licoare "magica"
To Me
Today at 8:45 PM
La porunca faraonului Amenhotep al IV-lea a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica.
Oamenii de rind ii spuneau humus, adica pamint, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea era menita sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata bine vasele de singe si asigura o viata indelungata.
Licoarea a fost preparata de
preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, plantele –
salbatice si cultivate – si toate virtutile acestora, potrivit obiectiv.info.
Preotii foloseau si ei, la
rindul lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici,
deoarece ei munceau mai putin decit sclavii de la piramide si,
totodata, nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.
Vezi si Remedii miraculoase din timpuri medievale
Bautura cu usturoi si lamaie
Licoarea egipteana, care avea
si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor din organism, a
primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si
Tica = lamaie. Cele doua componente asigura toata gama de efecte
miraculoase ale acestei bauturi.
Vitamina A sporeste
densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica
transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina A, mai
contine siliciu, iar acesta are un rol important in reinnoirea maduvei
osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in
usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de necesar –
germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului muscular.
Vezi si Originea leacurilor babesti
Prepararea miraculosului remediu
Se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si
trei capatini de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoi se stoarce
zeama intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa
ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan).
Capatinile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru
mujdei).
Zeama lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de
usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine
se toarna in oala doi litri apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o
bucata de tifon pus in doua si sepune in frigider, pentru 72 de ore. Nu
trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi – lamiia il
va face sa dispara.
Dupa cele trei zile (72 de
ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de
tifon, se pune in doua sticle de cite un litru si se inchid sticlele
etans. Licoarea se va pastra la frigider.
Vezi si Medicina in Egiptul Antic Administrarea acestui leac
1- Se ia timp de cinci zile, de cite patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute inainte de masa.
2- Apoi se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta.
3- Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.
Prin folosirea acestei licori
se previne orice raceala, organismul are la dispozitie un excelent
tonic (indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de
catre persoane perfect sanatoase.
Acest preparat poate fi
considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece
aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile
hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica
biliara). Preparatul curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare,
vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard,
grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii.
Daca se frictioneaza cu acest
decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar senzatiile de
mincarime si matreata. In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste
gura cu decoct si se si inghit, 1-2 guri. Preparatul curata intestinul
subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. De asemenea, este un
remediu in scorbut si in tuberculoze.
|
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com