sursa> revista Magazin
Sfaturile bioterapeutei Djuna Davidajvili, pentru fiecare antrenor.....
Sfaturile bioterapeutei Djuna Davidajvili, pentru fiecare antrenor.....
Eugenia Davidasvili, cunoscuta azi in intreaga lume ca Djuna (Giuna), s-a nascut pe 22 iunie 1949, in Georgia.
S-a
afirmat atat prin eficienta tratamentelor sale, cat si prin
acuratetea diagnosticelor, testele efectuate la Washington Research
Center aratand o acuratete de 97% in diagnosticare.
In
prezent, Djuna detine o clinica extrem de solicitata in Moscova.
Djuna Davitasvili este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonante
speciale pentru milioane de oameni.
|
Dar
nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecatoare vom vorbi
mal jos, ci vom reproduce - fara comentarii - o serie de sugestii si retete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afectiuni ce macina astazi lumea vie. Sunt, de fapt, reguli de viata general valabile, bazate exclusiv pe ceea ce ne ofera natura.
Alimentatia
sta la baza sanatatii, prin modul in care stim sau nu sa o facem prin
prisma ratiunii, si nu doar a pornirilor instinctuale. Djuna identifica trei categorii mari de alimente, dupa cum urmeaza:
1. carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.
2. verdeata, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grasimi, ulei vegetal.
3. paine, peste, fainoase, orez, cartofi, zahar, miere de albine.
Pentru
curatirea organismului de substantele daunatoare acestuia, introduse in
corp prin alimentatia curenta, trebuie sa se tina seama de cateva
reguli usor de respectat.
- Categoria nr. 1 de alimente reprezinta acizii, iar categoria nr. 3 - bazele. Nu se amesteca la aceeasi masa alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3.
- Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3.
- Diferenta dintre mesele acide si cele bazice trebuie sa fie de minimum 3 ore.
- In curatirea organismului, lactatele sunt excluse.
- Nu se bea apa in timpul mesei, ci abia la o ora dupa aceasta.
- Tot cu o ora mai tarziu se pot consuma si fructe, intrucat ele se digera mai repede decat restul alimentelor.
- Pe langa alimentele enumerate mai sus, dimineata si seara se consuma cate un catel de usturoi.
- Curatirea organismului se face, de preferinta, in luna iunie.
Curatirea limfei si a sangelui
Dimineata,
se beau 100 ml de apa rece, in care s-a dizolvat sare amara, atat cat
sa fie baubila. Se prepara un suc din portocale (900 ml), grapefruit
(900 ml) si lamaie (200 ml). La o ora dupa ce s-a baut solutia de sare
amara, se beau 100 ml din sucul respectiv si 100 ml de apa fiarta si
racita. Apoi, aceeasi cantitate (100 ml suc si 100 ml apa racita) se bea
la fiecare jumatate de ora, pana se termina cantitatea de 2 litri din
fiecare. Tratamentul dureaza 3 zile, perioada cand nu se mananca si nu
se bea nimic altceva.
Curatirea ficatului
Timp
de 2 zile, se beau cate 5-6 pahare de suc de mar. In a treia zi,
bolnavul se culca la ora 19 pe partea dreapta, cu o sursa de caldura
(perna electrica) sub ficat. Se prepara un amestec din 3 linguri de ulei
de masline si 3 linguri zeama de lamaie, care se bea din sfert in sfert
de ora, pe durata a circa 2 ore. Cantitatea totala trebuie sa fie de
300 ml ulei de masline si 300 ml zeama de lamaie. A doua zi de dimineata
se face clisma, care va elimina toate reziduurile de la ficat.
Curatirea rinichilor (calculi renali)
Pe
parcursul unei saptamani, nu se mananca decat pepene verde cu paine
neagra. In ziua a saptea, intre orele 2 si 3 (noaptea), se face o baie
calda, cu corpul cufundat in apa pana la gat si se mananca pepene verde
rece. Dupa circa o ora, vor fi eliminate pietrele. Eventual, procedura
se repeta dupa doua saptamani.
Curatirea articulatiilor de saruri (spondiloza, artrita, poliartrita)
Se
fierb 5 g foi de dafin in 300 ml apa, timp de 5 minute, dupa care se
tin intr-un termos, 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore, se consuma lichidul,
luandu-se cate o lingurita. Tratamentul dureaza 3 zile, insotit de
alimentatie de regim, dar o singura data pe an.
„Elixirul tineretii” (indicat in special persoanelor care au probleme legate de inima si de circulatia sangelui)
Se
piseaza foarte bine 300 g usturoi, intr-o piulita de lemn. 200 g din
cantitate se scot de la fundul vasului si se pun intr-un borcan de
sticla, impreuna cu 200 ml alcool de 90º. Se inchide bine si se tine 10
zile la macerat. Tratamentul va dura 11 zile, cu o jumatate de ora
inaintea fiecarei mese, preparatul luandu-se in cate 20 ml lapte rece,
dupa cum urmeaza:
ziua 1 - 2 picaturi dimineata (D), 2 picaturi la pranz (P), 2 picaturi la cina (C);
ziua 2 - 4 D, 5 P, 6 C;
ziua 3 - 7 D, 8 P, 9 C;
ziua 4 - 10 D, 11 P, 12 C;
ziua 5 - 13 D, 14 P, 15 C;
ziua 6 - 15 D, 14 P, 13 C;
ziua 7 - 12 D, 11 P, 10 C;
ziua 8 - 9 D, 8 P, 7 C;
ziua 9 - 6 D, 5 P, 4 C;
ziua 10 - 3 D, 2 P, 1 C;
ziua 11 - 25 D, 25 P, 25 C.
ziua 2 - 4 D, 5 P, 6 C;
ziua 3 - 7 D, 8 P, 9 C;
ziua 4 - 10 D, 11 P, 12 C;
ziua 5 - 13 D, 14 P, 15 C;
ziua 6 - 15 D, 14 P, 13 C;
ziua 7 - 12 D, 11 P, 10 C;
ziua 8 - 9 D, 8 P, 7 C;
ziua 9 - 6 D, 5 P, 4 C;
ziua 10 - 3 D, 2 P, 1 C;
ziua 11 - 25 D, 25 P, 25 C.
O reteta relativ mai simpla se bazeaza pe amestecul obtinut din 500 g usturoi pisat, cu zeama de la 24 de lamai. Se pune
intr-un borcan, se acopera cu tifon si se tine 24 de zile, amestecandu-
se periodic. Se consuma cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa,
seara, inainte de culcare.
Anexite, fibrom, boli vaginale
Se
toaca marunt ceapa, se pune intr-un tifon si se unge acest tampon cu
unt nesarat. Se introduce in vagin, noaptea. Acelasi procedeu se poate
face cu untura de gasca.
Boli de plamani (tuberculoza, bronsita etc.)
Se
face un amestec din 500 g miere de albine, 5 capatani de usturoi,
pisate si 5 lamai tocate in masina, amestec care se lasa 7 zile la
macerat. Se consuma cate 4 linguri, seara, inainte de culcare,
inghitindu-se foarte incet.
Hipertensiune
In fiecare dimineata se consuma o sfecla rosie coapta. Seara - o salata din sfecla rosie cruda, usturoi, morcov ras si ulei.
Reumatism
Se
pun, intr-un borcan de 0,5 l, rame, intr-un strat de circa 2-3 cm
grosime. Peste ele se toarna gaz sau alcool, atat cat sa le acopere cu 2
cm si se tin la soare 7 zile. Tratamentul propriu-zis consta in frectii
pe zonele afectate cu gazul (alcoolul) respectiv.
Spondiloza (lumbago)
Se
aplica la cald frunze de brusturi, cu partea nelucioasa pe locul
dureros. O alta procedura - dintr-un amestec obtinut din ridiche neagra
tocata marunt si o capatana de usturoi pisat, aplicat pe locul
respectiv.
Scleroza vasculara cerebrala
Se
rade marunt o lamaie si se amesteca cu macese (un pahar), rachitica (un
pahar) si miere de albine (un pahar). Se iau cate 20-40 g inainte de
masa. De asemenea, acelorasi bolnavi li se recomanda ceaiul din radacina
de patrunjel sau 20 g scoarta de scorus fiarta in 0,5 l apa, timp de 2
ore si bauta zilnic, de 2-3 ori cate o lingura.
Varice (tromboflebita)
Timp
de 20 de zile, se imbraca piciorul de la coapsa pana la talpa cu frunze
de varza alba incalzite bine si unse o seara cu miere, o seara cu
alcool de 90s, alternativ. Se infasoara cu prosoape calde si se doarme
in acest fel.
Hemoroizi
O
procedura simpla consta in taierea unui cartof in fasii (de forma
supozitoarelor! ), care se ung cu ulei si se tin in anus cat mai mult.
Acelasi lucru se poate face cu un catel de usturoi uns cu saliva si
tinut pe toata perioada noptii.
Prostata, impotenta
E
recomandabil sa se consume mult praz, precum si ceaiul de ghimpe si
busuioc. Daca boala vine pe fond nervos, se pun circa 750 g gheata
intr-un tifon impaturit in opt si se leaga. Compresa se tine un minut la
baza creierului, un minut la inima si un minut pe organele genitale. Se
repeta procedura de 4-5 ori pe zi.
Sursa: Revista Magazin
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com