Wednesday, January 8, 2014

10 oraşe insule desprinse din basme


>
10 oraşe insule desprinse din basme
>
> O insulă pustie poate fi, de multe ori, cel mai bun remediu pentru relaxare. Linişte, plaje curate, cu ape limpezi şi cristaline şi câţiva palmieri la umbra cărora să te odihneşti par destinaţia perfectă pentru o vacanţă. Însă, când aceste insule încep să fie locuite de tot mai mulţi oameni, se transformă în oraşe- insulă, cu toate facilităţile necesare unei metropole.
Lindau, Germania

>
 
Oraşul istoric Lindau se află la intersecţia graniţelor Austriei, Germaniei şi Elveţiei, în partea de est a lacului Constance. Oraşul este concectat la continent printr-un pod şi o cale ferată. Cu aproape 3.000 de locuitori, Lindau este un oraş frumos, plin de clădiri medievale. Lindau este o populară atracţie turistică din Germania. 
Santa Cruz del Islote 
Santa Cruz del Islote se află pe coasta Caraibelor din Columbia şi este cea mai aglomerată insulă din lume. Insula Santa Cruz del Islote are 1.200 locuitori, înghesuiţi în 90 case, aflate pe o suprafaţă de 1 hectar. Dacă vor să joace fotbal sau tenis, locuitorii merg în golful Mucura din apropiere, deoarece principala şi singura piaţă de pe insulă este foarte mică. 
Isola dei Pescatori, Italia
Pescatori (Insula Pecarilor) este cea mai nordică insulă din cele trei insule Borromean de pe Lacul Maggiore. Insula are o stradă principală, cu numeroase alei înguste cu care se intersectează. Promenada este adesea inundată, dar casele sunt construite în aşa fel încât să nu se prăbuşească sau să fie luate de ape. Turismul este principala sursă de venit pentru localnici, care se ocupă şi cu pescuitul.
Mexcaltitán, Mexic
Mexcaltitán este o insulă artificială, construită pe coasta Pacificului din Mexic. Oraşul se află într-o zonă mlăştinoasă şi este înconjurat de mangrove. În timpul sezonului ploios, care durează din iunie până în octombrie, apa inundă strazile, iar localnicii se mută din loc in loc, cu ajutorul bărcilor. Unii experţi sunt convinşi că Mexcaltitán este legendarul Aztlan, legendara casă ancestrală a popoarelor Nahua.

>
 
Trogir, Croaţia
 
>
Aflat în apropiere de orasul Split, Trogir este unul dintre cel mai bine conservate oraşe medievale din Europa. Străzile înguste, cu aer medieval, străbat insula, scoţând la iveală restaurante ascunse şi galerii impresionante. Insula este înconjurată de o promenadă încântătoare, culminând cu un port plin de vase de lux. Clădirile oraşului sunt ridicate în stilul arhitecturii gotice şi romaneşti, principalele atracţii ale oraşului fiind Catedrala Veneţiană a St. Lawrence, primăria şi fortăreaţa medievală.
>
>
Nessebar, Bulgaria

> Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, vechimea de 9000 de ani fiind redata de bisericutele, ruinele fortificate si strazile inguste, pavate cu flori colorate si parfumate. Din 1983, Nessebar a intrat in patrimoniul UNESCO. Statiunea Nessebar este localizata in regiunea Burgas din Bulgaria. Aflata la 5 km de Sunny Beach, Nessebar este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta, statiunea fiind populata, in mare parte, de nemti si britanici. Preturile decente, mancarea delicioasa, precum si hotelurile primitoare indeamna turistii sa revina in fiecare an la Nessebar.
>

>
Flores, Guatemala
>
Flores este o insulă de pe lacul Peten Itza şi este conectată la continent printr-un drum pietruit, pe partea cealaltă a insulei aflându-se oraşele Santa Elena şi San Benito. Insula Flores este locul în care ultimul stat independent mayaş a ţinut piept cuceritorilor spanioli. Oraşul se numea Noh Peten şi a fost distrus in 1697 de atacurile vaselor spaniole. Principala atracţie a oraşului sunt ruinele mayaşe Tikal. Pe lângă istoricul monument, Flores impresionează prin straduţele romantice, biserica uimitoare şi restaurantele cochete.
>
>
Male, Maldive
>
Male este capitala şi cel mai aglomerat oraş din Maldive. Cu o populaţie de peste 100.000 locuitori, Male este o destinaţie preferată de cuplurile proaspăt căsătorite. Energia electrică provine de la generatoarele cu diesel, iar apa din pământul desalinat.
>
> Manhattan, SUA
Manhattan este cea mai renumită şi luxoasă zonă din New-York. Aici, se află cele mai importante atracţii turistice din New-York. Manhattan-ul poseda cel mai mare cartier de afaceri din Statele Unite, fiind si sediul majoritatii centrelor de afaceri ale oraşului şi al Bursei din New-York. Desi populatia sa este a doar treia ca marime dintre cele cinci cartiere, dupa Brooklyn şi Queens, iar din punct de vedere geografic este cel mai mic, Manhattan-ul este cartierul identificat de multi turişti cu oraşul New-York.
>
>
Veneţia, Italia
Faimos în lumea întreaga pentru canalele sale, oraşul Veneţia este construit într-un arhipelag de 117 insule, conectate prin 455 poduri. În centrul oraşului, canalele sunt folosite ca drumuri, singurele mijloace de transport în Veneţia fiind pe jos sau cu barca sau gondola. Iarna şi primăvara, Piazza San Marco, cel mai jos punct al insulei, este inundată. În ultimii 1.000 de ani, Veneţia s-a scufundat cu 7 cm, la fiecare secol.
>
> Sursa
>
http://www.touropia.com/island-cities-around-the-world/
>

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com