Wednesday, November 21, 2012

ROBESPAIRE al II-lea / pentu aducere aminte

scanave@yahoo.com


'Teroarea' lui Robespaire, totusi, a luat sfarsit…
Dar depinde si cum v-a sfarsi la noi…
Victor Ponta: Trebuie sa stabilim in Constitutie ca deciziile luate de CCR pot fi schimbate in
Parlament cu doua treimi
de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:02 Revista Presei | Radio TV

Victor Ponta
Foto: Captura Realitatea TV
 Premierul Victor Ponta a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca modificarea Constitutiei va trebui facuta in prima sesiune parlamentara a anului urmator, repectiv pana in iunie 2013, cand va fi un moment politic "pe care n-o sa-l mai gasim": USL va avea o majoritate consistenta, nu vor mai fi alegeri, iar Traian Basescu "nu mai poate sa spuna ca modificam Constitutia impotriva lui".

Potrivit premierului, in noua Constitutie trebuie stabilite foarte clar atributiile prezidentiale, pe cine poate numi premier si cand si in ce fel poate interveni in activitatea Guvernului. De asemenea, premierul a declarat ca in Constitutie trebuie stabilit, eventual, faptul ca deciziile luate de Curtea Constitutionala pot fi schimbate inParlament, cu o majoritate de doua treimi.

Potrivit premierului Victor Ponta, Constitutia trebuie modificata "in prima sesiune a anului urmator, adica pana in iunie" "Este un moment politic pe care n-o sa-l mai gasim: o sa avem o majoritate consistenta - USL, si discutand
si cu celelalte forte politice; nu avem alegeri, pentru ca in general cand sunt alegeri subiectele se politizeaza si
e foarte greu sa ai un consens; si nu mai poate Basescu  sa spuna ca modificam Constitutia impotriva lui, pentru
ca, inclusiv in ceea ce priveste atributiile presedintelui, a cestea vor intra in vigoare pentru noul mandat de presedinte.
Deci, in mod normal, ar trebui sa ne si sprijine sa facem lucrul asta", a spus Victor Ponta.
Intrebat daca in noua Constitutie vor exista schimbari legate de  atributiile prezidentiale, Ponta a mentionat in primul rand ca,in opinia sa, "presedintele trebuie ales in continuare prin vot direct" . "In schimb, primul ministru raspunde in fata Parlamentului si trebuie pus (in Constitutie, n.r.), pe baza experientei cu dl Basescu, ca sa nu mai avem un alt domn Basescu, trebuie puse foarte clar cateva lucruri, si anume presedintele nu nominalizeaza pe cine-ltaie pe el capul in functia de prim-ministru, ci asa cum e trecut in toate constitutiile, pe cel de la forta politica care are cel maimare numar de mandate in Parlament. Nu reuseste sa faca o majoritate - al doilea, nu reuseste nici al doilea, nici al treilea, faci alegeri anticipate. Presedintele Basescu  ne-a dus in situatia absurda in care a zis ca pune pe cine crede el,pe cine vrea el, e treaba lui... trebuie sa punem in Constitutie",
 a continuat el.

De asemenea, a mai aratat Ponta, "trebuie sa punem foarte clar in Constitutie cand si in ce fel presedintele intervine in activitatea Guvernului. Pentru ca la noi scrie ca in probleme de politica externa si militare, dar nu uitati ca la noi presedintele este cel care a anuntat  taieri de pensii si salarii, care mareste TVA-ul, care-mi spune mie
sa ma duc cu tot guvernul la Cotroceni sa ma intrebe de FMI sau de ne-FMI".

"Trebuie de asemenea sa stabilim in Constitutie - pentru ca altfel n-o sa respectam, o sa facem si noi ce a facut PDL - faptul ca laCurtea Constitutionala poti sa pui oameni cu o anumita pregatire, minim 18 ani judecator sau magistrat, si ca, eventual, deciziile luate de Curtea Constitutionala pot fi in Parlament cu doua treimi schimbate.
Doua treimi fiind o majoritate constitutionala", a mai spus Ponta. 


Premierul a explicat ca aceste modificari in Constitutie trebuie facute pentru a nu mai exista crize constitutionale "ca in ultimii opt ani". "Cred ca pe baza experientei triste din ultimii opt ani, pentru ca am avut crize constitutionale si cu premierul Tariceanu si cu prim-ministrul Boc - culmea, ca presedintele voia sa-l dea de mult afara, dar l-a convins mai greu -, si acum cu mine, e clar ca trebuie sa punem in viitor in Constitutie niste prevederi, ca oricine va fi presedinte si oricine va fi prim-ministru, sa nu mai trecem toata ziua prin crizele prin care am trecut in ultimii opt ani", a spus Ponta.

"Anul viitor, 2013, noua majoritate, si am de gand sa discut si cu UDMR, si cu PDL daca sunt capabili, trebuie sa schimbam in Constitutie, sa lamurim toate aceste lucruri. Nu va mai fi un atac la Basescu, pentru ca dl Basescu isi va incheia mandatul in 2014, dar ne asiguram ca niciun alt presedinte, dupa ce pleaca dl Basescu, c-o sa vina Crin Antonescu, c-o sa vina altcineva, nu va mai putea sa mearga la Bruxelles sa spuna "Mai, voi toti de acasa sunteti prosti, lasati-ma ca stiu eu ce fac. Taceti din gura, ca stiu eu ce fac". Lucrul acesta nu se intampla in nicio tara europeana si nu trebuie sa se mai intample nici in Romania incepand de anul viitor", a mai afirmat el.
Despre reorganizarea teritoriala: "In 2013 schimbam in Constitutie regiunile, iar in 2014, odata cu alegerile pentru PE, sa avem si alegeri regionale"
Premierul Victor Ponta a declarat ca planul privind reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei va fi pus in aplicare in 2013, "anul in care schimbam in Constitutie si in 2014, odata cu alegerile pentru Parlamentul European, trebuie sa avem alegeri regionale".
In privinta structurii teritoriale, premierul a aratat ca, din punctul sau de vedere, "cea mai buna posibilitate, si realista, este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, pentru ca, altfel, daca deschizi Cutia Pandorei, sa incepi sa scoti judete dintr-o parte intr-alta, nu se mai termina niciodata". 
Astfel, Ponta a precizat ca "nu se pune problema" de a accepta propunerile de regiuni avansate de UDMR sau solicitarea politicienilor maghiari de a elimina din Articolul 1 al Constitutiei caracterul de stat national al Romaniei. "Nici vorba, din momentul in care am vorbit de cele opt regiuni actuale de dezvoltare. Deci sunt regiunile actuale, pe care sigur UDMR nu le doreste in actuala formula. Stiu, solicitarea lor cu statul national e de 20 ani, dar nici nu se pune problema de asa ceva", a spus Ponta. 
Premierul a apreciat ca putem avea din 2014 o noua organizare administrativ-teritoriala, "pentru ca avem pregatite actele legislative necesare, insa este in primul rand nevoie de modificarea Constitutiei, pentru ca in Constitutie nu avem trecute regiunile".
"Proiectul nostru, care porneste de la modul in care s-a procedat in Franta, Italia, in tari cu administratie similara cu a noastra, este acela de a crea regiunile, de a da cat mai multe atributii de la guvernul central, dar si de la autoritatile locale, si aceasta tranzitie sa se faca in timp, in acelasi timp dand regiunilor principalele atributii in absorbtia fondurilor de coeziune si a fondurilor structurale", a spus premierul.

[din cca 100 de comentarii nici unul nu a pledat pt acest lucru..., interesant!]
6595 vizualizari

 91 comentarii
·         +11 (35 voturi)    
e, no! (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:41)
taranistu [utilizator]
Constitutia noastra e tampita, pocita , vai si amar si cum vrei tu, dar nesocotirea ei, nu, asta nu. Schimbati -o si atunci nu op sa mai fie probleme, nu poate face Parlamentul munca CCR. 
PS: Cu riscul de a obosi: repuneti in functie Constitutia din 1923 si e de o mie de ori mai buna! Monarhie constitutionala.
o            +19 (21 voturi)    
treaba e ca... (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 7:57)
vio-e1 [utilizator] i-a raspuns lui taranistu
Treaba e ca , in imaturitatea sa si in actuala alcatuire a Parlamentului ( pe unde circula mai multi puscariabili in libertate ) , lui pontea i se pare mai simplu sa manipuleze cu mijloacele specifice inaltei coruptii o majoritate din aceasta haita de lupi hamesiti , dacat sa "convinga" un grup de sapte aparatori ai legii... 
Deci, treaba e ca "daca nu cu legea, atunci pe sub ea!"
§            -2 (2 voturi)
o            +2 (2 voturi)    
De rasu'-plansu' (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:24)
XtrO [utilizator] i-a raspuns lui taranistu
Pai, cel mai bine redau cei din Catavencu povestea asta, dupa cum zic in editia electronica:
Ponta dixit: "Trebuie stabilit prin Constituţie că deciziile luate de Curtea Constituţională pot fi schimbate de Parlament, cu o majoritate de două treimi". Băi, lăbuţă tristă, da' cum naiba vă mai bateţi voi joc de separaţia puterilor în stat dacă nu obţineţi două treimi în decembrie? Aşa că mai taie din ele, dă-le dreacu'!
Şi dacă tot ai revenit la obsesia ta cu Curtea Constituţională a României, io zic, nene prim-plagiatorule Victor Ponta, să-i schimbaţi şi numele, tot prin modificarea Constituţiei: în loc de CeCeReu să-i spuneţi CăCăRău, ca să fie şi adormitul ăla sigur c-o să intre măcar aşa în istorie!
·         +62 (66 voturi)    
dictatura parlamentara (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:42)
gigi1 [utilizator]
Si cu doua treimi pot da si sentinte judecatoresti si dupa gata, parlamentul suplineste toate institutile statului si nici nu mai e nevoie de altceva, o sa avem dictatura parlamentara.
Pacat ca parlamentul e o adunatura hoti cu interese total opuse celui national
o            +55 (59 voturi)    
astia de la USL sunt intregi la cap?(Miercuri, 21 noiembrie 2012, 1:16)
Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui gigi1
cine a mai auzit de asa ceva, sa schimbi decizia CCR in parlament? ceea ce curtea suprema in SUA , curtea constitutionala in germania, etc deci e lege - nimeni nu poate schimba o decizie a acestor curti.
§            +17 (19 voturi)    
Separatia puterilor in stat (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 6:45)
greeneyes33m [utilizator] i-a raspuns luiGryphus
USL are in ADN structura dictatoriala.Fie ca este a unui singur om sau a unui grup majoritar(parlamentul) ori minoritar (guvernul). Nici nu ma mai mira. Au ocupat toate nisele in campania electorala cu tot ce e posibil: radio, televiziune, afise electorale, candidati, ziare, etc. Nomenclatura comunista-securisto-propagandista e din nou pe val.
§            +16 (18 voturi)    
stiam ca (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:11)
nahir [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus
schimbarea constitutie nu se poate face de parlament decat dupa un referendum national.
pana si ilici cand a modificat-o a facut un referendum.
daca ilici a tinut referendumul 2 zile, tonta cat vrea? o saptamana, ca sa-i dea 50%+1 prezenta si/sau sa aiba suficient spatiu de "manevra"?
§            +16 (18 voturi)    
Lasa/i! (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:48)
Facocerul [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus
Cinstitutia asta au facut/o pentru Bombo!
Sa aibe grija ce vor scrie in Constitutie, se poate intoarce impotriva lor, foarte repede!
§            +14 (16 voturi)    
mai mult decat atat (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:51)
Ionescu Raymond [utilizator] i-a raspuns luiGryphus
Trebuie sa stabilim in Constitutie si ca deciziile luate de Ministerul de Justitie pot fi schimbate in Parlament cu doua treimi
§            +17 (19 voturi)    
Tampiti (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:52)
gamma [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus
Pai asa cu 2/3 din parlament pot sa vanda bucati intregi din tara chiar si "pe persoana fizica" ca e decizia lor . Pot si sa reintroduca sclavia - tot cu 2/3 din parlament .Mai au si alte idei USL-ii ?
§            +13 (17 voturi)    
partidul unic (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:00)
georget [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus
Poate ne indreptam catre partidul unic ca de acolo am plecat. Daca asta vrea poporul, asta o sa aiba, isi merita soarta fericita de acum si din viitorul apropiat.
§            +14 (16 voturi)    
nimeni, pana acum.... (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:12)
novator [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus
....cand aceasta sleahta de escroci o va face.
Tinta este clara, puterea absoluta si discretionara. Cand te gandesti ca plagiatorul mincinos a absolvit o facultate de "drept".
 
Incet dar sigur, sistemul politic parlamentar (cea mai inalta forma a democratiei... bla,bla) se transforma in cea mai neagra organizatie infractionala posibila iar toate furaciunile si abuzurile se vor face "in numele poporului".......cei 4,7 milioane, va amintiti ?
Unii radeau, altii ma luau in bascalie iar majoritatea ma ignorau pur si simplu cand spuneam ca acest sistem politic ticalos trebuie desfintat. Putintica rabdare si veti trai iarasi in "iepoca de aur" unde veti fi obligati sa aplaudati "marili realizari" pontaco-kkriste.
Votati cu incredere USL, dezastrul este asigurat.
o            +8 (12 voturi)    
E clar ca daca i-a iesit porumbelul(Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:31)
Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui gigi1
din gura, asta cu modificarea deciziilor CCR de catre 2/3 din parlament, n-are cum sa-l puna in practica. Daca mergea pe sestache ca Iliescu ar fi avut sanse de reusita.
o            1 (15 voturi)
Fiecare cu dictatura lui! (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:48)
Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns luiColonel
Parlamentul dicteaza legea, CCR dicteaza respectarea legii, iar Guvernul dicteaza aplicarea legii. Presedentia e lasata inadins fara dictatura ca ne-a ajuns 50 de ani.
§            0 (0 voturi)    
Pune mana pe carte "Colonel" (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:53)
vasile78 [utilizator] i-a raspuns lui Colonel
E clar ca ori esti platit sa scrii aici, ori nu stii istorie a dictaturilor. Citeste pagina de wikipedia a lui Adolf Hitler si vezi cum a preluat puterea. O sa ramai uimit cand o sa vezi cate asemanari sunt intre USL si partidul lui Hilter.
§            0 (0 voturi)    
da, este penibil, dar ... (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:56)
DanDa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel
sa ne aducem aminte ca in 44-45 peste tot comunictii spuneau ceva despre "democratia maselor" si stim cu totii ce a iesit. Eu nu mai vreau o astfel de "democratie".
raspunde trimite
§            +1 (1 vot)    
nu zau? (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:20)
un oarecare [utilizator] i-a raspuns luiColonel
de separarea puterilor in stat ai auzi?
de cand parlamentul are putere sa ignore legile emise de CCR?
 
de ce parlamentul sau orice alta institutie trebuie sa aibe putere sa ignore legile ?
Legea e lege pentru toti...mai putin pentru parlament ... nu?
§            +1 (1 vot)    
Are vreun sens sa-ti aduc aminte de ce exista CCR? (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:52)
denvarel [utilizator] i-a raspuns lui Colonel
Hitler a ajuns ce a ajuns din cauza lipsei acestei institutii in Germania acelor ani. 
Putina istorie nu-ti strica. Asa, putina, cat sa nu fii atat de prost.
·         -9 (15 voturi)
o            +13 (15 voturi)    
o schimba (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:55)
sucaa [utilizator] i-a raspuns lui sfinxsoft
cu televiziunile de propaganda ce le detin vor schimba orice constitutie. roamnii vor vota ca pe vremea lui ceausescu: ce li se spune la tv...
situatia este albastra rau iar opozitie nu avem. daca astia vor avea majoritate sa schimbe constitutia suntem terminati. la ce idei debiteza plagiatorul sef in campanie electorala, ganditi-va ce vor face dupa ce trec alegerile si nimeni nu-i mai poate da jos.
nu este bine deloc ce se intampla. manipularea este bine pusa la punct iar oamenii au devenit dependenti de ce li se spune la tv. nu mai vezi decat rar oameni care isi pun intrebari sau verifica informatiile. toti au auzit de la felix ca sigur base a fost securist si o tin toata ziua cu placa asta. nici nu-i mai intereseaza daca este adevarat sau nu. este incredibil...
si tu-ti pui speranta ca nu se va vota o astfel de constitutie? mai gandeste-te odata :)
raspunde trimite
·         +35 (39 voturi)    
scandalul continua, dar guvernarea? (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:44)
andimi [utilizator]
am inteles, astia vor o constitutie croita pe interesele lor. Nu le place Base, vor sa modifice actul fundamental al tarii dupa cum le taie lor mintea, dar deschid un precedent periculos: poate peste 4 ani vin altii si fac la fel. Problema e insa alta: toti economistii spun ca 2013 se anunta nasol si astia vor sa ne tina inca cel putin juma de an in scandal si dispute. Dar tara sta cine naiba o guverneaza? Vin vremuri nasoale, leul se va duce la vale.
·         +35 (39 voturi)    
justitia dar mai intai noi (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:46)
Zeroth [utilizator]
Deci domnul doctor in drept e de parere ca decizia unor specialisti in drept e normal sa poata fi anulata de oameni alesi politic, fara nici o pregatire de specialitate. Deci niste Becali, secretara lui Dragnea, cantareti de manele, antrenori de fotbal, etc, etc, etc(ca in Parlament poate ajunge practic oricine) sunt peste niste judecatori.
Nu mai vorbim ca domnul doctor confirma ca decizia in cazu Diaconu nu a fost o greseala ci un mod de a gandi al acestei puteri: justitia trebuie facuta de politiceni, nu de judecatori.
·         +35 (39 voturi)    
propunere (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:47)
Joan [utilizator]
ce zice Ponta Victor e ca si cum s-ar scrie Constitutia pe hartie igienica ....
raspunde trimite
o            +4 (6 voturi)    
Si mai bine (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:52)
Andy500 [utilizator]
Daca nu va convine decizia CCR, mai bine schimbati decizia cu votul lui Ponta si Crin Antonescu.
In felul acesta evitati necesarul de cvorum...aaa..pardon, cuvantul asta cvorum va cam da fiori...
Sau cel mai simplu, il punem pe Antonescu presedinte si decide el ce e mai bine pentru toti.
Dar am o intrebare Domnule Ponta:
Daca economia a scazut cu 0.5% in trimestrul 3, dumneavoastra cum va permiteti sa cresteti salariile bugetarilor cu 8% in decembrie?
 
De unde BANI, de unde justificarea acestei mariri?
In conditiile in care PIB-ul scade, de unde banii? Investitiile le-ati taiat, deci de unde bani? Datorii mai multe cumva?
Si inca o intrebare: In momentul in care niste tari (nu dau nume), vor sa micsoreze banii (de pomana) dati din bugetul lor, din munca cetatenilor lor, dumneavoastra chiar aveti impresia ca Romania are ceva de spus? Banii aia nu ni se CUVIN, ci trebuie sa negociem pentru ei. Nu mai visati cai verzi pe pereti.
·         +20 (24 voturi)    
Alo! UE, se aude? (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:52)
nostradamus2012 [utilizator]
Asta este ratiunea usl de a exista: oricum si cat mai repede, sa puna bocancul pe gatul instantelor! Doamne, in ce iad ne afundam cu acesti talhari la drumul mare!
raspunde trimite
·         +28 (32 voturi)    
innebunesti, nu alta! (Marţi, 20 noiembrie 2012, 23:57)
Sthelian [utilizator]
Este prima oara in istoria post-decembrista a Romaniei cind presedintele e de o culoare si guvernul de alta. Trebuie sa invatati sa gestionati tara impreuna.
Sunt tari unde partidul ce cistiga cu majoritate relativa face guvern minoritar si guverneaza asa chiar si 3 ani.
Romania inca nu a trecut testul alegerilor anticipate. Se chinuie cu coabitarea presedinte-guvern.
Foarte bine ca modificati Constitutia. Dar nu mizeria ca Parlamentul cu 2/3 poate rasturna hotaririle CCR.
 
In primul rind Romania sa formeze juristi in drept Constitutional.

Modificati Constitutia? Foarte bine. Modificati articolul cu imunitatea parlamentara. Strict in sala de dezbateri si in comisii. Atunci sa va vad.

Modificati Constitutia? Foarte bine: maxim 3 mandate pentru orice ales si la orice nivel-exista primar de 20 de ani si deputati si consilieri. Interziceti ca odata alesi intr-o functie sa candideze la alta (Becali, Dragne si citi or mai fi).

Modificati Constitutie? Excelent. Functia de deputat si senator nu mai e compatibila cu nimic altceva decit cu cea de membru al guvernului. Nu profesor, avocat, rector, decan si actor.

Modificati Constitutia? Nemaipomenit. Clarificati ce se intimpla cu rezultatul unui referendum (vezi ala cu parlamentul). In cit timp se pune in aplicare. Clarificati in cit timp de la cerere Parlamentul se reuneste pentru a aproba sau nu un guvern (cazul guvernului Negoita).

Modificati si legea electorala atit de discriminatorie pentru independenti si atit de grea pentru alegerile anticipate. Alegeti votul uninominal intr-un tur. Functioneaza in multe democratii. Dati posibilitatea votului prin corespondenta. Modificati si legea partidelor (atit de greu sa apara o alta alternativa).
Curtea Constitutionala peste tot in lume are ultimul cuvint si nici un parlament nu schimba hotarirea ei nici cu 100%, ci se conformeaza in a amenda legea.
o            +4 (6 voturi)    
Singurul arbitru: CCR (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:10)
gd [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian
"Curtea Constitutionala peste tot in lume are ultimul cuvint si nici un parlament nu schimba hotarirea ei nici cu 100%, ci se conformeaza in a amenda legea."
Poate va vine ideea sa introduceti explicit ca si toate deciziile judecatoresti definitive si irevocabile sa fie hotarate de Parlament daca se executa sau nu...
In ce tara traim fratilor? In aceste conditii credeti ca mai avem nevoie de alte institutii ale statului,doar Parlamentul cu asa personaje experimentate si pragmatice a demonstrat ca este un "factotum" ireprosabil.....nu are nevoie de nici un arbitru.Ne facem din nou de ras.....
raspunde trimite
o            0 (0 voturi)    
Scuze, (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 0:14)
ZeroAbsolut [utilizator]
dar esti idiot, amice, asa cum zice nenea Iancu. Pai sa admiti tu, V Pontanocchio, ca ai de gand sa te bagi cu bocancii Parlamentului peste deciziile CCR, e o dovada de prostie crasa. Macar daca taceai naibii pana cand te vedeai cu toata puterea in mana si cu Psihocrin Triantenescu presedinte si atunci iti bagai ceva in ea separatie a puterilor in stat si ne scoteai din UE pe usa din fata, cu "demnitate". Asa, ne luam un sut in fund si suntem dati afara pe usa din dos. Si doar ce te milogisesi de UE sa iti mai dea niste firimituri sa aiba si USL ce ciuguli. Hai sictir, ma!
·         +33 (37 voturi)    
Delir total (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 0:14)
Rntmpx [utilizator]
Adica pe de o parte vrei sa ai o Curte Constitutionala alcatuita din experti in drept constitutional. Iar pe de alta parte invalidezi deciziile lor in Parlament, folosindu-te de votul unor pitipoance-parlamentari, de genul secretarei lui Dragnea care e acum pe listele USL.
Nu pot decat sa spun ca Ponta delireaza, inca o data. Vai si amar de noi ce-o sa urmeze.
·         +26 (30 voturi)    
Extraordinar (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 0:18)
Crop [utilizator]
Pai este imposibil incompetentul asta tupeist. Adica la ce mai platesc CCR daca doua treimi fac ceva pe deciziile lor. Incredibil.
raspunde trimite
·         +18 (22 voturi)    
mint rubbing (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 0:21)
liviusmaximus [utilizator]
deci mai facem un referendum ? s-ar fi putut vota la cel din vara, oricum a fost scump.

am mai avut unul pe tema nr de parlamentari. si ?

acum o sa introducem regula de a obliga parlamentul ca cei anchetati sa fie revocati automat ? sa reinfiintam comisia de etica in invatamant ? sa facem scoala sa functioneze, ca tocmai am fost anuntati ca 40% din tinerii de 15 ani sunt analfabeti (buni de vot peste 3 ani, nu :) ? mult de lucru, in afara de indepartarea lui base care pleaca oricum. dar asta e tema cea mai simpla.
daca tot spui acum ca te-ai pus de acord cu base, de ce era nevoie de spectacolul ieftin cu veto ? sau era vetooooo, din melodia celor de la timpuri noi ?
puteati sa negociati fiecare cum stie mai bine, in liniste si la final sa ne prezentati minunea pe care ati obtinut-o. dar voi, faceti show sa va aflati in treaba in ochii poporului lui dan diaconescu. in conditiile in care tara e condusa din 89 exclusiv de FMI. si antonescu se lauda cu 20 de ani de prezente in parlament.
·         +18 (22 voturi)    
incalcarea statului de drept (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 0:25)
redmc [utilizator]
modificarea constitutiei necesita si un referendum care impune prezenta a jumatate din numarul celor cu drept de vot. Ponta si USL vor eluda legea si vor fenta acest referendum sau vor impune alte reguli, sfidind constitutia in vigoare si statul de drept.
·         +18 (22 voturi)    
Mai bine e sa nu mai avem alt tovaras Ponta(Miercuri, 21 noiembrie 2012, 1:06)
Kepler [utilizator]
pt asta ce trebuie modificat ? Pt a nu se ajunge la situatia de monopol al puterii de catre aliante de handicapati mentali ce trebuie modificat ?
·         +22 (26 voturi)    
e clar... (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 1:11)
Tom_Macaragiu [utilizator]
asta e imbecil!
Cum sa anulezi deciziile CCR mai dobitocule?! In felul asta, parlamentul ticsit cu tot soiul de dobitoci marca usl va imparti justitie dupa bunul plac... intr-o democratie functionala oricarei puteri trebuie sa i se contrapuna o alta, desigur, democratia este o chestie relativa in mintea ta.
·         +9 (13 voturi)    
o            +5 (7 voturi)    
ponta si usl (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:48)
ALEXANDRUENACHE [utilizator] i-a raspuns luifosta zoezoe
Fratilor este jale ! ticalosii si bestiile usl nu se lasa pana cand nu arunca Tara in haos ! au de partea lor bugetarii, carora le-au promis salari mai mari, au de partea lor majoritatea pensionarilor,carora nu la mai pasa de nimic,nici de Tara, nici de viitor, dupa ei potopul; lor nu le pasa ca Parlamentul nu s-a redus la 300, nu le pasa nici de marirea actualului numar cu 40 pentru viitorul Parlament, nu le pasa ca s-au cheltuit 25 milioane euro cu puciul parlamentar, nu le pasa ca vor fi si alegeri anticipate (nn ponta) ca doar nu platesc ei ! Deja incep sa cred ca Romania se va afla in 2013 in cea mai grea situatie din istoria ei moderna ! Doamne binecuvanteaza-ne !
raspunde trimite
·         +8 (10 voturi)    
PCR reloaded (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 5:56)
nano2k [utilizator]
Programul grupului infractional organizat cunoscut si sub sigla PSD este:
1. eliminarea statului de drept
2. reinfiintarea Marii Adunari Nationale
3. conducerea tarii dupa bunul lor plac

Adica, nu numai ca nesocotim votul covarsitor al românilor pentru subtierea numarului de ticalosi din Parlament, dar mai mult, le dam puteri depline, sa voteze ei intre ei daca sunt penali sau nu, daca daca respecta sau nu Constitutia.
·         +4 (6 voturi)    
precizare (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 6:41)
ciupilica [utilizator]
n-a facut precizarea daca aceasta majoritate de doua treimi este hotarata de numarul parlamentarilor sau se cantareste la kilogram si daca 30 de mii de kilograme au votat pentru si numai 10 mii de kilograme au votat impotriva.
·         +6 (8 voturi)    
Pe ce baza poate Parlamentul (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 6:42)
dan tulceanu [utilizator]
sa modifice hotararile Curtii Constitutionale ? Ce pregatire juridica are parlamentul ? Cati dintre parlamentarii de acum au habar de coduri ?Da nu vrei tu mai bine sa desfiintam Curtea Constitutionala? Da-o dracului ! Noi astia de la USL suntem destepti, nu avem nevoie de Curtea Constitutionala, de A.N.I. de D.N.A. de Avocatul Poporului, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de C.S.M., de Europa... etc. Avem nevoie doar de Antena 3 ca sa tampim lumea si sa ne facem noi de cap cum vrem. Am zis !!!!
·         +8 (10 voturi)    
Plagiator (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 7:03)
NikosGalis [utilizator]
Ponta nici macar sa copiezi nu stii. Stai jos in banca ta. nu te mai ascultam. ai plagiat si nu te mai accepta nimeni.
Ai studii juridice si ar trebui sa stii cum functioneaza legile si cum interactioneaza institutiile intr-un stat democratic.
Vezi in ce state o decizie a curtii constitutionale nu este respectata. halal politicieni pe malul dimbovitei.
Sper sa avem discernamint si sa votam ce este necesar pt Romania. Nu avem nevoie de plagiatori, hoti, etc ci avem nevoie in parlament si senat de oameni integri.
sa auzim numai de bine
·         +7 (9 voturi)    
...cei care nu cuvanta (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 7:26)
ursul_brun [utilizator]
Tot ce spuneti e plin de bun simt, chiar daca nu toate parerile converg. Problema e alta. Cei care se informeaza, isi aleg cu grija sursele etc. sunt putini. Majoritatea celor cu drept de vot nu au deschis vreodata calculatorul sau internetul (daca au) pentru altceva decat un joc, un film sau un site deochiat. Singura lor sursa de cultura si de informare e antena3 ("asa e; asa s-a spus la televizor" - inainte televizorul era vazut ca ceva sfant, incapabil sa minta - inainte de asta se spunea "asa scrie in carte", dar vremurile au evoluat). In plus, cum spunea cineva inainte, vine noul val de analfabeti. Toti acesti oameni, in majoritatea lor necajiti, reprezinta masa de manevra a partidului lui ilici. Ei au vina lor de a fi ajuns in situatia asta (exceptandu-i pe cei mai in varsta). Dar si ilici si ai lui fac totul ca jumatate din fiece noua generatie sa fie analfabeta. Ca numai ei ii voteaza.
raspunde trimite
·         +6 (8 voturi)    
deja vu (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:01)
catelu [utilizator]
Cimpanzeul asta propune iarasi legi care in conjunctura de acum le sunt favorabile, si care peste cativa ani o sa le explodeze in fata. Nu a invatat nimic!
Nu ma astept sa accepte separatia puterilor, dar macar propriile interese ar trebui sa si le poata urmari mai eficient primatele astea de la USL.
·         +5 (7 voturi)    
De ce mai ai nevoie de constitutie?! (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:01)
Gabe2006 [utilizator]
Domnule Xeroxescu, daca Parlamentul poate modifica deciziile curtii constitutionale atunci nu mai aveti nevoie de constitutie pentru ca nu mai exista separatie a puterilor in stat. Asa ca nu mai trebuie sa va prefaceti ca sunteti alesi si nici noi ca mai avem vreo speranta la o tara normala. Nici macar sa pastrati constitutia pentru a salva aprentele nu e nevoie pentru ca toata planeta va sti ca am trecut la Talibani.
·         +5 (7 voturi)    
Acum intelegem de ce (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:05)
prompt [utilizator]
ponta vrea un parlament de YES-mani. Astfel va putea dicta orice in aceasta tara. E incredibil cum romanii nu vad pericolul unui parlament cu majoritate usl-ista care va sfida statul de drept!
·         +6 (8 voturi)    
Serios? (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:50)
tigan2012 [utilizator]
Serios,musiu Tonta?Sau minti ca de obicei?
Pai, cand ati modificat-o tot voi, cum ati vrut si s-a votat pe repede inainte,(si atunci ati masluit voturi),ca nu se prezentasera romanii in numar prea mare la vot toata ziua si brusc a crescut prezenta la vot spre seara) ca sa-i dati puteri sporite viitorului sef de stat care acum este la mititica(prea putin pentru marsaviile facute) si sa dati posibilitatea strainilor sa cumpere teren si proprietati in Romania, ca doar tara trebuia si trebuie data gratuit strainilor (vezi afacerea OMV si Bechtel,de ex.) nu mai aveai nevoie de aprobarea putorilor din parlament?Lasa-ne si du-te unde a intarcat mutu iapa si i-ai cu tine si pe Ilici aka za dax from za trax si TOATA gashca voastra care "nu poate sa stea linistita, nicio clipa".
·         +9 (11 voturi)    
Separarea puterilor (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:52)
Leon_Magnificul [utilizator]
Mai terminati odata cu lamentarile astea cu separarea puterilor in stat. Nimeni de la USL nu zice ca n-o sa fie separate. Separate o sa ramina. Una o sa fie a lui Felix, a doua a lui Poanta, iar ultima, dar nu cea din urma, a lui Panseluta.
·         +6 (8 voturi)    
How about NO! (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 8:56)

·         +9 (11 voturi)    
tot schimbati si nu guvernati (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:01)
eu2012 [utilizator]
De cand ati venit la putere nu v-ati concentrat pe problemele Romaniei, ci doar cum sa ingraditi prin mijloace total nedemocratice drepturile constitutionale ale presedintelui. Imi amintesc de anii '90 cand parintele constitutiei se impotrivea, la cererea lui Iliescu, sa garanteze proprietatea. Din pacate respectivul s-a stins ca orice muritor si a ramas in istorie cu aceasta pata. Asa ca D-le Ponta nu va mai inversunati atat sa taiati din "puterea" presedintelui pt ca nu sunteti nici voi vesnici. Si daca ne gandim Bombo este cel care a vrut sa stea mult la Cotroceni si a lungit mandatul presedintelui la 5 ani. Cine sapa groapa altuia pica sigur in ea. Mai gasiti si solutii pentru economie si purtati-va ca un tanar european cu nevasta in PE, nu ca un comunist al anilor 70!!!
·         +8 (10 voturi)    
numai hotararile CC sa fie schimbate?(Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:06)
gorjenii [utilizator]
De ce nu si hotararile judecatoriilor, tribunalelor, CA sa poata fi schimbate de Parlament? Ridicol, monser!
·         +11 (13 voturi)    
o            0 (0 voturi)    
na' un plus de la mine (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:33)
Archaeon [utilizator] i-a raspuns lui Florin Cj
De vreo 2 luni, nu ma mai trage ata sa comentez pe hotnews. Ma uit siderat cum vin stirile una dupa alta si nu-mi vine sa cred cum a ajuns un dobitoc atat de sus...

Intrebarea mea este, cand va zbura de acolo? Si daca ceilalti dobitoci il sustin, incep sa ma felicit ca m-am carat din tara.

Am zis! Impusc-am-as cu clestele de scos cuie...
o            0 (0 voturi)    
·         +8 (10 voturi)    
·         +8 (10 voturi)    
Dictatura parlamentara (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:24)
p.a.u.l [utilizator]
Se cheama dictatura parlamentara si s-a mai intamplat in istorie. Era clar ca USL ia masuri dictatoriale inca de acum 4-5 luni. Tot ce trebuie ei sa faca e sa ia masurile lent, astfel incat masele sa nu-si dea seama.
·         +1 (1 vot)    
Nu-mi place de Ponta si USL din ce in ce...(Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:47)
abel [utilizator]
...cu fiecare zi care trece. Eu chiar cred ca avem nevoie de o schimbare, dar nu de USL . Ma scarbesc din ce in ce mai mult. Nu cred ca Romania este tara nimanui in care vin USL-isti cu pretentii nemeritate , cu comportament vampiresc , mincinosi si care vor sa ne faca pe noi sa ii credem , sa ramana ei stapani Romania. Domnilor USL-isti , de ce nu faceti un referendum si intrebati poporul daca este de acord cu dorintele dumneavoastra, daca vrea sa schimbe CONSTITUTIA?Vreau ca viitorul Parlament sa aiba 300 de parlamentari. Nu avem bani sa va platim...Credeti ca se mai poate repeta povestea cu Ceasescu? Doamne fereste, apara si pazeste.
·         +1 (1 vot)    
Se doreste ca hotararile unei Curti (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:48)
Leo MC [utilizator]
in care membrii ar avea exeperienta juridica de minim 18 ani sa poata fi schimbate de membrii unui parlament care nu au nici macar studii de specialitate juridica?!
Asta e ca si cum cateva zeci de mii de oameni ar trebui sa poata alege sa nu respecte legile facute de 500 de parlamentari...
·         +2 (2 voturi)    
O mare aberatie (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 9:49)
vasile78 [utilizator]
Victor Ponta: Trebuie sa stabilim in Constitutie ca deciziile luate de CCR pot fi schimbate in Parlament cu doua treimi
Asta e una dintre cele mai mari aberatii spusa de un politician la un asemenea nivel in Romania dupa 89.
 
Pe scurt inseamna ca puterea legislativa poate anula o hotarare judecatoreasca, inseamna deci ca separatia puterilor in stat o sa se desfiinteze si implicit ca Romania nu va mai fi stat de drept.
·         +1 (1 vot)    
Separatia puterilor in stat..... (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:02)
Ronin [utilizator]
.....un moft!!! Asta ca sa-l citez pe mentoru` Plagiatorului, tovarasu` Ilici....Vai de mama noastra daca ajung astia sa aiba o astfel de majoritate!!!!! Astia sunt in stare sa scoata coruptia din Codul Penal!!!!
·         +2 (2 voturi)    
Hai la vot sa-i dam USL peste bot! (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:03)
bigbrother [utilizator]
Baiatul asta scoate perle pe gura ca tzeava de la canalizare..

Totusi, ma bucur ca isi da arama pe fata inainte de alegeri. Nu pentru mine, care nu voi vota cu USL nici daca ar fi ultimul partid ramas, dar pentru restul oamenilor care se uita in gura prostului cum promite marea cu sarea, miere cu lapte, pensii indexate, salarii mai mari..oare mai crede cineva tampeniile astea?

Sper sa nu iasa USL. Putem face a.i sa nu iasa USL daca iesim toti la vot, nu ca la referendum.
·         +1 (1 vot)    
o gasca de infractori (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:11)
albatrosul_verde [utilizator]
sa decida peste una de judecatori ?

stim cu totii ca in parlament sunt numai handicapati, oameni care nu se pricep si nu au realizat nimic de fapt in viata, care si-au cumparat locul in parlament si asupra carora planeaza cele mai crunte banuieli.

inca o dovada de cinism si o lovitura la adresa democratiei de la noi.

istoria e plina de popoare de idioti care au inteles gresit democratia si care au platit cu varf si indesat pentru asta.

din pacate experienta spune ca electoratul USL este "tare ca piatra", nu simte loviturile astea, ei stiu una si buna : "dictatoru'" trebuie sa pice, asa ca orice ar face conducatorii acestui grup infractional, ei vor aproba.
cu alte cuvinte, isi merita soarta.
·         +2 (2 voturi)    
·         +1 (1 vot)    
" Graba strica treaba ! " (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:14)
hepcallvasile1278490666411 [utilizator]
Omul asta nu intelege cum functioneaza un stat modern. Separatia puterilor in stat , rolul fiecarei puteri ,modul cum se armonizeaza aceste puteri pentru a da o constructie unitara si functionala !
Primul ministru al Romaniei se comporta ca un pilot de curse care modifica traseul competitiei in functie de locul in care ajunge el cu masina si se mira sincer ca in loc sa fie declarat campion , este descalificat pentru incalcarea regulamentului iar in sinea lui este convins ca organizatorii ii sunt ostili din motive personale!
Pacat de el , este deja " trecut " la varsta cand cei integri care intra in politica incep sa valorifice,in interesul societatii , acumularile profesionale si experienta de viata dobandita pe " drumul egal al fiecarei zile ",intr-un proces continuu de maturizare , specific unui om onest si responsabil.
Drumul pe "scurtatura"presupune riscuri si capcane carora , de regula , cel grabit , le cade victima!.
·         +1 (1 vot)    
·         +1 (1 vot)    
democraţie vs cleptocraţie oligarhică(Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:24)
Soundflor [utilizator]
Nebunul ăsta vrea practic desfiinţarea Constituţiei. 2/3 din parlamentari pot hotărà ce vor muşchii lor. 
Pe zi ce trece devine tot mai evident pericolul care ne paşte dacă borfaşii ăştia càştigă alegerile.
Lăsa-ţi mofturile şi mergeţi la vot !
·         +1 (1 vot)    
eu nu cred o boaba (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:37)
Ruhe [utilizator]
din ce spune Ponta. Nu pentru ca nu ar vrea sa faca asta, dar atata vreme cat suntem membri UE aceasta aberatie cu incalecarea Puterilor in Stat incalca tratatele pe care le-am semnat la aderare. Este numai un limbaj de campanie, pentru tipul de alegatori fericiti sa fie reprezentati de Becali si de pitipoancele lui Dragnea sau Stroe.
·         +1 (1 vot)    
propunerea mea (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:39)
ctman [utilizator]
eu zic sa facem asa: din CCR sa faca parte un american un german un chinez un rus un evreu un arab si un tigan si treaba este rezolvata de la sine.
·         +1 (1 vot)    
Ati plagiat si diploma de la Drept ? (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 10:54)
furioasa [utilizator]
Separarea puterilor in stat nu va spune nimic ?
Si cu logica stati la fel de prost :pentru ce sa ceri experienta de 18 ani unor judecatori de la CC ale caror decizii pot fi modificate de d-ra Ctalina Stefanescu , de exemplu ? Parlamentarilor nu le trebuie experienta ? Sau este suficienta inregimentarea in partid ?
Este ridicol si revoltator acest surogat de prim ministru.
·         0 (0 voturi)    
Ponta plagiaza din nou (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 11:05)
CGComsa [utilizator]
Nu stiu daca trebuie sa ma bucur sau sa ma supar, insa, la capitolul in care vorbeste despre regionalizare, Ponta rosteste cuvant cu cuvant pasaje din proiectul politic lansat de mine acum aproape doua luni, in judetul Alba. Dauu link-ul mai jos..
http://cornelcomsa.ro/proiectul-meu/#.UKyXBmf_kTA
·         +2 (2 voturi)    
E clar ! (Miercuri, 21 noiembrie 2012, 11:09)
NicolaeA [utilizator]
Astia vor sa sfarseasca la Targoviste ! Mai devreme sau mai tarziu !
===============================================

comentariul meu:

"Iliescu i-a spus lui Geoana 'prostanacul'...

Oare cum ii spune lui Ponta ?

Cine stie...s-o spuna si poate asa ne salveaza...."