26
[Articol postat pe grupul Teranat]
Adevarul despre lapte!
Laptele a început să fie procesat în urmă cu 8000 de ani și este cunoscut de
mulți oameni ca fiind o băutură miraculoasă, cu efecte foarte benefice
asupra organismului uman. Din păcate, în acest articol, vei vedea “latura
întunecată” a laptelui.
Logică
Omul este singurul mamifer care consumă laptele altei specii (cu excepția
unor cazuri izolate). De asemenea, este singurul mamifer care consumă lapte
după perioada de înțărcare. Cred că ești de acord cu faptul că laptele vacii
este destinat doar vițelului, nu taurului și nici omului. Acesta este
motivul pentru care laptele vacii (sau al altor animale) este total diferit
de laptele de om. Este foarte greu de digerat și are efecte nocive, deoarece
are o concentrație mult mai mare de nutrienți și hormoni decât cel de om.
Totuși, cum toate mamiferele știu când trebuie să nu se mai hrănească, cu
lapte, iar inteligentul om, nu?
Bani
Laptele nu era de ajuns, așadar, s-au creat lactatele: iaurt, brânză,
cașcaval, smântână, unt. În urma consumului, toată lumea este mulțumită:
consumatorii, producătorii, intermediarii, mass-media și desigur, statul.
Nimănui nu i-ar plăcea ca de mâine să nu se mai consume produse lactate.
Consumatorii sunt înnebuniți după gustul acestora, iar ceilalți după gustul
banilor. Acesta este motivul pentru care consumatorii nu știu adevărul
despre lapte și derivatele acestuia. Și mai mult ca sigur, nu vom vedea în
viitorul apropiat la TV campanii de genul “Spune NU laptelui!”.
Știință
În anii anul 1974, premierul Chinei a fost diagnosticat cu, cancer la vezica
urinară, acesta fiind motivul pentru care a ordonat efectuarea unui studiu
imens al celor mai comune 12 tipuri de cancer la aproximativ 880 milioane de
oameni, din peste 24.000 de districte din China. Așa a luat naștere “Studiul
China” cel mai complet studiu asupra nutriției realizat vreodată, având
implicații extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate și sănătății
pe termen lung. În urma acestui studiu, s-a concluzionat faptul că, cazeina,
care constituie până la 87% din proteina laptelui de vacă, accentuează
dezvoltarea cancerului (în special mamar, ovarian, testicular, de colon, de
prostată) și creșterea colesterolului. Cazeina este o proteină de care
vițelul are nevoie pentru a avea copite și coarne. Oamenii nu au copite sau
coarne, deci, de ce ar avea nevoie de atâta cazeină? Laptele de om este mai
bogat în albumine (similare cu proteinele din zer), decât în cazeină.
Vițelul, pe lângă laptele vacii, mănâncă și iarbă. Organele sale digestive
sunt capabile să digere separat laptele de iarbă. Sistemul nostru digestiv
este construit altfel. Când laptele de vacă pătrunde în stomac, sucurile
acide digestive îl coagulează și îl transformă într-o materie asemănătoare
cu brânza, aceasta conținând și alte bucăți de mâncare aflate în stomac. De
aceea, laptele și lactatele animale sunt greu de digerat de către om.
În China, este un consum extrem de mic de lapte și de produse care conțin
lapte, de ex. prăjituri, înghețată, etc., deoarece chinezii nu concep
consumul de lapte de origine animală. În cazul în care o mamă nu are lapte
pentru a-și alăpta bebelușul, nu se apelează la lapte praf, ci se caută o
doică, care poate alăpta acel copil.
Dezavantajele laptelui și lactatelor
· Laptele este cel mai iritant aliment pentru tractul
gastrointestinal. Pe lângă incapacitatea de a digera cazeina, după vârsta de
4-5 ani, organismul nostru nu poate digera nici lactoza (zahărul,
principalul carbohidrat din lapte). Incapacitatea de a descompune laptele
are ca rezultat intensificarea producerii de mucus în organism și, implicit,
dezvoltarea unor probleme inflamatorii, alergii și infecții.
· Produc dezechilibre hormonale, deoarece conțin hormoni de creștere
(vacile sunt injectate pentru a le crește producția de lapte)
· Laptele din paharul tău este un amestec din laptele dat de mii de
vaci
· Calciul din lapte se asimilează de organismul uman în proporție de
maxim 20%
· Proteinele și fosforul aflate în cantitate mare în laptele de
vacă, fac ca organismul să piardă mai mult calciu decat câștigă
· Prin preparare termică, se distrug unele proteine și vitaminele
importante
· Laptele are mai puține proteine decât multe dintre legume
· Conțin aflatoxină
· Cauzează apariția bolilor cardiovasculare
· Cauzează diabetul (Finlanda, țara cu cel mai mare consum de lapte
din lume, are cel mai mare număr de diabetici)
· Cauzează osteoporoza
Alternative
· Urdă (este o brânză făcută din zer)
· Lapte și brânză de iapă sau de măgăriță (cele mai asemănătoare cu
laptele de om)
· Lapte și brânză de capră (are mai puțină cazeină decât cel de
vacă, dar de 2x mai mult decât cel de om)
· Lapte de susan, migdale, alune, arahide, nuci, cocos, orez, ovăz,
orz, etc. (vom publica rețete în curând)
· Alimente bogate în calciu și vitamina D: varză, conopidă,
broccoli, spanac, sardine, somon, migdale, semințe
Consumul de lactate:
· Populația mondială: 75% din oameni au intoleranță la lactoză
· Finlanda: 361 kg/an/cap de locuitor
· Suedia: 355 kg/an/cap de locuitor
· România: 266 kg/an/cap de locuitor (locul 10 în lume)
· SUA: 253 kg/an/cap de locuitor
· Japonia: 76 kg/an/cap de locuitor
· China: 29 kg/an/cap de locuitor
Te înțeleg dacă nu vrei să crezi aceste lucruri. Este, într-adevăr greu de
acceptat faptul că o viață întreagă ai fost indus în eroare. Dar, în ziua de
azi posibilitățile de informare sunt nelimitate. Pentru a te convinge, poți
întreba medici, poți căuta pe internet sau poți cumpăra cartea “Studiul
China” .
Dacă te-am convins, nu înseamnă că trebuie să elimini brusc laptele și
lactatele din alimentația ta, dacă ai consumat aceste alimente toată viața.
Cazeina provoacă dependență, pentru ca vițelul să vrea să bea iarăși lapte.
Așadar, dacă vițelul poate să renunțe, cu siguranță poți și tu.
Mult succes și sănătate!
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com