Saturday, July 5, 2014

Ceapa verde

Fwd: ceapa verde

valeriu taranu
To Me
Today at 8:27 AM
EXCELENT !!!!                       Cu drag        vali

Ceapa verde este una din bucuriile primaverii. Ceapa verde nu este doar un semn al primaverii, ci si unul din medicamentele oferite de mama natura oamenilor. Spunem totul despre ceapa verde si te indemnam sa o consumi de fiecare data cand ai ocazia.
Ceapa verde contine multa vitamina C, este bogata in potasiu, calciu, sulf si fibre alimentare.

Este recomandat sa mananci fara limite ceapa verde, sa o adaugi generos in salate, in mancaruri si ciorbe, pentru ca minerale isi pastreaza toate proprietatile si daca este fiarta.
Ceapa verde este ideala pentru cei care indura afectiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf din ceapa. Sulful este cel care face din ceapa unul din alimentele neplacute (miros, halena). Ceapa, atat cea verde cat si cea uscata, este recunoascuta pentru  proprietatile purificatoare, stimuland, in acelasi timp, si procesele de regenerare ale organismului. Spre deosebire de cea uscata, la ceapa verde, aceste proprietati sunt mult mai pronuntate. Putini stiu, dar ceapa verde combate eficientacneea prin efectul  diuretitic si depurativ, ajutand la curatarea tenului din interior.
Cura de ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic si are capacitatea de a regla activitatea endocrina a organismului. In plus, ceapa verde regleaza glicemia si este recomanda diabeticilor in cure de lunga durata. Despre ceapa verde se mai poate spune ca regleaza eficient activitatea renala mai ales daca este asociata cu un consum mare de lichide.

Ceapa verde are un puternic efect antibacterian, detoxifiant, expectorant, astfel ca prevenire si trateaza bolile respiratorii. In plus are si proprietati anticoagulante impiedicand formarea trombozelor si  scade nivelului colesterolului si al trigliceridelor, prevenind in acest fel bolile cardiovasculare. Combinata cu o
cura de urzici, cura de ceapa te poate pune pe picioare si poate vindeca rapid astenia de primavara.
Pe lista cu beneficii se numara si efectul anticancerigen foarte puternice, datorat produsilor sulfurati din compozitie. Consumul regulat de ceapa scade riscul aparitiei cancerului de prostata la barbati, cu mult peste 50% si este un adevarat antidor pentru fumatori.
 
 
CEAPA, PRAZ SI USTUROI
Incepepem cu un indemn: mananca ceapa, praz si usturoi! Aceste legume: ceapa, praz si usturoi fac un trio imbatabil cu imense benedicii pentru sanantatea ta. 

Toate trei (ceapa, praz si usturoi) contin nutrienti unici care lupta impotriva cancerului si curata corpul de efectele fumului de tigara, fie ca esti fumator activ sau pasiv. Cele trei legume: ceapa, praz si usturoi, intra in categoria antibioticelelor naturale. Raceala, bronsita, artrita sau crizele de guta pot fi combatute in mod natural cu ajutorul celor trei legume.
Toate trei legumele contin sulfiti care au proprietatea de a detoxifia organismul, chiar daca sunt consumate incantitati mici si au o mare contributie in imunitatea organismului. Cu o singura conditie: sa fie consumate cat mai des este posibil, chiar si in fiecare zi.
Ceapa, praz si usturoi - ce contin
 
Caloriile din ceapa nu se pun la socoteala, decat in mancarurile grele cu multe ceapa calita. Dar si asa beneficiile compenseaza numarul caloriilor. In 100 de grame de ceapa sunt doar 34 de calorii, ceea ce face din ceapa unul din cele mai putin calorice legum, alaturi de telina, dovlecei si varza. Foarte bogata in vitamina C si A. Contine vitamina B1, B2, B3, B6 si B12, intre 3 si 9% din doza zilnica recomandata, dar si o cantitate importanta de vitamina D si K. Ceapa contine calciu, potasiu, sulf, fosfor, zinc si seleniu. Ceapa contine fibre, 100 de grame de ceapa asigurand 10% din necesarul zilnic. Ceapa scadeglicemiei, previne si vindeca infectiile respiratorii si previne cancerul de colon.
 
Parzul este cea mai calorica leguma din seria ceapa, praz si usturoi. In 100 de grame de leguma sunt 50 de calorii, dar are in schimb capacitatea de a taia senzatia de foame sa dispara. Prazul este foarte bogat in fibre. Prazul are capacitatea de a elimina apa in exces, fiind un foarte bun diuretic natural. Prazul este deosebit de bogat in potasiu, fier, vitamina C, PP si B6, magneziu si calciu. Este un inamic adevarat impotriva arteriosclerozei si al tulburarilor cardiace. Mancat constant, de trei patru ori pe saptamana, combatere acnea si rosata tenului. 

In ceea ce priveste 
usturoiul acesta este un veritabil antibiotic natural. Are capacitatea de a topi grasimi, este eficient in tratarea unor infectii localizate la nivelul urechilor, gurii sau gatului, invinge bateriile intestinale din grupul listeria, salmonella, E.coli si diversi stafilococi. In plus trateaza acneea, actionand din interior. Usturoiul crud sau copt scade glicemia, este ideal pentru cei care sufera de astm si este un puternic expectorant natural.
Toate legumele din acest trio: ceapa, praz si usturoi sunt ideale consumate crude. Cum poti face asta, iti spun maine! 
 
SFECLA COAPTA CU CEAPA
Sfecla este un aliment cat o farmacie intreaga. In plus este in sezon. Stim sa facem salata de sfecla, si supa, si alte bunatati, dar trebuie sa incerci si aceasta reteta desfecla coapta cu ceapa. Simplu, sanatos si foarte, foarte bun.
INGREDIENTE
6 sfecle potrivite 
3 cepe rosii 
4 catei de usturoi 
4 linguri de ulei de masline
150 de mililitri de supa de legume
2 linguri de otet balsamic
O lingurita de cimbru uscat
Sare si piper negru proaspat macinat
O lamaie
PREPARARE
Incinge cuptorul  Pune sfecla curatata si taiata in bucati potrivite, ceapa rosietaiata in bucati pe lung, usturoiul intreg. impreuna intr-o tava mai adanca. 
Amesteca supa de legume cu uleiul si otetul balsamic. Adauga sare, piper si cimbru. Amesteca bine si rastoarna sosul peste sfecla din tava. 
Amesteca bine, astfel incat sosul sa unga toate legumele din tava, uniform. 
Acopera cu o folie de aluminiu si coace la foc potrivit, o ora. Scoate tava din cuptor, indeparteaza folia si amesteca usor. Pune tava din nou in cuptor la foc mai iute, pentru ca sucul in exces sa se evapore, iar sfecla sa se glazureze usor.
Serveste sfecla coapta cu ceapa, fierbinte, simpla cu panie prajita sau alaturi de carne ori peste. 
Razuieste deasupra coaja de lamaie si picura putin suc peste sfecla
 
CEAPA, IDEALA IN DIETA FEMEILOR
 
Ceapa este ideala in dieta femeilor. Aceasta leguma puternic aromata face parte alaturi de usturoi si praz din familia Allium, este foarte bogata in sulf, mineral responsabil pentru mirosul intepator si are numeroase beneficii pentru sanatate.
CEAPA SI BENEFICII CARDIOVASCULARE
Specialistii au demonstrat ca substantele sulfurice regasite in ceapa au proprietati anticoagulante si previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol si de trigliceride din sange, imbunatatind functionarea membranei celulare a globulelor rosii. Printre beneficiile consumului de ceapa se numara si prevenirea infarctului, datorita continutului foarte mare de flavonoide.
§   
8 SIROPURI FACUTE IN CASA SI CE BOLI TRATEAZA ELE
 
Cum se ia: 3 linguri de macerat pe zi.
Alte boli tratate cu…
§  VIN TONIC: Pune 15 linguri de hrean dat pe razatoarea mica intr-un litru de vin rosu. Astupa sticla, lasa la macerat 8-9 zile, apoi filtreaza. 3-4 linguri de vin tonic pe zi ajuta la imbunatatirea digestiei, la stimularea si reglarea activitatii cardiace, combate anemia si previne litiaza renala. Pe termen lung, este un tonic sexual.
§  CATAPLASMA: Aplica pe ceafa un tifon pe care ai intins un strat subtire de hrean dat pe razatoarea mica. Este foarte eficienta impotriva migrenelor.
Contraindicatii: gastrita, ulcer gastric, enterita acuta, nefrita acuta, macrolitiaza urinara, hemoragii interne, hemoroizi.
Sirop de ceapa
Amesteca foarte bine bine 10 linguri de suc de ceapa cu 20 de linguri cu miere si lasa la pastrare cateva zile.
Proprietati: e bogata in uleiuri eterice puternic mirositoare, acizi si vitamine. Are un continut ridicat de sulf, ceea ce stimuleaza metabolismul si transform consumul de ceapa intr-un scut impotriva cancerului. Are efecte antioxidante si ajuta la neutralizarea colesterolului. Are proprietati antiinflamatorii si descongestioneaza tractul respirator.
Cum se ia: 2-3 lingurite de sirop, de trei ori pe zi, in cure de cate 2-3 saptamani.
Alte boli tratate cu…
§  SIROP: Luat ca mai sus, siropul de ceapa este un remediu util in tratamentul bronsitelor alergice si tabagice.
§  CEAPA CRUDA: Pe termen lung, consumul de ceapa e de ajutor impotriva osteoporozei si diabetului.
§  VIN: Pune 150 g de ceapa tocata foarte marunt intr-un borcan de 1 l. Adauga 100 g de miere si umple borcanul cu un vin bun. Lasa doua saptamani la macerat, strecoara si ia cate 1-4 linguri pe zi. Te apara de infectii si creste imunitatea.
Contraindicatii: ciroza, bila lenesa.
Sirop de lamaie
Intr-un castron, taie doua lamai in felii subtiri si acopera-le cumiere. Lasa-le o zi la macerat.
 
BENEFICII PENTRU OASE
Studiile au aratat ca includerea cepei in dieta de zi cu zi creste densitatea oaselor si poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauza, care se confrunta cu o scadere a densitatii osoase. S-a demonstrat de asemenea ca femeile care au trecut de varsta menopauzei au un risc mai mic de fractura de sold daca includ ceapa in dieta zilnica. Densitatea osoasa a femeilor in varsta, care consumau ceapa zilnic, era mult mai buna decat in cazul celor care consumau ceapa doar o data pe luna sau mai rar. Ceapa contribuie substantial la sanatatea tesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.
CUM MANANCI CEAPA
Ceapa poate fi consumata cruda in salate. Rosiile si castravetii fac casa buna cu ceapa cruda. Poti pune ceapa in salata de fasole boabe si o poti adauga, tocata in toate combinatiile de legume crude. Un truc foarte bun este sa tai ceapa marunt si sa o combini, inainte de a o adauga in salata cu putina sare. Freaca ceapa tocata cu mana si scurge sucul. O parte din miros si iutela vor dispare. Ceapa coapta este ideala alaturi de carne la gratar si legume. Coapta se induceste. Curata foile cepei si tai-o in patru. Pune bucatile in tava la copt. Presara sare, piper si ulei si coace-o. Este o garnitura simpla si delicioasa. Ceapa se combina foarte bine cu cimbrul si marurul proaspat, merge de minune cu foile de dafin si boabele de piper. 
 
TREI LEACURI NATURALE IMPOTRIVA RACELII
 
A venit toamna si incepe sezonul virozelor, racelilor si gripelor. Inainte de a merge repede la farmacie dupa pilule si medicamente, alege sa te tratezi cu leacuri naturale impotriva racelii.
Acestea functioneaza la fel de bine ca si cele de sinteza, nu au contraindicatii si nici reactii adverse. 

Febra usoara, durerile in gat si acele stari de moleseala tipice gripei sau racelilor se trateaza cu lichide si mancarea potrivita. Iata care sunt cele mai bune leacuri naturale impotriva racealii.
CEAIURILE DE PLANTE
Ceaiurile fac doua lucruri: hidrateaza si stimuleaza sistemul imunitar. Hidratarea ajuta fuidizarea secretiilor si stimuleaza sistemul imunitar. Ceaiurile de plante aduc si antoxidanti care te ajuta sa depasesti mai usor simptomatologia gripelor rebele de toamna. Cele mai bune alegeri: ceaiul verde, ceaiul de macese, ceaiul de tei, cel de musetel si ceaiul din fructe de padure.
Este foarte buna si limonada si sucurile naturale din fructe (preparate in casa), dar si apa simpla. Sunt contraindicate sucurile din comert pentru ca au prea mult zahar, care face mai mult rau decat bine.
SUPA DE PUI
Povestea cu supa de pui leac in timpul racelilor nu este un mit. Supa ajuta la decongestionare si hidratare in acelasi timp, plus ca este usor de digerat, asa ca nu oboseste organismul care si asa este slabit. Supa de pui aduce grasimi si proteine foarte necesare sistemului imunitar.
ANTIBIOTICE NATURALE
In lista cu atibiotice naturale pe care le poti consuma fara limite d efiecare data cand ai o suferinta care tine de o forma de infectie este cea mai sanatoasa lista cu medicamente. Cap de lista este usturoiul. Crud sau fiert este la fel de eficient pentru ca are un puternic efect antibacterian si antiviral. Pune usturoi in supa sau manaca peste (bun pentru grasimile si proteinele sale), cu mult mujdei de usturoi.
Ghimbirul este si el pe lista cu antibiotice naturale. Radacina de ghimbir are proprietati antiinflamatoare si te va scapa imediat de raceala. Bea ceai de ghimbir! Ceapa, piperul si ardeiul iute sunt si ele pe lista cu antibiotice naturale.
Alte alimente care sustin procesele de lupta impotriva infectiilor sunt: conopida si varza, hreanu, citricele, miera de albine si merele.

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com