincia Jiangsu arată că usturoiul consumat timp îndelungat previne cancerul, dar și alte boli cronice.
Cercetătorii consideră că beneficiile aduse de usturoi se datorează unei substanțe numite alicină, care are proprietăți puternic antimicrobiene. Alicina nu numai că reduce inflamațiile, dar previne și distrugerea celulelor de către radicalii liberi. Un număr de 1.424 de persoane bolnave de cancer și 4.500 de adulți sănătoși au participat la acest studiu, care s-a desfășurat între 2003 și 2010. Rezultatele au arătat că usturoiul încorporat în alimentație reduce cu 44% riscul de a face cancer la nefumători și cu 30% la persoanele care fumează. Studiul a fost publicat în revista „Cancer Prevention Research”.



Rețete Vindecătoare și Leacuri cu Usturoi Pentru Diverse Boli
LaTaifas  1 Comment
În medicina naturistă populară, usturoiul este un ingredient magic, fără de care nu se poate concepe o rețetă antibiotică de pildă. Usturoiul este esențial pentru combaterea astmului, tusei și răgușelii sau bronșitei și problemelor respiratorii. Este un leac ideal pentru afecțiunile plămânilor, datorită proprietăților expectorante, dar și digestive sau boli infecțioase. În bucătărie, usturoiul face o echipă grozavă cu ghimbirul și ceapa.

Leacuri cu Usturoi
Usturoi + otet pentru astm
Un tratament naturist de succes pentru astm se poate realiza din usturoi si otet. Se fierb câtiva cătei de usturoi până se fac moi, apoi se lasă la răcit. Separat, se pune la foc un amestec de otet si apă în cantităti egale. Se fierbe până la obținerea unui sirop. Acesta se toarnă apoi peste căteii de usturoi fierti, si se depozitează într-un borcan. Se ia în fiecare dimineată câte o lingură din acest sirop cu 1-2 cătei de usturoi cruzi.
Usturoi + miere tuse persistentă
Se amestecă sucul de la 8-10 căței de usturoi cu 2 linguri de miere de albine și se ia de 4 ori pe zi, pentru oprirea tusei persistente.
Usturoi pentru amigdalită
Se taie un cățel de usturoi în jumate pe lungime și se fierbe câteva minute cu 1,5 cană de apă. Se adaugă și un vârf fe cuțit de sare și unul de piper, o linguriță de unt și puțină nucșoară.
Usturoi + ulei de măsline pentru eliberarea sinusurilor
Se strivește un cățel de usturoi și se pune într-o lingură cu puțin ulei de măsline. Se bea pentru eliminarea dificultăților respiratorii. Tot pentru decongestionarea sinusurilor, se amestecă unt topit cu un cățel de usturoi crud și se pune pe o felie de pâine prăjită.
Usturoi pentru gât disonant și dureri în gât
Se suge o bucată mică de usturoi timp de 10-15 minute. Pentru stimularea sucului din cățelul de usturoi, se poate pune mai bine între dinți și obraz, sau se freacă puțin dinții cu el. Sucul trebuie lăsat să alunece lin pe gât pentru eliminarea durerii.
Usturoi pentru infecții ale urechii
Se înfășoară o bucată mică de usturoi într-o bucată de vată sau țesătură, și se pune în ureche. Este ideal să se lase să acționeze peste noapte pentru a elimina complet durerea și a împiedica infectarea sau avansarea infecției.
Usturoi crud pentru răceală și gripă
Când apar primele simptome ale răcelii, se taie un cățel de usturoi crud în patru bucăți și se consumă ca atare, sau ca garnitură pentru supe și ale mâncăruri.
Usturoi pentru balonare, crampe abdominale, constipație
Se taie un cățel de usturoi în bucăți mici și se înghite treptat cu un pic de apă, pentru a alunga tulburările digestive.
Leac pentru negi
Usturoiul, la fel ca rostopasca, se poate folosi pentru tratarea negilor. Se zdrobește pur și simplu un cățel de usturoi proaspăt și se aplică pe zonele afectate, până când negii dispar.
Usturoi pentru herpes și erupții cutanate
Se taie în jumătate un cățel de usturoi și jumătate se consumă ca atare. Cu cealaltă jumătate se freacă zona afectată de herpes, deși va ustura puțin. Se poate folosi și sucul de usturoi crud pentru oprirea senzației de mâncărime provocată de erupții pe pielii sau înțepături de insecte.
Usturoi pentru mușcături de insecte, contuzii, entorse
Se poate folosi sucul de usturoi pentru alinarea durerilor produse de mușcăturile de insecte. Este un leac minunat pentru mușcăturile de miriapode sau scorpioni, deoarece previne infecțiile. Combinat cu sare, sucul proaspăt de usturoi poate fi aplicat pe entorse sau contuzii.
Vezi si alte beneficii usturoi
- See more at: http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/18239/retete-vindecatoare-cu-usturoi-pentru-diverse-boli/#sthash.WAXTSF0x.dpuf
Ulei de Usturoi: Elixirul Inimii – Reţetă de Preparare
LaTaifas  3 Comments
Bolile de inimă sunt principalul motiv al deceselor din Statele Unite şi nu numai. Un studiu recent efectuat la Universitatea Medicală din China, Taiwan a demonstrat că uleiul de usturoi poate preveni cardiomiopatia, cel mai frecvent tip de afecţiune cardiovasculară responsabilă de decesele legate de diabet. Uleiul de usturoi este un elixir valoros pentru sănătatea inimii, de la prevenirea până la combaterea bolilor cardiovasculare.

Ulei de Usturoi
Ulei de usturoi pentru inimă, diabet, colesterol
Există peste 20 de substanţe diferite în uleiul de usturoi care oferă beneficii terapeutice, inclusiv alicina – un ulei volatil, un organosulfur puternic care este eliberat când usturoiul este zdrobit şi mestecat. De aceea se recomandă consumul usturoiului crud, şi nu gătit.
Ştim din studiile anterioare au arătat că usturoiul este strâns legat de sănătatea inimii, însă cercetările dezvăluie în mod special modul în care plantele cu bulb ajută la diabeticii cu cardiomiopatie.
Cercetătorii chinezi au făcut un studiu pe şobolani cu diabet zaharat, şi au aplicat ulei de usturoi şi ulei de porumb. Ei au descoperit că uleiul de usturoi îmbunătăţeşte funcţia enzimelor antioxidante, reduce inflamarea inimii şi opreşte moartea celulelor, menţinând în mod eficient integritatea ţesuturilor cardiace vitale.
Usturoiul este, de asemenea, eficient în reglarea tensiunii arteriale. Atunci când este incorporat în dieta zilnică, usturoiul şi uleiul de usturoi servește ca un aliment medicament universal, datorită proprietăţilor antibiotice, antibacteriene şi anticancerigene. Cel puţin 28 de studii au revelat faptul că usturoiul este un remediu naturist eficient pentru reducerea nivelului de colesterol.
Ulei de usturoi pentru infecţii ale urechii şi infecţii vaginale
Studiile arată că usturoiul are capacitatea de a lupta împotriva infecţiilor fungice. Uleiul de usturoi este un remediu formidabil pentru infecţii la ureche. Se pun 2-3 picături de ulei în ureche şi se astupă cu un tampon de vată. Trebuie lăsat peste noapte să acţioneze. Durerea dispare aproape imediat, iar infecţia va scădea pe parcursul nopţii. Sau se poate înfăşura o bucăţică mică de usturoi într-un tampon de vată care se introduce în ureche. Atenţie! Uleiul de usturoi nu se pune în ureche atunci când timpanul este perforat.
În caz de infecţii vaginale, se aplică ulei de usturoi în strat subţire pe pereţii vaginali. Procedeul se repetă timp de 10 zile.
Ulei de Usturoi – Reţetă de Preparare
Alte beneficii
Uleiul de usturoi este de asemenea eficient în gripă şi răceală, inflamaţii, tulburări gastro-intestinale, stafilococi, bronşită, penumonie, tuberculoză, ateroscleroză, dereglări ale circulaţiei sangvine, boli ale ficatului sau rinichilor, pietre le rinichi, boli oncologice, afecţiuni ale sistemului nervos (migrene, insomnii), dureri reumatice, diabet,  cancer sau boli de piele.
Aplicat locale pe piele, uleiul de usturoi are efecte anti-fungice şi antibiotice. Au existat unele studii care ai demonstrat că uleiul de usturoi poate fi un remediu eficient pentru piciorul de atlet. Mare atenţie la aplicarea pe piele, deoarece poate provoca iritaţii, alergii sau arsuri.
Reţetă ulei de usturoi

Uleiul de usturoi se obţine foarte simplu. Se curăţă de coajă o căpăţână de usturoi şi se zdrobeşte. Se pune într-un bol mic şi se adaugă un sfert de ceaşcă de ulei de măsline extra virgin.
Se lasă apoi la macerat 3-5 zile la temperatura camerei, iar după această perioadă, se strecoară uleiul şi se păstrează la frigider. Uleiul de usturoi poate fi preparat şi prin distilare cu aburi.
Cum se administrează
Adulţii pot lua câte 1-2 capsule de ulei de usturoi de 1-2 ori pe zi în timpul mesei, copiii de la 1 la 3 ani pot lua câte o jumătate de capsulă pe zi (adăugat pe pâine), copiii de la 3 la 7 ani câte o capsulă pe zi în timpul meselor, iar copiii de la 7 la 14 ani, câte o capsulă, de 1-2 ori pe zi în timpul mesei.
Usturoi și Miere, Lâmâie, Oțet și Propolis – Leacuri Medicinale
LaTaifas  1 Comment
Atât usturoiul, cât și mierea sunt alimente cu efecte antibiotice și antimicrobiene naturale, care pot fi exploatate mai ales în sezonul rece, când apar primele semne de gripă, răceală, dureri în gât sau tuse. Am ales câteva rețete cu usturoi, miere, ceapă și alte ingrediente care pot fi pregătite acasă și utilizate cu încredere la nevoie.

Usturoi și Miere – Leacuri de Succes
 Sirop de usturoi și miere – tuse, dureri în gât
Se pun într-un borcan câțiva căței de usturoi și peste ei se toarnă miere. Se lasă la macerat 2-3 săptămâni la loc luminos. Siropul este gata când usturoiul se face opac. Mierea trebuie să aibă un gust pregnant de usturoi. Acest leac formidabil se poate folosi ca un calmant natural în caz de tuse și dureri de gât. Siropul de usturoi cu miere este ideal pentru copiii mici, însă trebuie diluat cu apă. Acest minunat preparat se poate exploata și în bucătărie, la diverse mâncăruri.
 Usturoi, miere și lămâie – angină pectorală
Se prepară un macerat din 10 căpățâni de usturoi, un kilogram de miere de albine și 10 lămâi procesate la robot. Se amestecă toate ingredientele și se lasă la macerat 7 zile, la loc răcoros. Se iau câte 2-4 lingurițe pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul durează 14 zile. Pentru efecte mai bune, este bine ca preparatul să se ia sublingual (se ține câteva minute sub limbă, apoi se înghite).
 Macerat din usturoi și miere – boli de inimă și varice
Se amestecă 250 g de usturoi pisat cu 350 g de miere și se lasă la macerat 7 zile, la loc răcoros. Se ia din acest preparat câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul acesta se face 30-50 de zile, apoi urmează o pauză de 7 zile, după care se poate relua.
 Usturoi, miere și oțet de mere - pentru slăbit
Se prepară un macerat dintr-o căpățână de usturoi zdrobit, 400 g de miere și oțet de mere, cât cuprinde un borcan de 800 de g. Maceratul durează 8 zile, timp în care borcanul se agită zilnic. După această perioadă, se filtrează lichidul și se păstrează la frigider. Se ia câte o lingură pe zi, dimineața pe stomacul gol. Persoanele cu diabet nu au voie să consume miere.
 Usturoi, propolis, tătăneasă și drăgaică – cancer la tiroidă
Se prepară un macerat din:
• 300 g de usturoi (pisat)
• 50 g de
 propolis solid (mărunțit)
• 500 g de rădăcină de tătăneasă (rasă)
• 200 g de drăgaică (tocată mărunt)
• 1 litru de țuică de prune
Se amestecă toate ingredientele într-un borcan și se lasă 10 zile la macerat, apoi se filtrează preparatul. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, cu înghițituri mici. Este bine să se ceară sfatul medicului înainte de începerea tratamentului.
 Usturoi, miere și alte plante – pentru imunitate
• 5 căței de usturoi tocat
• sucul de la o jumătate de lămâie
• o jumătate de cană de apă
• o jumătate de ceașcă de miere
• o linguriță de ghimbir proaspăt ras sau un sfert de linguriță de pudră de ghimbir
• un strop de pulbere de ardei iute
Se amestecă ingredientele și se ține 7 zile la frigider, sau se ia imediat. Se ia pentru tuse, răceală și creșterea imunității.
Usturoiul – Leacul Inimii, Cancerului, Imunităţii şi Supraponderabilităţii
LaTaifas  8 Comments
Usturoiul (Allium sativum) face parte din familia cepei şi prazului numită Alliaceae. Medicina naturistă şi nutriţioniştii consideră usturoiul unul din alimentele cele mai valoroase şi versatil de pe planetă, folosit astăzi şi ca supliment pentru întărirea sănătăţii. Usturoiul promovează buna funcţionare a inimii şi a sistemului imunitar, având proprietăţi antioxidante remarcabile. Prin acestea, şi prin efectul de sporire a activităţii celulelor imune din corpul nostru, usturoiul ne fereşte de cancer şi menţine o bună circulaţie a sângelui.
Usturoi (Allium sativum)
Alicina din usturoi – elixirul sănătăţii
Componenta activă din usturoi este un compus sulfuros, numit alicină. Alicina este produs chimic care este eliberat atunci când usturoiul este tocat, mestecat sau zdrobit. Alicina este un agent puternic, ce acţionează întocmai ca un antibiotic, inhibând creşterea şi reporducerea germenilor. De fapt, se spune că 1 miligram de alicină are o putere de 15 ori mai mare decât penicilina. De asemenea, testele au arătat că praful de alicină poate reduce incidenţa răcelilor cu peste 50%. Vezi aici alte beneficii usturoi
> Usturoiul creşte rapid imunitatea
Usturoiul este ambalat cu o serie impresionantă de vitamine şi substante nutritive: proteine, potasiu, vitaminele A, B, B2 şi C, calciu, zinc şi multe altele.
Nu este surprinzător faptul că abundenţa de antioxidanţi din usturoi au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, prin protejarea organismului împotriva tuturor tipurilor de atacuri bacteriene şi virale. Usturoiul este de asemenea un medicament decongestionant şi expectorant, benefic pentru răceală şi gripă. Este o sursă surprinzătoare de vitamine C, B6 şi mineralele seleniul şi manganul, toate având efecte de stimulare puternică a sistemului imunitar.
Rezultatele studiilor recente arată că usturoiul stimulează acţiunea T-limfocitelor şi macrofagelor, celule circulante care combat celulele ucigaşe. Activitatea puternică a acestor celule cheie promovează funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar, şi întărește capacitatea de apărare a organismului împotriva cancerului şi infecţiilor periculoase.
Usturoiul ajută aşadar la consolidarea sistemului de apărare a organismului împotriva alergiilor, la reglarea nivelului de zahăr din sânge, şi este cea mai buna alegere pentru uciderea şi expulzarea paraziţilor din corp.
> Inamicul nr. 1 al cancerului
Cele mai tari 10 grupe de alimente anti-cancer sunt: fructele de pădure şi fructele citrice, legume crucifere, usturoiul şi ceapa, ceaiul verde, acizii graşi Omega 3, uleiul de măsline, roşiile, produsele din soia, vinul roşu şi ciocolata neagră.
Usturoiul şi ceapa strau la baza unei diete sănătoase, ambele alimente având un impact major asupra prevenirii cancerului. Efectul protector al usturoiului pare să fie mai mare decât cel al ceapei, deşi consumul ceapă s-a dovedit a fi benefic în reducerea riscului de cancer la stomac. Aceste alimente par să aibă capacitatea de a interfera cu dezvoltarea tumorilor canceroase.
Usturoiul conține 30 de compuşi anticancer şi antioxidanţi care au puterea de a bloca agenţii care cauzează cancerul de stomac, pulmonar, hepatic, sau de colon. Germaniul este unul din agenţii anti-cancer pe care usturoiul îi are mai mult decât orice altă plantă sau legumă. În testele de laborator, şoarecii hrăniţi cu usturoi nu au prezentat nici un risc de dezvoltare a cancerului, spre deosebire de şoarecii care nu au consumat usturoi. De fapt, studiile au dovedit faptul că usturoiul poate întârzia creşterea tumorii la subiecţii umani predispuşi la cancer.
Carnea gătită la temperaturi ridicate – prăjite, poate elibera substanţe chimice cancerigene (producătoare de cancer), dar atunci când carnea este gătită cu usturoi, acest efect este limitat.
> Usturoiul şi inima
2 sau 3 căţei de usturoi pe zi au redus risculde infarct miocardic la jumătate din bolnavii de inimă în cadrul unor studii recente.
Efectul pozitiv de usturoi pe sistemul circulator este extrem de bine documentat. Acesta poate subţia sângele la fel de bine precum aspirina şi poate remedia impotenţa la bărbaţi. Usturoiul scade tensiunea arterială şi agregarea plachetară, reduce trigliceridele serice şi colesterolul rău, creşte colesterolul bun, previne coagularea sângelui şi stimulează producţia de oxid nitric în captuşeala pereţilor vaselor de sânge, o substanţă care îi ajută să se relaxeze. Ca urmare a acestor acţiuni benefice, usturoiul ajută la prevenirea aterosclerozei şi reduce astfel riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.
Usturoiul stimulează şi producţia de bila, fapt care ajută la reducerea nivelului de grăsime din ficat.
> Usturoiul în controlul greutăţii
Alicina găsită în usturoi ajută nu doar la scăderea tensiunii arteriale, a nivelul de insulină şi trigliceridelor, ci şi la pierderea în greutate. Cercetatorii au ajuns la concluzia că alicina este o substanţă valoroasă pentru controlul greutăţii, mai ales la persoanele obeze.
 

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com