Monday, January 27, 2014

REVELIOANELE de altadata ...

REVELIOANELE DE ALTĂDATĂ.

valeriu taranu
To Me
Jan 27 at 6:26 PM
CU CATA POFTA RADEAM ......SI MAI RADEM SI ACUM !!!!!!!             cu drag      vali taranu, fr.


L

Oamenii care făceau REVELIOANELE DE ALTĂDATĂ
 
 
„Strecuram  şopârle  să treacă de cenzură.”
Cele mai bune momente cu Amza Pellea, Dem Rădulescu şi Toma Caragiu
 
Motto,
Toma Caragiu: „Comedia trebuie să aibă adresă. Să ia atitudine." 
 
revelioane - 4
 
„Pregătirile începeau chiar şi din august"
Şi totuşi, pentru unii dintre cei mai apreciaţi artişti din România programul pregătit pentru pragul dintre ani era prilej de bucurie, entuziasm şi „efervescenţă creativă”. „Revelionul reprezenta un moment important, un reper important în ceea ce priveşte apariţiile noastre, ale artiştilor, la televizor”,  povesteste Alexandru Arşinel. „Asta pentru că atunci nu existau atât de multe emisiuni de divertisment ca acum. Revelionul era aşteptat în mod special. De aceea, fiecare dintre artiştii cu o anumită cotă populară – actori, vârfuri ai comediei în primul rând – aşteptau cu emoţie realizarea programului pentru această noapte”.
comici

Amza Pellea - Revelion 1978

 
 

Anecdote pierdute cu Dem Radulescu & Florin Piersic

 

Toma Caragiu şi Mircea Diaconu - N-am găsit altă rimă

 

 

Anecdote Revelion 1972

 
 

revelioane - 3

 

Tamara Buciuceanu - "Noi seara nu mancam"

 

Anecdote Revelion 1972

 

 

 

Anda Calugareanu,Dan Tufaru si Florian Pittis-Costume de carnaval

 

Puiu Calinescu - restaurant (saramura)

 

Toma Caragiu - O brad frumos

 

 
Haideti sa vedeti cum era sarbatorita la TVR, ziua de 25 decembrie. 1989. Anul prabusirii noastre. Economice. Morala. Fizica. Spirituala.  Atunci nu stiam. Acum, stim, simtim cu totii.
 
program-tv-epoca-de-aur
 
Programul TV din ziua de Craciun a anului 1989 ne rezerva o serie de “delicatese” vizuale, “in ton” cu marea sarbatoare a lumii crestine:
19.00 Telejurnal
19.25 Ctitorii ale Epocii de Aur
19.45 Directii ale dezvoltarii cercetarii stiintifice in lumina hotararilor Congresului al XIV-lea al Partidului
20.10 Tezaur Folcloric
20.45 Puternica mobilizare pentru indeplinirea exemplara a planului pe luna decembrie si pe intregul an
21.00 Democratia muncitoreasca, revolutionara in actiune
21.20 Din lumea capitalului. Documentar
21.35 Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie
21.50 Telejurnal
22.00 Inchiderea programului
 
O singura remarca… Din toate “propunerile” zilei, in final s-a concretizat doar una… “Democratia muncitoreasca, revolutionara in actiune”. Prin impuscarea, de discutat mereu de corectitudine acelui „proces,”  “celui mai iubit fiu al poporului” si prin intonarea rugaciunii Tatal nostru, in genunchi, in Piata Universitatii, printre tancuri, cand am sarbatorit primul Craciun asa cum am vistat mereu in credinta mea. Azi ii spunem, postdecembrist.
Craciunul cu cele mai mari emotii din toata viata mea. Care, e drept, este ceva „cu mai multa experienta” … insa a fost o zi pe care tanarul de atunci, ce repede trec anii, si sperantele, nu o va uita prea niciodata…
 
comici
Astazi sunt insa satul pana peste cap de stilul de viata din “tara tuturor posibilitatilor”. Cica, „Romania democratica.” Si, puteti zice ce vreti voi, fostii... carcotasi de azi, mie imi este dor de unele lucruri bune intamplate atunci. Le regret. Fie si daca ma gandesc la ce programe aveam de revelion. Cat umor de buna calitate. Doamne, ce actori. Nu fufe. Fatuci. Cat mai multa pornografie verbala. Betii in piete publice unde cantareatii mimeaza cantatul. Contactul... Fuste scurte. Chiloti la vedere. Curve transformate in dive si actrite. Bucatari ce se cred actori. Copii care, la varsta claselor primare, canta despre dragostea ferbinte. Iubiri pierdute. Nimic. Ceva de varsta lor. Macar o arie din opere celebre. Altceva. Precum copiii la concursurile din alte tari. Un colind. Traditii Romanesti. Inventii. Manelisti cantand colindul pe muzica si cultura lor. Iisus pentru ei nu exista. Decat un nou prilej de a face audienta tv. Preturi noi la nuntile din neamul lor. A castiga bani. Multi. De la noi platitorii de abonamente si cablu. Reclame. Divertisment vopsit de  dan negru, ce reinventeaza emisiunile de sabata seara, punand noi titlui la „Cu masca si fara masca,” din anii 70/80 de pe trv 1...
Si vai cat de multe am a va spune. Ma opresc aici. Radeti voi cei ce credeti ca daca ati devenit chiori, betivi, masculi, culcandu-va in vazul lumii de mana cu nevasta, cu noile elene, sunteti si marinari. Niste jalnici epigoni. Ce vreti ca, votandu-l, sa fiti ca el. Sunteti. Ati reusit. Cu pretul impus de el. V-ati spurcat credinta in dreptate. Distrus o Binecuvantata TARA! Tara mea, ROMANIA.
Nimic nu mai zic. Radeti. Vazandu-i pe cei de ieri care stiau sa ne faca trecerea dintre ani ceva mai frumoasa. Dandu-ne speranta.
Da, incepeam anul zambind, chiar daca in suflet uneori plangeam...

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com