Friday, June 6, 2014

ULEIUL DE MASLINE

INTAMPLATOR... E CHIAR MEDICUL MEU IAR MESAJUL VINE TOCMAI DIN NORMANDIE .....
[ciudat, azi se implinesc 70 de ani de la 'Ziua cea mai lunga'...]

Uleiul de masline

Valeriu Taranu
To M.Olaru
Today 06062014 at 1:55 PM
INCA UN PANACEU ????!!!!!!!            cu drag       vali



Medicul Ioan Nedelcu, specialist în boli dermatologice la Spitalul Elias din Bucureşti, vă învaţă ce întrebuinţări puteţi da uleiului-măsline extravirgin.

Astfel, specialistul vă pune la dispoziţie 20 reţete ce vă pot ajuta în ameliorarea unor afecţiuni, precum şi remedii utile în cosmetică.

1. Parodontoza. Prin masarea periodică a gingiilor cu ulei-măsline s-a observat că e mult diminuat pericolul parodontozei. Folosiţi ulei de măsline de 3 ori/zi.

2. Ulcerul duodenal. Se bate 1 albuş ou prospăt cu 1 linguriţă zahar pudră şi 1 lingură ulei-măsline până se face cremă. În fiecare dimineaţă se consumă acest amestec pe stomacul gol 10 zile.

3. Gastrita. O lingurita ulei-măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei.

4. Constipaţia. Dacă se consumă o lingură sau 2 ulei-măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea se previne constipaţia.

5. Balonări şi arsuri la stomac. Folosiţi 250ml ulei-masline presat la rece, 1 kg miere-albine şi 4 lamâi trecute prin maşina de tocat carne. Se amesteca totul, se ţine în borcane la frigider. Se iau 3 linguri/zi, cu 30 min. înaintea meselor.
Cura cu salata de pătrunjel e de asem. eficientă. Se mănâncă zilnic, timp de 2 săpt. o legatură de patrunjel tăiat mărunt, la care se adaugă puţin ulei-măsline şi puţină lămâie. E un detoxifiant excelent al organismului.

6. Eliminarea pietrelor de la vezica biliară. 
Reţeta 1: Folosiţi 200 gr. ulei-măsline, 1 gălbenuş-ou, zeama de la 1 lămâie, 40 ml. coniac natural de bună calitate, 1 linguriţă-zahar, miere naturală. Se amestecă şi se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele la piept. Urmariţi-vă scaunul şi veţi observa că aţi eliminat pietricele.
Reţeta 2: Folosiţi 250 ml ulei-măsline. Cantitatea se bate puternic cu zeama de la 3 lămâi până ce uleiul devine lăptos. Beţi acest amestec 2 zile la rând.

7. Eliminarea pietrelor de la bilă.
Se râşnesc seminţe uscate de pepene roşu. 10 zile, dimineaţa pe nemâncate se ia 1 linguriţă din pulberea obţinută împreună cu 1 lingură ulei-măsline presat la rece şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 min. Tratamentul durează 3 luni, câte 10 zile/lună.

8. Probleme hepatice sau biliare. Se pot lua 1-2 linguri ulei dimineaţa înainte de masă sau 1-2 linguri ulei înaintea fiecărei mese. E recomandat ca după înghiţirea ulei, să se stea culcat 1/2h pe partea dreaptă. Daca medicul constată ca pietrele sunt destul de mici pt. a putea fi eliminate fără să se blocheze, se amestecă 1/2 ceaşca ulei-măsline cu 1/2 ceaşca cu suc-lămâie sau grapefruit, se bea seara înainte de culcare.
Dimineata se bea ceva fierbinte şi apoi e posibil ca pietrele să fie eliminate. Alteori se poate posti 2 zile înainte, bând suc de mere din 2 în 2h, iar în cea de a 2-a seară se bea amestecul de ulei şi suc de lămâi. Astfel se va curăţa vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.

9. Artroza. Se toarnă ulei-măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 h, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav. Masajul cu ulei-măsline şi suc de lămâie e şi el eficient. Încălziţi pe foc un amestec de ulei-masline şi suc-lămâie, apoi masaţi-vă cu el articulaţiile dureroase. Aplicaţi un bandaj şi lăsaţi-l şi peste noapte.

10. Reumatismul. Se fierb 10 min.: 1 ceapă mare tăiată fin, 4 linguri ulei-măsline, 150 ml apă, 40 gr. untură nesărată. Se bea f. caldă mai multe seri la rând. După 2h, la culcare, se bea un decoct de cruşin (1 linguriţă la cană, fiert 3 min.) Tratamentul se face 1 dată/an,, 7 zile. Se pun 8 linguri piper negru măcinat în 1 litru-rachiu tare şi se lasă la macerat 5-7 zile. Se filtrează şi se masează cu această soluţie zonele dureroase de 2-3 ori/zi. 

11. Ciocuri pe coloană. Alifia de sânziene: 20 gr. plantă uscată, bine mărunţită se pun la macerat, 12 h în 30 mililitri spirt sanitar, într-un borcan închis ermetic. Se adaugă 200 ml ulei-măsline şi se ţine în "bain marie"  timp de 3 h, agitând vasul din când în când. Se lasă în repaus 3 zile, după care se filtrează.  După filtrare, se pune într-un vas pe foc şi se adaugă 50 gr. ceară de albine, amestecându-se continuu până se topeşte. După răcire, se păstrează la rece. Se fac fricţionări de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare seară.

12. Arsuri. Ulei-măsline s-a dovedit eficient pt. calmarea arsurilor. Se combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat. 

13. Ten deshidratat. În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul-măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple.  După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Sunt suficiente câteva asemenea proceduri pt. ca tenul să îşi recapete strălucirea. Uleiul înmoaie pielea, hidratează, regenerează şi ajută la îndepărtarea impurităţilor. 

14. Creme antirid. Pt. tenul ridat şi uscat e recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură cu miere şi 1 lingură ulei-măsline. În acest amestec se poate adauga şi puţin suc de fructe sau legume - lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pt.15-20 min, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de 3 ori/săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei-măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.

15. Tonifierea tenului. Se amestecă 1 lingură ulei-măsline şi suc de castravete. Se adaugă argilă până se obţine o pastă care se aplică pe faţă în strat subţire, 20-30 min, apoi se spală cu apă călduţă. Daca tenul e f. uscat, doza de ulei poate fi mărită. Pt. hidratare, uleiul-măsline se poate combina cu argilă şi gălbenuş-ou. Pt. ca măştile să îşi facă efectul, trebuie repetate o dată la 2 zile.

16. Pete maronii. Amestecaţi bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriţă de pudră din coaja de portocală (se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râşniţă de cafea), o lingură de lapte bătut şi o linguriţă de ulei-măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe faţă şi pe decolteu, lăsând-o să acţioneze până când începe să se usuce. Masaţi uşor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare. Clătiţi faţa mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veţi îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă şi catifelată.

17. Masca pentru ten gras. Amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde, jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei-măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe piele, lăsând-o să acţioneze 1/2h. Clătiţi din abundenţă cu apă călduţă. 

18. Contra acneei. Comprese cu ulei-măsline: încercaţi amestecul urmator: ulei-masline virgin, plus 100 picături de ulei aromat de lavandă (ulei esenţial, nu industrial). Se amestecă bine şi se aplică pe coşuri sub formă de comprese sau se fricţionează uşor. Primele efecte apar după câteva zile.

19. Mâini şi unghii. Pt. a va întări unghiile, înmuiaţi-le 10 min. în ulei-măsline căldut, 1 dată/săpt. Ele vor deveni mai puţin casante. Aceasta practică are meritul de a reduce cuticulele. Dacă aveţi mâinile uscate, roşii sau crăpate, încălziţi puţin ulei-măsline într-un bol la cuptorul cu microunde (atentie, uleiul-măsline nu trebuie sa fiarba!). Înmuiaţi-vă mâinile 15 la 20 min, o data la 2 zile şi pielea se va calma. Pt. a avea mâini cu pielea fină, masaţi-le cu ulei-măsline amestecat cu 1 linguriţă-zahăr.

20. Îngrijirea părului. Uleiul-măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat. Pt. acest tip de păr e indicată o mască hidratantă pregatită din 1 gălbenuş-ou şi 1 lingură ulei-măsline. Părul se masează cu acest amestec cu 20 min. înainte de baie. Uleiul-măsline trebuie folosit însă în cantitaţi mai mici, pt. ca în exces poate provoca o uşoară îngrăşare a părului. Contra căderii părului se fac frecţii ale pielii cap. cu ulei seara, 10 zile.

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com