Saturday, January 11, 2014

Fie-ne tranzitia usoara....



RADU PARASCHIVESCU

Fie-ne tranziţia uşoara

Perle romaneşti



         Lămurire.
         Nu avem multe certitudini după şaptesprezece ani de tranziţie,dar una se impune:„Testamentul” lui Ienachita Văcărescu e cel mai izbutit text comic din istoria literaturii romane. Acum,în 2006,avem motive sa conchidem apăsat:nu numai ca stăm prost la „a patriei cinstire”,dar calificativul coboară spre mizerabil când vine vorba despre „creşterea limbii romaneşti”. Limba romana e,poate,singurul persecutat al tranziţiei care nu-şi va găsi dreptatea nicăieri. Fiecare dintre noi se poate adresa unor instanţe de la care aşteaptă o decizie favorabila. Prin contrast,limba romana nu are acces la actul de justiţie sau la gestul reparatoriu. Ea nu se va deplasa cu jalba în proţap la tribunal. Nu va ajunge,animata de-o ultima nădejde,fie ea cat de străvezie,la Strasbourg,Haga,Lausanne sau Geneva. Nu. Limba romana va fi schingiuita mai departe,pana când se va transforma într-un martir agasat de propriul sau supliciu. Va suporta agresiuni,va indura prevertiri şi degradări,va fi poligonul de încercare în care un nou tip de torţionar îşi va verifica arsenalul înainte de-a trece la fapte. aşa se întâmpla de câteva decenii. Comunismul a instaurat nu doar dictatura proletariatului,ci şi pe cea a clişeului purtător de încărcătură patriotica.
         El a uniformizat formele de expresie publica pana la imbecilizare şi a stabilit regulile unui cod paralizant. Bălmăjeala semidocta,furorul lozincard şi gargara monotona au făcut ravagii. Mai târziu,capitalismul voios al anilor 1990 a luat o măsura de bun-simţ (desfiinţarea cenzurii),pe care insa a distribuit-o la pachet cu o gafa (desfiinţarea auto-cenzurii). Tara în care aflatul în treaba şi datul cu părerea ajunseseră de mult sporturi naţionale s-a înfiorat de placere. Im fine,romanul era liber sa spună orice. Şi-deloc în ultimul rand-oricum. *
         Unda de soc a exploziei se simte şi astăzi. Parca nicicând nu s-a vorbit atât de neglijent şi de prost ca în România ultimilor ani. Discursul public nu mai tine cont de nici o rigoare. Gradul de paranoia se măsoară cel mai bine din clipa când îi pui omului un microfon în mana. În ziare,la radio(mai puţin)şi la televizor(în cantităţi copleşitoare)defilează o lume care cuvântează stupefiant,anapoda,incolor. Se poarta vidul. E la mare moda lipsa de mesaj şi de măsură. Rare au fost epocile când teoria formei fora fond a cunoscut o atât de corecta ilustrare. Ca şi cum asta n-ar fi de-ajuns,suntem în faza în care oricine simte ca are ceva de comunicat naţiei confisca prim-planul şi turuie netulburat. Stăvilarul a cedat inca din ultimele zile ale lui 1989,când Televiziunea Romana Libera(mai ţineţi minte?)a devenit locul de pelerinaj al tuturor celor care percepeau tăcerea ca pe cel mai stânjenitor dintre handicapuri. Cumetre bigote,plutonieri agitaţi,crainici în curs de năpârlire,ciobani sosiţi din cine ştie ce funduri de tara „la televiziune”,preoţi cu ochii înfundaţi în gravane,colindători gureşi,ideologi gata sa pactizeze cu „oamenii de bine”,rapsozi emancipaţi,regizori instabili psihic-cu toţii au contribuit la prima forma de deriva a discursului. Şi cum tocmai se stabilise ca era interzis sa interzici,lucrurile au deranjat ireparabil. Spirala exprimării nătânge n-a mai putut fi controlata. Mare cititoare de Orwell,naţia romana a vibrat patima la nouvorba din 1984,şi-a suflecat mânecile şi s-a pus pe treaba.
         Primul pas:înlocuirea vechii limbi de lemn cu un produs adecvat noilor cerinţe. Inflaţia de neologisme forţate a marcat începutul deceniului trecut,prin efortul tenace al comandoului de tehnocraţi strânşi de Petre Roman pentru a forma cel dintâi guvern postdecembrist. Cuvintele şi expresiile la moda pana pe 22 decembrie 1989 au fost evacuate grabnic,pentru a face loc substituenţilor cosmopolitene. Alaiul calchierilor s-a pus în mişcare maiestuos şi s-a oprit fie departe de dicţionare,fie în inima lor. Va amintiţi? „Implementare”, „achiesare”, „anvizajare” şi alte delicii ale împrumutului iute şi nesăbuit. Atenta ca întotdeauna la importuri,comunitatea roma a inaugurat atunci un obicei pe care nu l-a abandonat nici astăzi:botezarea copiilor cu substantive comune preschimbate vesel în nume proprii. Cutaţi în registrele de stare civila şi veţi găsi,fora îndoiala,persoane pe care le cheamă Expertiza,Arierata sau Emergenta.
         Astăzi radem când aflam din presa ca s-a măritat Mercedesa,dar uitam ca începuturile au fost făcute acum un deceniu şi jumătate în urma. Al doilea pas,la fel de important ca primul,a fost romgleza,temeneaua lexicala făcuta în fata noilor eroi civilizatori. Ne plasam inca de atunci,fara sa ştim, pe axa Londra-Washington. Abuzul de fandoseli englezeşti-briefing,staff,human resources,commitment,chalenge,prime time etc.-si de berberisme strepezitoare-a şerui(de le to share),a chesui (de le to cash),a downloada,a focusa,a forwarda,a prioritiza,a atrgeta etc.- s-a soldat cu o reactiepe cat de inflamata,pe atât de inutila. Unul dintre romanii mari (a nu se confunda cu marii romani)a propus înfiinţarea unei politii a limbii,care sa purceadă neîntârziat la purificarea strămoşescului langaj. Numai ca o lege împotriva ronglezei ar fi fost aidoma unui sandvici fara pâine:îndrăzneţ ca intenţie,dar ridicol în clipul transpunerii în fapt. Oricum,din lumea mai buna în care se afla,maestrul Orwell a suspinat satisfăcut. Iată ca,la atâtea decenii de la cartea lui,inca se găseau adepţi care să-i confirme de jos,de pe pământ,ca viaţa are uneori straniul obicei de-a imita arta.
         Şi iată-ne ajunşi,în fine,la ceea ce ne doare astăzi şi acum:la prestaţia vorbitorului public în tranziţie. Nu e nevoie de o cercetare aplicata ca sa constaţi ca prestaţia respectiva obţine destul de rar nota de trecere. Partea cu adevărat delicata consta în rolul pe care îl joaca o buna parte din cei suportaţi zilnic şi silnic de public. Oamenii aceştia sunt modele,vedete,formatori de opinie. Unii au emisiuni la televizor sau la radio,alţii umplu ritmic paginile de ziar. Destul dintre cei care-i urmăresc au tendinţa să-i imite. Rezultatul e cutremurător. Lumea vorbeşte prost şi fiindcă asta vede/aude la televizor sau citeşte în gazeta.
         Ecranul e luat în stăpânire de statui mascatoare ale indigentei. Inşi fora miez,charisma şi obraz sunt lăsaţi sa derapeze violent,sub ochii prea indiferenţi ai celor care s-ar cuveni să-i sancţioneze cu telecomanda. Elita,o noţiune oricum compromisa sistematic în ultima vreme,mai primeşte o lovitura. Caci,nu-i aşa,la televizor nu se mai înfiinţează omul simplu de pe strada,ca în decembrie 1989,ci elita. Crema. Cei mai buni dintre cei mai buni. De aproape un an şi jumătate,am privilegiul ingrat al unei cronici TV pe care o ţin într-un cotidian admirat şi suduit cu egala dârzenie:Evenimentul zilei. Cele cinci tablete pe care le scriu săptămânal m-au obligat sa dezvolt un soi de disciplina a privitorului. Lucru normal,dat fiind ca aveam de-a face,în fond,cu cel mai puternic comunicator al momentului. Prin urmare,am invitat sa mă uit la televizor,îndeosebi la emisiunile-dezbatere sau de divertisment,cu un blocnotes la îndemână. Sigur,exista zile când recolta e săraca sau banala. Dar exista şi cazuri răsplătitoare,când te temi sa nu ti se termine pasta din pix în timp ce mâzgăleşti furibund. Iniţial,citatele strânse mi-au servit drept punct de sprijin pentru cronicile din ziar. Pe urma mi-am dat seama ca ar putea fi valorificate la un alt nivel. Din ele nu s-ar putea obţine un portret al României,ci mai degrabă o caricatura. aşa mi-a îmbobocit în minte ideea unei culegeri de perle ale tranziţiei. Ceva asemănător a deschis,în primăvara lui 2005,colecţia de carte comica Rasul lumii,pe care o coordonez la Humanitas. Volumul s-a numitantologie de vorbe de duh (autor: Des Machale)şi a repurtat un succes reconfortant. Fie-ne tranziţia uşoara are în linii mari aceeaşi structura,dar răstoarnă raportul dintre umorul intenţionat şi involuntar. Daca Des Machale a colecţionat cu predilecţie comicării voite,cartea de fata va oferă în primul rând lufturi de exprimare. Lejerităţi caraghioase,construcţii ilogice,combinaţii imbatabile de tembelism şi ignoranta. Dar şi expresii ramase în memoria noastră afectiva şi efectiva. Cele mai multe provin din zona televiziunii,unde emiterea inepţiilor a ajuns sa fie o îndeletnicire de-a dreptul voluptoasa pentru unii rostitori. Altele sunt culese din paginile ziarelor,din anumite emisiuni de la radio sau –cazuri raredin cărţi apărute după 1989.
         Urmează,aşadar,o porţie de ga(n)gaveli care aparţin câtorva dintre celebrităţile spaţiului nostru public. Printre autori se număra Ion Iliescu şi Loredana Groza,Marian Vanghelie şi Oana Zavoranu,Coşti Ioniţă şi Traian Băsescu,Gigi Bacali şi Mircea Radu,Gică Hagi şi Romaniţa Iovan,Dumitru Dragomir şi Mihaela Tatu,Cristina Rus şi Cornel Dinu,Jean de la Craiova şi Viorel Hrebenciuc. M-am decis sa preiau metoda de inventariere a lui Des Machale şi sa grupez noianul de cugetări pe secţiuni tematice:afaceri,filosofie şi religie,justiţie şi viaţa sociala,media,politica,texte muzicale&muzica şi varii. Toate acestea compun grosul cărţii (cuvânt oarecum impropriu pentru un produs mai degrabă subţire)şi se înscriu sub genericul „Aşa nu”. La final exista insa şi un capitol cu „De toate”,care sta sub semnul lui „Aşa da”. Aici veţi găsi vorbe de duh veritabile:calambururi,formule casant-ironice,înţepături fine,constatări hazlii,panseuri inspirate. Caunul căruia îi displac partipriurile,am decis sa nu ţin cont de identitatea sau de amplasamentul public al autorului. Daca oamenii fata de care nu am o preţuire aparte au spus lucruri antologabile,m-am inclinat şi le-am consemnat isprăvile. Ce-i drept,unii dintre ei sunt reprezentaţi copios şi în materie de umor involuntar. Dintre maeştrii „Witz”-urilor autentice îi amintesc pe Nicu Covaci şi Cornel Regman,Teo Trandafir şi Dorin Tudoran,Nicolae Badea şi Radu Cosasu,Calin-Andrei Mihăilescu şi Dan Puric,Sorin Cartu şi Andrei Pleşu,Liviu Mihaiu şi Ion Raţiu sau-special guest star-Jonathan Scheele,căci,iată,integrarea bate tot mai nervos la uşa.
         Un ultim detaliu. Cartea se încheie cu propunerea unei ghiduşii interactive. În ultimele pagini sunteţi invitaţi sa alcătuiţi un top personal al perlelor care v-au atras atenţia în acest volum(fie ele false sau veritabile) şi să-i îmbogăţiţi recolta,daca va ispiti ideea. Şi indiferent daca veţi marşa sau nu,închei cu o urare:fie-vă lectura plăcuta.
         RADU PARASCHIVESCU.
         Aşa nu.
         I. afaceri,economie,finanţe
         1. Conform Legii bugetului,exista un capitol special în care am dreptul sa prind posibilitatea vânzării spatiilor comerciale care prin Legea 550 am atribuţii sa le vând,şi în cazul vânzării acelor spatii comerciale sumele respective erau prinse pe capitolul respectiv.
         MARIAN VANGHELIE
         2. Oricine are dreptul sa fie mai bogat decât altcineva.
         IOAN BACALI
         3. Agenţii sunt agenţi,agenţiile sunt agenţii,iar agenţii economici sunt agenţi economici.
         MISU NEGRITOIU
         4. Haideţi sa nu ne aruncam cu privatizarea într-un avânt democratic.
         NICOLAE VĂCĂROIU
         5. Nimeni în afara de Dumnezeu nu poate interzice libera circulaţie a mărfurilor afara după 1 ianuarie 2007,fie ele şi maşini second hand.
         CONSTANTIN STROE
         6. Oamenii de afaceri din România au cu toţii interese de grup personale.
         GIGI BECALI
         7. Ce părere am despre globalizare?Da-i în gura mă-sii de nenorociţi.
         ION DOLANESCU
         8. Suntem saraci. Suntem săraci Suntem foarte săraci.
         GEORGE COPOS
         9. Eu nu cred ca un om bogat este unul cu venituri mari,ci unul care consuma foarte mult.
         MIHAI TANASESCU
         10. Deţin în proprietate o mie de metri cubi de teren intra-vilan.
         CRISTIAN POPESCU
         „PIEDONE”
         11. În prezent,sumele alocate transportului în comun sunt infirme.
         MARIAN VANGHELIE
         12. Eu am înţeles ca vorbim de afaceriştii adevăraţi. Acest cocos e un papagal.
         GIGI BECALI
         13. Lumea are voie sa aibă doua conturi:unul în lei,unul în valuta şi inca unul pentru economii. Mai mult,nu.
         FLORIN GEORGESCU
         14. Nu vom face privatizare de dragul privatizării,ci din contra.
         NICOLAE VĂCĂROIU
         15. Vom da subvenţii în judeţul Ilfov,care inca şi în mod special este agricol.
         ANGHEL IORDANESCU
         16. S-au verificat toate actele pe foştii trei ani pe care am fost primar.
         MARIAN VANGHELIE
         17. O sa reorganizez din punct de vedere total conducerea primăriei în general.
         MIHAI ERBASU
         18. A garanta proprietatea înseamnă a limita dreptul omului asupra proprietarii lui.
         ION ILIESCU
         19. La nivel de oferta,eu am introdus şi un plan de introducere,la nivel de Romtelecom,a managerului prin calităţi totale.
         OVIDIU MUNTEAN
         20. N-am înţeles niciodată FMI-ul. Daca tot semnam un program,de ce n-au venit sa ne ajute să-l aplicam şi sa ne dea banii înainte,nu după?
         NICOLAE VĂCĂROIU
         21. Băncile sunt conduse de bancheri în toată lumea,în afara de Cişmigiu şi Herăstrău.
         BOGDAN BALTHAZAR
         22. Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi parteneri de afaceri. Oameni serioşi,din lumea interlopa.
         GIGI BECALI
         23. Poate nu am în spatele meu o activitate profesionala foarte mare,dar cred ca prin ce am demonstrat la sectorul 5,faptul ca i-am capacitat pe cetăţenii sectorului 5,bătându-mă pe de o parte cu echipa domnului primar general de atunci,Băsescu,şi cu o parte din echipa PSD,care am avut unele probleme cu ei şi care au vrut sa mă elimine,în ultimii cinci ani este anormal sa mergem cu maşinile şi cu transportul în comun cu care mergem.
         MARIAN VANGHELIE
         24. Cineva a vrut sa vina la Cornu ca să-mi numere găinile. I-am sugerat c-ar fi mai bine sa vina să-mi numere ouăle.
         ADRIAN NĂSTASE
         25. Becali e un brand. Eu la Avicola Iaşi pot sa fac pui Gigi Bacali,daca vreau.
         GIGI BECALI
         26. E mai uşor sa lucrezi cu banii statului decât cu ai tai. aşa face toată lumea. aşa se fac afacerile.
         DORU GIUGULEA
         27. Este de apreciat tendinţa leului de a da semnale ca poate sa se aprecieze.
         ADRIAN VASILESCU
         28. Vrem sa vindem aerul de deasupra şi din jurul Gării de Nord pe foarte mulţi bani.
         RADU BERCEANU
         29. Eu privatizez fiindcă asta înseamnă privatizarea:sa privatizezi.
         OVIDIU MUSETESCU
         30. Vi se pare ca evaluarea aceasta este cumva supraevaluata?
         CRISTIAN POPESCU
         „PIEDONE”
         31. Bodu asta nu e băiat rău,aşa când te uiţi la el,dar e ca un copil infantil.
         GIGI BECALI.
         ÎI. filosofie şi religie
         1. Indiferent cum,într-un final,primordialitatea lui „a şti” politic şi social,care nu înseamnă un glotosocietariem,îşi va desemna predictibilitatea,şi în consecinţa echilibrul,intre „a fi” şi „a avea”.
         ULM SPINEANU
         2. A considera ca modul în care exista omenirea nu priveşte omul în parte este o neştiinţa şi o eroare fundamentala,pentru care omul va plăti corespunzător prin suferinţa.
         LORIN FORTUNA
         3. Cred ca Dumnezeu a băgat cate un Dumnezeu mic în fiecare dintre noi,sa ne arate ce-i binele şi ce-i răul.
         DUMITRU DRAGOMIR
         4. Doar prin hazardul inconştient social nu se putea ajunge în sfere atât de aureolate şi în plan financiar.
         CORNEL DINU
         5. Dumnezeu e cel mai tare serviciu de informaţii din lume-ştie tot,chiar şi-un fir de par.
         GIGI BECALI
         6. Noi suntem dincolo de lumea asta,mergem pe undeva,pe colea,şi asta e atitudinea taranului roman,atitudinea asta,poate,a dus la perpetuarea poporului roman. Poate acest „dincolo de lumea asta” a dus la neînţelegerea,la un nivel greu de sesizat,ca veneam cu o moştenire.
         IOAN TALPES
         7. Am ratat clipa în favoarea eternităţii,iar eternitatea nu ne aparţine.
         DINU SARARU
         8. Şi preoţii,la fel ca fotbaliştii,intra în joc cu un vesmânt comun,ceea ce înseamnă ca sunt destule asemănări intre noi.
         TEOCTIST
         9. Care-i problema?
         GIGI BECALI
         10. Biblia e ca un far luminând în noapte,în jurul căruia roiesc ca muştele toate celelalte cărţi.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         11. Destinul meu a fost marcat de soarta.
         DAN IOSIF
         12. Familia e sfânta,pe când patria…cum sa va spun,patria e sacra.
         DUMITRU DRAGOMIR
         13. Tot ceea ce se şcolă deasupra nivelului marii poate fi considerat cu certitudine genial.
         ELENA UDREA
         14. Biblia a fost mereu lângă cei puternici.
         CORNEL DINU
         15. Omul este o persoana umana.
         GHEORGHE HAGI
         16. Gelozia e fiica mândriei şi sora mai mica a iubirii.
         DINU MAXER
         17. Noi am pierdut multa vreme o perioada de timp.
         ION ILIESCU
         18. Sa dea Dumnezeu,domnu’Bolcas ca,daca nu spuneţi adevărul,sa va bata Dumnezeu.
         GIGI BECALI
         19. Eu particip la conceptul de România.
         IOAN TALPES
         20. Daca cineva nu-şi poate găsi liniştea decât la adăpostul calmant al unei religii,pe acel om trebuie să-l laşi în pace,cu condiţia sa te lase şi el.
         LORIN FORTUNA
         21. Amorul este expresia dragostei.
         MIRCEA RADU
         22. Cadrul împerecherii sexuale prin dragoste este sublim. Exista un mobil foarte puternic al acestei împerecheri,libidoul,care populează lumea înainte.
         CORNELIU BICHINET
         23. Ne jucam de-a oul şi găina?Ehe,întâi s-a născut Columb şi abia după aceea oul.
         IOAN GAVRA
         24. Nu mai e mult pana mai e foarte puţin.
         GIGI BECALI
         25. Nu am făcut afirmaţii generale,ci dimpotrivă,am făcut afirmaţii de sens opus.
         EMIL CONSTANTINESCU
         26. Cioran a fost un tip de reflecţie,pe când eu sunt un tip de acţiune. inca de tânăr am ars pentru activităţile sociale.
         ION ILIESCU
         27. Oricine are nevoie de spatiu.
         CORNEL DINU
         28. Am venit aici,la biserica din Alecus,pentru sfinţirea centralei electrice.
         ANDREI,EPISCOP DE ALBA
         29. Cred ca noi ne îndreptam spre undeva,iar acest undeva nu se cheamă nicăieri.
         DORU IOAN TARACILA
         30. Eu sunt fan al lui Isus Cristos şi de aceea trăiesc după propria mea lege,la fel ca El.
         GIGI BECALI
         31. Iată de ce „Ion Iliescu-presedinte” este mai mult decât o necesitate,este o raţiune de-a fi,de-a ajunge acolo unde dormi,adică la linişte şi bunăstare.
         GRIGORE ZANC
         32. Dumnezeu are timingul lui,incubaţia lui. El judeca,răsplăteşte şi pedepseşte,iar noi ne dam seama post-fatum.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         33. Conştiinţa ne este de fiecare data rodul posteriorului,iar în fond profunzimea personalităţii fiecăruia,la un moment dat,se desprinde exogen-selectiv de bunul personal,devenind un fel de stare a ansamblului socio-patrimonial.
         ULM SPITEANU
         34. Toţi ne tragem din iaurt,şi bulgarii,şi sârbii,şi albanezii. De la capra ne tragem. nii au stat capra,alţii au fost capre.
         FLORIN CĂLINESCU
         35. Isus Cristos s-a născut într-o peştera foarte modesta.
         TEOCTIST
         36. N-are rost acum sa facem dintr-un ou un bou,cum spune proverbul ala.
         GIGI BECALI
         37. Eu cred ca,mai nou,trebuie sa ne obişnui şi cu afecţiunile,adică cu stările afective dintre cei care conduc,pentru ca pimpul e foarte presant şi n-ai timp să-ţi rezolvi problemele din echipa.
         OVIDIU MUNTEAN
         38. Epidemiile ca fenomen de decimare masiva a populaţiei,precum şi alte tipuri de catastrofe naturale,sunt motivate şi de conflictul civilizational intre cele doua tipuri de civilizaţii fundamentale-luminoasa, respectiv gravitaţionala/intunecoasa-care se desfăşoară în fiecare era zodiacala în cadrul celor trei lumi(astrala,fizica,infernala),începând cu Omenirea numărul 3,în care s-a declanşat revolta luciferica,sub forma unei disidente civilizational gravitaţionale în cadrul civilizaţiei luminoase,existenta la nivelul singular pana atunci,disidenta care a fost aprobata la nivel solarital,aceasta decizie având ca efect declanşarea competiţiei civilizational pe Planeta Terra.
         LORIN FORTUNA
         39. Muzica populara este o exponenta a folclorului,din care cred ca ne tragem cu toţii ca origini.
         GINA IVAŞCU
         40. în politica cel mai bun adevăr este minciuna,cu condiţia sa nu fie dovedita.
         DORU VIOREL URSU
         41. Nasol moment,mişto coliva.
         NICOLAE DIDE
         (la înmormântarea generalului Ştefan Guşe)
         42. Daca n-ar fi existat femei în viaţa noastră,toţi bărbaţii ar fi devenit homosexuali.
         NIKOS KOUDOUNIS
         43. Noi suntem în partea cealaltă a filosofiei cereşti şi nu întâmplător suntem unde suntem.
         CORNEL DINU
         44. Din Biblie reiese clar ca Dumnezeu lucrează prin naţiuni şi patrii.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         45. Romanii sunt daci fiindcă nu au avut capacitatea de a scoate confruntarea dintre ei şi a găsi alt plan de exprimare a confruntărilor.
         IOAN TALPES
         46. Viaţa e când mă trezesc de pe perna mea şi am un suflu nou în activitatea de fiecare zi.
         CODRUŢ SERES
         47. Decesul i se poate întâmpla oricui.
         ADRIAN NĂSTASE
         48. Exista miracole în bine şi exista miracole în rău.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         49. A considera pe Isus din Nazaret ca pe fiu de Dumnezeu şi chiar Dumnezeu,în cadrul unui concept confuz,exprimat prin cuvântul „treime” pe de o parte,iar pe de alta a considera ca mântuirea se poate obţine exclusiv prin credinţa într-un asemenea concept constituie nu doar o eroare ideologica fundamentala,ci şi un drog necesar unora pentru a se linişti la un nivel existenţial,cu consecinţe corespunzătoare.
         LORIN FORTUNA
         50. Primul care a realizat sinteza dintre stânga şi dreapta a fost Cristos. Cristos a fost de centru.
         CORNELIU CIONTU
         51. Nu mai poţi fi conducător în fata subalternilor tai daca ţi-i ia cineva.
         GIGI BECALI
         52. Lăptarul este unul dintre miturile copilăriei,inca de pe vremea când sugeam cu toţii la sânul mamei.
         FLORIN CĂLINESCU
         53. Deoarece obiectivul fundamental urmărit de fiecare dintre cele doua patrii aflate în competiţie este realizarea unei confederaţii mondiale-obiectiv denumit popular „o turma şi un pastor”-realizata pe cale democratica,pe baza forţei dreptului,de către partea civilizational gravitaţionala,conducerea parţii gravitaţionale întunecate,aflate în prezent la conducerea SUA,care este tara aleasa ca inaintemergatoare pentru aceasta parte civilizational,va încerca,desigur,sa păstreze aceasta conducere,o poziţie pe care îşi poate mai uşor atinge obiectivul urmărit.
         LORIN FORTUNA
         54. Acceptam adevărul relativ al străinătăţii pentru ca,prinşi în malaxorul istoriei,nu suntem în stare sa ne construim adevărul nostru.
         CORNEL DINU
         55. Bentiţa mea de pe cap a venit din revelaţie.
         LEONIDA LARI
         56. Orice femeie care a iubit cu adevărat ştie ca a iubit sincer.
         DAN CHISU
         57. Eu am fost de când mă ştiu.
         ANTONIE IORGOVAN
         58. Mesajul lui Isus este extrem de clar mai ales pentru cei cu credinţa de ştanga.
         ION ILIESCU
         59. Becalizarea României înseamnă ca România este într-un cancer moral şi spiritual din care se va salva prin becalizare.
         GIGI BECALI
         60. Fiecare om are îngerelul lui. Învăţământul romanesc n-are un îngeraş pentru fiecare om.
         MIHAIL HÂRDĂU
         61. Pornind de la aceasta permisa,lucrurile se simplifica foarte uşor şi foarte simplu.
         CONSTANTIN TICU DUMITRESCU
         62. Daca e vorba sa vorbim despre noi,nu-mi place sa vorbesc despre mine.
         ILIE MERCE
         63. Puterea îţi da putere numai daca eşti puternic pentru poporul tău.
         GIGI BECALI
         64. Daţi-mi voie sa raman la părerea ca aceste lucruri care exista sunt reale.
         DAN DUMITRESCU
         65. Statuile nu au nevoie de scaune.
         VASILE DANCU
         66. Din punct de vedere al criteriilor enunţate de dumneavoastră,care sunt criteriile unui intelectual,dar strict raportat la acest domeniu intelectual,arat ca mai exista o lume pe acest teritoriu.
         ALEX MIHAI STOENESCU
         67. Este voinţa lui Dumnezeu ca eu sa pasc acest popor.
         GIGI BECALI
         68. Nu putem sa preluam ceva din sinuciderea cuiva.
         HORIA BRENCIU
         69. În Biblie scrie „La început a fost cuvântul”,nu „La început a fost internetul”.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         70. Care e credinţa lui sub aspect mistic,ce e deasupra noastră,a oamenilor,în sens foarte metafizic?
         SERGIU ANDON
         71. Daca sa avea emoţii,n-aş avea credinţa,iar Isus Cristos a spus „De ce te îndoieşti,necredinciosule?”,aşa ca n-am emoţii.
         GIGI BECALI.
         III. justiţie şi viaţa sociala
         1. Ma refer la justiţie în sensul pozitiv al cuvântului.
         MADALIN VOICU
         2. Domnul Ion Cristoiu a spus despre mine ca sunt corupt pe vremea când nu eram,în 1993.
         VIOREL HREBENCIUC
         3. M-am gândit ce aroganta sa le mai fac eu la ăştia şi-atunci mi-am luat un Maybach.
         GIGI BECALI
         4. Daca a furat,sa meargă şi Rasdaq la puşcărie.
         IRINA LOGHIN
         5. O sa mă duc eu la Parchetul asta de spălare a banilor şi-o sa le arat cine sunt.
         GIGI BACALI
         6. Nu mi-a trecut prin cap nici un resentiment ca o sa fiu arestat.
         DUMITRU SECHELARIU
         7. Sunt într-un război al dreptăţii cu toată majoritatea din tara asta,curata şi necurata. Sabia mea e sigura,dreapta şi luminoasa.
         GIGI BECALI
         8. Nimeni nu poate fi acuzat înainte de a fi condamnat.
         TRAIAN BĂSESCU
         9. Eu în tinereţe eram amfitrion pe oriunde mă duceam.
         GIGI BECALI
         10. Sunt singurul care nu a vorbit cu mine.
         ROMEO BEJA
         11. În criza de subiecte,Partidul Naţional Liberal a mai dezgropat un mort:Justiţia.
         DAN MATEI AGATHON
         12. Acestea sunt întrebări care trebuie puse celui întrebat.
         SERGIU NICOLAESCU
         13. Noi în general reacţionam la ceea ce este pe sinusoida la un prag minim de decenta.
         ADRIAN NĂSTASE
         14. Eu sunt pe toate listele de corupţi şi arestaţi,dar nu am nici o greaţa.
         VIOREL HREBENCIUC
         15. Statul mult în aer te aduce în situaţia sa vezi momente care nu te întâlneşti a doua oara cu ele,fiindcă sunt irepetabile.
         ADRIAN IOVAN
         16. Daca nu va convine de la mine,eu plec în pelerinaj.
         GIGI BECALI
         17. Avocatura este judecătorul dracului.
         ION ILIESCU
         18. Corneliu Iacobov un ar trebui suspendat. Care ar fi motivele?Deocamdată e doar arestat.
         DAN MATEI AGATHON
         19. Daca dansul are tupeul sa fie de fata şi voi fi citat cu domnul Iliescu şi el o sa apăra pe post de Parchet,eu din doua una:ori mă spânzur imediat,deci îmi fac harakiri,ori mă leg de tribunal cu lanţuri.
         ANTONIE IORGOVAN
         20. Este mult mai bine,zic eu,sa îţi faci lecturile pe un vapor decât sa faci sex cu fundul.
         TRAIAN BĂSESCU
         21. Tatăl meu a fost împăratul localităţii în care m-am născut,iar mama mea a fost regina balului din acea localitate.
         GIGI BECALI
         22. Am simţit ca pot sa scriu cel mai bine despre interiorul unui fenomen daca pătrund înăuntrul lui.
         CONSTANTIN TURTURICA
         23. Întreaga civilizaţie a avut de suferit după ceea ce am păţit eu cu experienţa prin care am trecut.
         ROMANIŢA IOVAN
         24. Monica Macovei are admiraţia mea pentru ca a spart cimentul mentalităţii infaibilitatii grangurilor.
         SERGIU ANDON
         25. Aceasta expoziţie s-a născut din ideea ca m-am gândit ca la pensie n-o sa mă mai întorc la macaraua pe care macaream şi la strungul pe care strungăream,aşa ca mi-am ales cate un norişor şi am început să-l pozez.
         ADRIAN IOVAN
         26. Norica Nicolai ar da ani din viaţa ei ca sa stea cu mine la masa,ca sa mă simtă lângă ea.
         GIGI BECALI
         27. Eu fac parte din aceeaşi comisie juridica cu colegii mei.
         NORICA NOCOLAI
         28. Daca mă respecţi o data,te respect şi eu tot odată. Daca nu mă respecţi o data,eu nu te respect de cinci ori.
         GIGI BECALI
         29. Acest dosar al lui Voiculescu a devenit pentru mine o insatisfacţie de contact cu mizeria umana.
         SERGIU ANDON
         30. Mi-am făcut parastasul acum,întrucât copii mei,mai mult ca sigur,or sa uite sa mi-l facă.
         SILVIU PRIGOANA
         31. Un bărbat adevărat ştie sa respecte o femeie şi sa se poarte cu o căzătura.
         DUMITRU DRAGOMIR
         32. Ar trebui ca toţi cei care sunt prinşi cu musca pe căciula sa fie pedepsiţi.
         COSTEL ORAC.
         IV. media
         1. Sunt oameni care nu poţi sa le bagi lucruri în cap nici cu forcepsul.
         LOREDANA GROZA
         2. Petre Mihai Băcanu seamănă cu un şobolan fiert în ulei de frâna.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         3. Va întreb asta fiindcă veniţi de la Chişinău,adică într-un fel din Rusia.
         OANA ZAVORANU
         4. În Matrix americanii au folosit o tehnica inspirata din filmele mele. M-am convins ca sunt un precursor.
         SERGIU NICOLAESCU
         5. Nu trebuie sa fim mândri ca avem creier.
         ADI DE LA VÂLCEA
         6. Am acceptat sa pozez goala nu doar pentru bani,ci şi fiindcă e un lucru frumos. Iar frumosul e la fel de folositor ca utilul.
         GINA PISTOL
         7. Trebuie sa faci şi ceea ce vrei,şi ceea ce poţi,chiar daca nu poţi. Măcar sa încerci.
         MIHAI MITOSERU
         8. Mass-media după părerea mea înseamnă televiziunile unde oamenii vad în direct pe oameni.
         GIGI BECALI
         9. Începând de astăzi,Jeni Tudor,fetiţa mea de opt ani,conduce revista România Mare.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         10. Oamenii pana nu vad un exemplu concret o sa aibă aceeaşi părere,care poţi sa fii de acord cu ea sau nu.
         MARIUS MOGA
         11. Nu se ştie niciodată peste cine dai,cu cine poţi sa te întâlneşti şi ce se poate reproduce.
         LOREDANA GROZA
         12. Când am văzut-o pentru prima data pe Ana-Maria,n-am recunoscut-o.
         OVIDIU USCAT
         13. Din cauza ca am sânii mari de la natura,este foarte greu sa crezi despre mine ca sunt o fata care studiază.
         NADINE
         14. Hotul pătruns în locuinţa Romaniţei Iovan a fost împuşcat de soţul acesteia cu o puşca de vânătoare cu elice.
         MARILENA NEDELCU
         15. Nevastă-mea este o femeie care,oricâte greşeli as face,tot o iubesc.
         VALI VIJELIE
         16. Sper ca lucrurile astea n-au nici o legătura cu gripa aviatica.
         LOREDANA GROZA
         17. Iată,doamna Angela Ghiorghiu,telefonia moderna ne ajuta sa ne auzim vocile.
         STELIAN TĂNASE
         18. Prefer mai bine sa mă vadă toată lumea goala decât sa aibă o suta de barbari.
         GINA PISTOL
         19. Pe la voi prin Chişinău trece Volga,nu?Cum?Nu mai trece?
         LOREDANA GROZA
         20. Poate ca pentru prima data de puţine ori am urcat pe scena fara sa mă gândesc la bani.
         ADI DE LA VÂLCEA
         21. Îmi declanşaţi diverse stări de sănătate,aşa ca nu mai suport nici o întrebare.
         IRINA LOGHIN
         22. Marius Teicu a adus mai multe amandine,dar au dispărut în furcile caudine din platou.
         LOREDANA GROZA
         23. Minunatul exemplar de urs Panda a fost transportat la Gradina Botanica din Beijing, unde lumea s-a înghesuit să-l admire.
         GABRIELA VRANCEANU-FIREA
         24. Adi de Vito şi Virgil Iantu au devenit tătici în aceeaşi zi,deşi nu sunt căsătoriţi.
         CRISTIAN GROZA
         25. De doua zile în judeţele Giurgiu şi Ialomiţa ploua cu lopata.
         MARINELA NEDELCU
         26. Războiul meu lăuntric e problemele pe care nu le rezolv. Când ramane ceva nerezolvat,mă urc pe pereţi. Atunci sunt Elena,sunt mărul,sunt totul.
         MIHAELA TATU
         27. Mistic vorbind,faptul ca vine cineva de undeva şi-ţi spune ce s-ar putea sa se întâmple are o anume probabilitate.
         LOREDANA GROZA
         28. „Înmormântarea celor patru eroi ai aerului de la Iaşi. Urmează Gigi Becali.”
         AFIŞAJ OTV-DAN DIACONESCU ÎN DIRECT
         29. Asta e,domnu’Blaj,v-am botezat trebuie sa va dau un porc în loc de miel,ca suntem aproape de Crăciun,dar cum n-am porc,vi-l dau pe Horia Ivanovici.
         DANIEL BUZDUGAN
         30. Pentru femei,un sutien adevărat este ca laptopul pentru un bărbat.
         LOREDANA GROZA
         31. Eu când m-apuca,mă ia încet-încet,de undeva de jos,pana la paroxism.
         MIRCEA BADEA
         32. În televiziune norocul vine de multe ori atunci când apare.
         GINA IVAŞCU
         33. Cu ajutorul calculatorului şi al celebrului profesor Ion Dumitru,veţi afla,pentru prima data în lume,de când va ştiţi,când o sa muriţi de bătrâneţe,daca n-o sa se întâmple cumva vreo fatalitate mai devreme,cum ar fi un accident de avion sau de maşina.
         DAN DIACONESCU
         34. Pentru femeile care vor sa romana mame sau sa fie însărcinate,citiţi revista Copilaşul meu.
         ROXANA IONESCU
         35. Cel mai mult mă enervează o groaza de lucruri,aşa ca sunt foarte ofertant.
         MIRCEA BADEA
         36. Din punct de vedere muzical şi foniatric,Gigi Bacali aude mai bine decât ceilalţi.
         PETRICA CERCEL
         37. Mi-am pierdut virginitatea în noaptea în care am făcut dragoste pentru prima data în viaţa mea,iar de-atunci nu mi-am mai găsit-o.
         CRISTINA RUS
         38. Dubaiul e o naţie care are o poziţie care o merita în lume.
         IRINEL COLUMBEANU
         39. Noi,oltencele,suntem rele,dar sa ştiţi ca avem suflet bun.
         GINA PISTOL
         40. Cele publicate de acest ziar sunt un neadevăr inexact.
         ILIE VERDET
         41. În curând va avea loc defilarea regimentului de garda al preşedintelui Mihai Viteazul.
         MARILENA NEDELCU
         42. Apropo de Anemona Niculescu,ziariştii şi criticii sunt calare pe subiect.
         GINA IVAŞCU
         43. La Varna s-a deschis prima expoziţie care-au putut sa o vadă toţi din Bulgaria erotica.
         TITUS STEEL
         44. Daca presa anticipează un eveniment înainte ca acesta sa se producă,atunci e dezinformare.
         IOAN ROŞCA
         45. Au fost unele televiziuni,radiouri şi ziare care au oferit o mulţime de informaţii,ca lumea să-şi formeze imaginea ca în partid sunt oameni atât de corupţi,ca nici nu au ce căuta.
         NICOLAE VĂCĂROIU
         46. Apropo de blesteme,aţi văzut ce a păţit acel licean sau copacul criminal care a căzut peste eu?
         DAN DIACONESCU
         47. Sigur ca am auzit de El Nino. E numele unui cântăreţ de muzica latino,nu?
         LOREDANA GROZA
         48. La Revoluţie le-am promis romanilor ca nu voi mai minţi,deşi nu minţisem nici pana atunci.
         ION MARIN
         49. Ştiţi cat de mult scuip eu televizorul la mine acasă?Cum vad un nenorocit care vorbeşte de binele public,cum îi trag un scuipat.
         GIGI BECALI
         50. Păcat ca regizorul Cristian Nemescu şi sunetistul Andrei Toncu au murit atât de repede,fiindcă publicul n-a apucat sa le cunoască opera.
         GINA IVAŞCU
         51. Il aveam alături de noi în studio pe Alecu Chitaru,cel care,în premiera pentru România,a înjunghiat un secretar de stat,care este operat chiar acum de doctorul Sorin Oprescu la spital,de unde o sa avem imediat o transmisiune directa.
         DAN DIACONESCU
         52. M-au oprit nişte băieţi care mi-au zis ca daca mai propagandez despre Steaua mă aranjează ei pe mine, dar le-am spus sa aibă grija ca fairplay-ul ca sunt gen feminin.
         OLIMPIA ZICĂ
         53. Am revenit în direct cu telespectatorii noştri. Intre timp,ne-am înmulţit aici,în studio.
         MIHAELA RĂDULESCU
         54. Aşadar,Adina Halas,tocmai te-ai întors dintr-o escapada amoroasa în Grecia. Ai fost singura?
         BEBE MIHAESCU
         55. Hotul era convins ca numai eu eram în casa,având drept repere câteva detalii:singura maşina parcata în fata casei era a mea,iar din planul de zbor al şotului meu se putea înţelege ca era inca în cursa.
         ROMANŢA IOVAN
         56. Pentru naivii din Vărsător,deocamdată beneficiul este puţin stângaci,datorita reprogramării jupiteriene.
         SIMONA VARZAU(URANIA)
         57. Toţi trebuie sa avem curajul de-a munci pentru oricine ca sa trăim.
         CRISTIAN GROZA
         58. Vântul a depăşit viteza legala astăzi în capitala.
         COSMIN PRELIPCEANU
         59. Când vreau sa duc un subiect pana la capăt,sunt ca ciocănitoarea Woody cu picătura ei chinezeasca.
         MIRCEA BADEA
         60. Zmeul Zmeilor îşi trimite întâi buzduganul,care e un simbol falic şi se-agaţa în perete,dându-i de ştire Ilenei Cosânzeana ca ar face bine să-l scoată pe Făt-Frumos din casa.
         BEBE MIHAESCU
         61. Acum mă simt bine şi mi-e bine fiindcă mi-e mai bine cu piciorul.
         MIHAELA TATU
         62. Mai am o întrebare pentru dumneavoastră. Cum sa ne îmbrăcăm în materie de haine?
         ADRIANA BAHMUTEANU
         63. Daca n-aş purta ceasuri mari,puternice,masculine,n-aş fi eu,iar daca n-aş mai fi eu,n-aş mai fi Cătălin Botezatu.
         CĂTĂLIN BOTEZATU
         64. Eu sunt singurul ziarist care scrie un editorial pe zi,iar colegii mei care scriu zilnic ştiu ce înseamnă asta.
         ION CRISTOIU
         65. Aceasta este Ecce homo,adică prefectul de Braşov.
         OANA FRIGESCU
         66. Intre mine şi Jean de la Craiova nu s-a întâmplat nici o grandomanie unul vizavi de celalalt.
         SORINEL PUSTIU
         67. Va rog sa va găsiţi o poziţie din care sa ne auzim.
         BOGDAN GAMALET
         68. În Bucureşti,şi în general în România,circulaţia e scelerata.
         MIRCEA BADEA
         69. Feminitatea este un atribut din naştere pe care-l are fiecare femeie,daca este femeie.
         SANDRA LADOSI
         70. Avem mai mulţi iubitori de fotbal decât diabetici în România,ceea ce poate fi şi bine.
         IRINA PACURARIU
         71. Eu înţeleg din dialogul nostru,Răzvan Lucescu,ca sufletul şotiei tale Ana se afla la un nivel spiritual foarte înalt.
         LOREDANA GROZA
         72. N-am citit Kama Sutra,dar m-ar tenta foarte tare s-o rescriu.
         IRINEL COLUMBEANU
         73. Cea mai frumoasa meserie din lume e sa faci ce-ţi place.
         CRISTINA SPĂTAR
         74. Exista o mulţime de fete care,fiindcă n-au ce sa arate se dezbrăca.
         CĂTĂLIN BOTEZATU
         75. Sunt curtezata,am fost logodita,m-am dezlogodit şi acum mi se fac pofte.
         RAMONA BĂDESCU
         76. Acesta este sosia lui Sylvester Stallone,actorul care a făcut Rambo şi multe alte dintre filmele lui.
         LAURA STONE
         77. Noi vorbim aici despre lucruri triste,dar încercam sa ne păstram bunătatea,bunăvoinţa sau cum se zice.
         GINA IVAŞCU
         78. În ce sens a intrat Peter Imre pe contrasens când a venit la nunta?
         RADU MORARU
         79. Revin şi spun:daca as fi bărbat,m-aş ocupa foarte des de Mioara Mantale.
         CRISTINA CIORAN
         80. Dicţionarul asta nou e varza,aşa ca scriu cam îmi vine la gura.
         MIRCEA BADEA
         81. Nu mă afectează faptul ca s-a blocat circulaţia în piaţa Rasdaq,fiindcă nu locuiesc în zona.
         DADDY FIZZ
         82. Inca nu s-a inventat satelitul punctual.
         DANIEL BUZDUGAN
         83. A trai este o meserie în sensul ca daca exişti,trăieşti. O poţi face şi cu bani,şi fara,ca idee de a trai.
         CRISTIAN GROZA
         84. Bucureştiul,după părerea mea,daca permiteţi o metafora,e ca o pizza vomata.
         MIRCEA BADEA
         85. Daca barajul de la Vidraru a fost construit în 1965,iar acum suntem în 2006,va daţi seama în ce loc ne aflam.
         ANDREI GARICI
         86. În 1989 armata romana avea 360 000 de soldaţi,acum are 150 000,iar în 2007 va avea 75.
         ELENA LASCONI
         87. Apa oceanului şi clima sunt foarte umede în aceasta regiune.
         ROMÂNIA LIBERA
         88. Ca un detaliu nefericit,aceasta femeie fusese deja victima unui accident moral cu un an înainte.
         LIBERTATEA
         89. Desi a trecut mult de-atunci,misterul femeii tăiate în bucata ramane întreg.
         EVENIMENTUL ZILEI
         90. Arestarea s-a operat fara infuziune de sânge.
         NAŢIONAL
         91. Când s-a sinucis nefericita femeie?Oare şi-a găsit moartea înainta de a se arunca în apele Mureşului?
         MONITORUL DE TIMOSOARA
         92. Firul vieţii victimei a fost sugrumat cu sălbăticie,prin multiple lovituri de cuţit.
         LIBERTATEA
         93. Familia mulţumeşte călduros celor care au luat parte la decesul scumpei lor Elisabeta R.
         ROMÂNIA LIBERA
         94. Spitalul Judeţean a fost dotat cu o aparatura de reanimare după ultimul strigat.
         MONITORUL DE CLUJ
         95. Găurile din lenjeria lui lăsau sa se întrevadă o familie săraca.
         MONITORUL DE TIMIŞOARA
         96. Persoana agresata avea doar o strangulaţie superficiala la umăr.
         LIBERTATEA
         97. Codruţ Seres şi Stejărel Olaru şi-au pus pirostriile.
         ROMÂNIA LIBERA.
         V. politica
         1. Mai,animalule.
         ION ILIESCU
         2. Ba,maiestate.
         SERGIU ANDON
         3. Ma sperie atracţia acestui partid care o are la populaţie.
         GIGI BECALI
         4. Politicienii nu iubesc electoratul. Pai,nu va iubim nici noi pe voi,bre!
         MIRCEA DINESCU
         5. Noi, cei din Noul Partid Comunist Roman,le oferim oamenilor posibilitatea de-a le oferi idealuri noi.
         PETRE IGNAT
         6. Estul este superior Vestului, fiindcă în Est s-au păstrat cooperativele agricole de producţie.
         ION ILIESCU
         7. Avem nevoie de lideri adevăraţi,nu de maimuţoi implementaţi.
         MARIAN VANGHELIE
         8. Subscriu şi eu la faptul ca am nişte întrebări vizavi de nişte oameni care au intrat din Blocul Naţional Sindical în PRM.
         MARIAN PETRE MILUT
         9. Toţi am fost puţin securişti.
         ION DIACONESCU
         10. Este nevoie sa aducem la nivel doctrinar un suport pentru reconfigurarea suportului nostru electoral,care nu mai poate ramane prea mult timp majoritar rural,deci prin dependenta accentuata fata de statul asistential,având vârsta înaintata şi informaţie politica monocroma.
         ADRIAN NĂSTASE
         11. Traian Băsescu a fost în centrul atenţiei datorita victoriei obţinute în cazul ziariştilor înapoiaţi.
         SILVIU BRUCAN
         12. Din punctul meu de vedere,aceasta remaniere este şi posibila,şi imposibila.
         EMIL BOC
         13. Pus altfel în lumina,ancorat în sinergia faptelor,recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
         ION ILIESCU
         14. Sunt convins ca ceea ce o sa le propun bucureştenilor o sa aibă încredere în mine.
         MARIAN VANGHELIE
         15. După ce-am văzut filmul Mihai Viteaza,mi-am zis ca vreau sa fac şi eu pentru România ce-a făcut Mihai Viteaza sau măcar Amza Pellea.
         GIGI BECALI
         16. Corneliu Vadim Tudor vrea sa duca partidul spre grupări de gen Jirinovski sau Heidegger.
         ANGHEL STANCIU
         17. Dom’le,eu mă simt la fel şi în opoziţie,şi la putere.
         VIOREL HREBENCIUC
         18. Din punct de vedere intelectual,Oliviu Ghermannu nu este cu nimic mai prejos decât Paleologu. Ba,as putea spune,cu câteva capete mai sus.
         ION ILIESCU
         19. Am vorbit cu varul meu Giovanni şi cu Victor sa facem un partid care sa fim mai tari ca fraţii Kennedy. Am fi condus România. Dar n-au vrut,fraierii.
         GIGI BECALI
         20. Nu am studiile primarului Parisului şi poate nici ale domnului primar Caldarescu care aţi spus dumneavoastră.
         MARIAN VANGHELIE
         21. Partidul Noua Generaţie are o orientare de centru,când la stânga,când la dreapta,de la caz la caz.
         GIGI BECALI
         22. Va udrez tuturor sănătate,fericire şi prosperitate.
         TRAIAN BĂSESCU
         23. O lege a lustraţiei nu se justifica. Este o lege nedemocratica şi discriminatorie.
         ION ILIESCU
         24. Lipsa libertăţii de expresie este condiţia fundamentala a democraţiei în România.
         MARIAN PETRE MILUT
         25. Am promis ca pe trădătorul asta de Dan Voiculescu o să-l distrug pana ce o să-l nenorocesc.
         GIGI BECALI
         26. Ascultaţi-mă ce va spun,noi de-a lungul istoriei am schimbat patul,nu curva. Ma scuzaţi ca vorbesc aşa,dar am fost operat de ruşine.
         DUMITRU DRAGOMIR
         27. Sper ca aceasta propunere este una bazata pe neştiinţa.
         TITUS CORLATEAN
         28. Am simţit insa ca e nevoie de mine la partid în acest moment de cumpăna şi am venit sa aduc o valoare adăugata.
         ION ILIESCU
         29. Eu am ajuns aici pe labele mele de urs şi pe sabia mea.
         GIGI BECALI
         30. Daca va dori cineva,îi putem oferi inclusiv funcţia de împărat. Avem soluţii.
         VICTOR CIORBEA
         31. Domnule Iliescu,nu aţi împlinit şatezeci şi cinci de ani,ci de trei ori cat douăzeci şi cinci.
         RĂZVAN THEODORESCU
         32. Exista aici,în aceasta sala,tineri care au murit în revoluţia din decembrie 1989.
         VIOREL CATARAMA
         33. Asta e o minciuna frustrata!
         ANTON LUNGU
         34. Permiteţi-mi să-i spun „bun venit” senatorului Fluture,care veţi constata ca a votat înainte de-a fi prezent în sala sau poate nu.
         GHEORGHE FUNAR
         35. Ceea ce este dramatic pentru mine este ca sunt un om care semnează mai mult decât citeşte.
         ADRIAN NĂSTASE
         36. Ne-am obişnuit cu aceste atacuri precum sosul cu alimente.
         ION SOLCANU
         37. Suntem şi noi oameni şi,ca toţi oamenii,părăsim şedinţele.
         OLIVIU GHERMAN
         38. La noi,şefii de partide sunt ca vacile în India.
         ANTONIE IORGOVAN
         39. După părerea mea,alianţele postelectorale se vor face la o data post electorala.
         BELA MARKO
         40. Deci,eu ca preşedinte de şedinţa am ieşit din logica normala şi va propun la vot toate amendatele. Va rog eu mult de tot. Chiar daca iese un fel de varza.
         NICOLAE VĂCĂROIU
         41. Domnul Iorgovan e un fel de electron sărit de pe orbita.
         ADRIAN NĂSTASE
         42. Nu vrem să-i primim pe oportunişti în rândurile noastre,nu vrem sa fim portul navelor naufragiate.
         TITUS GHEORGHIOF
         43. Ouăle lui Adrian Năstase sunt de găina.
         ION ILIESCU
         44. Când democraţia taie picioarele scaunului pe care stau eu,nu mai e democraţie,ci dictatura.
         DAN IOSIF
         45. Europa va trebui să-şi adapteze structurile pentru ca România sa se poată integra.
         SILVIU SOMANCU
         46. Interesul României pentru Europa şi al Europei pentru România este de a nu limita România la poziţia de terminal al conectării noastre cu Europa.
         ION ILIESCU
         47. În decembrie 1989 Securitatea s-a umanizat prin aderarea la noua putere.
         AUGUSTIN-GRIGUTA BOTIŞ
         48. Doua liste la nivel naţional înseamnă indiscutabil mai mult decât o singura lista.
         PAUL PACURARU
         49. Trebuie evitata impresia ca domnul Iliescu este şi înăuntrul,şi în afara partidului.
         MIRCEA GEOANA
         50. Alegerile,chiar daca sunt simultane,sunt totuşi oarecum decalate.
         DAN MARŢIAN
         51. Mi-am dedicat câţiva ani din viaţa pentru realizarea unei punţi de legătura intre minoritatea maghiara şi cea majoritara.
         ANTAL NICULESCU
         52. Vicepreşedintele se crede mai vicepreşedinte decât ceilalţi vicepreşedinţi.
         GHEORGHE FUNAR
         53. Omar Hayssam aparţine tarii,este un bun al întregului popor.
         ADRIAN NĂSTASE
         54. Deci,hotăram ca e ceva urgent şi prin urmare amânam.
         VALENTIN GABRIELESCU
         55. Am votat cu gândul cu care m-am urcat pe masa de operaţie,respectiv cu Ion Iliescu.
         DAN IOSIF
         56. Votul din 3 noiembrie a arătat cat de puternica este voinţa de schimbare a poporului într-un moment hotărâtor pentru ieşirea din sărăcie şi asigurarea ritmului de dezvoltare sănătoasa a tarii,lucruri fara de care democraţia nu mai este o politica ce-i ajuta pe cei care muncesc,pe cei care vor sa muncească şi pe cei care au murit şi care,cu toţii,au dreptul la o viaţa cumsecade.
         PETRE ROMAN
         57. Oamenii aşteaptă nişte schimbări de fond,dar cred ca aşteaptă şi nişte schimbări de oameni.
         VICTOR PONTA
         58. Daca eu vreau sa îmbrac cămaşa morţii,asta înseamnă ca sunt legionar?
         GIGI BECALI
         59. PSD nu este numai un partid de derbedei şi de golani.
         SORIN OPRESCU
         60. Hayssam a fost dat afara din partid chiar daca n-a fost membru.
         ADRIAN NĂSTASE
         61. Ţăranii arătau mai mult respect pentru Coposu decât arata acum anumite persoane din partid pentru mine.
         ION ILIESCU
         62. Decât sa sug p…la mai mulţi licurici mici,mai bine o sug la un licurici mai mare.
         TRAIAN BĂSESCU
         63. Toţi trebuie sa fim aleşi,înseamnă ca atunci suntem lideri autoritari. Restul,din aceia care pune cineva o amprenta pe ei şi vrea să-i considere lideri,nu pot fi. Lideri umflaţi cu pompa nu mai exista.
         MARIAN VANGHELIE
         64. Vreau ca România sa intre în Europa cu picioarele înainte.
         LIA ROBERTS
         65. Daca doriţi sa nu mai fiu activ,spuneţi-mi.
         ADRIAN NĂSTASE
         66. Domnule preşedinte,noi n-am făcut nimic,cartela e acolo,în banca,votează de una singura. Uitaţi-vă. Noi nu avem nici o vina aici.
         ATTILA VERESTOY
         67. Eu zic ca,după Maniu şi Coposu,nu-l vad pe altul care,cu demnitate şi cu onoare,şi cu putere,de fapt,şi curaj sa duca acest partid unde este el.
         GIGI BECALI
         68. trebuie sa redevenim partidul unei idei sau a doua idei.
         MIRON MITREA
         69. Michael Guest are o boala destul de grava,dar daca vine la noi,la PRM,il facem bine. Îi găsim o fata de la organizaţia de tineret. Pe Lia Olguta Vasilescu,de pilda. Sa vedeţi cum îl vindeca.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         70. Nimeni nu are apanajul criticii în acest partid şi nimeni nu are doar tributul înţelepciunii în acest partid.
         MIRCEA GEOANA
         71. În principiu,suntem în contact cu răpitorii ziariştilor.
         CALIN POPESCU-TARICEANU
         72. Îi mulţumesc domnului Hasoti pentru observaţii. Eu înţeleg mai greu sau nu înţeleg uneori cum trebuie,lucru pe care l-am exprimat prin intervenţiile avute.
         DAN BRUDASCU
         73. Tariceanu,VIP?Va spun eu ce VIP e,Very Import Papagal. Auzi la el,ce tupeu obraznic!
         GIGI BECALI
         74. Probabil ca sunt păreri ca este puţin dificil,ca sunt curenţi deosebiţi şi aşa mai departe,dar pânza de corabie nu se înlocuieşte şi nu se rupe în fiecare zi. Am mai spus în aceasta sala:pe Tampa exista un drapel uriaş,acolo fiind curenţi mult mai puternici ca în Bucureşti,şi iată ca steagul acela rezista sau,ştiu eu,este dintr-o construcţie mai speciala.
         ION PREDESCU
         75. Ceea ce trebuie sa facem în acest moment este sa oprim stoparea declinului.
         MIRCEA GEOANA
         76. Nu vrem sa umblam cu fetişisme,nu vrem sa umblam cu hiperbole,vrem doar sa ne ducem sa oprim un pacient.
         OVIDIU GRECEA
         77. După ce ajung preşedinte,îmi cer scuze poporului roman,plec o săptămână la muntele Athos şi mă întorc mai puternic.
         GIGI BECALI
         78. Eu din legea asta a lustraţiei înţeleg ca putem sa ne lustruim pantofii.
         MIHAI PELIN
         79. Nu îmi aduc aminte de ce am adormit în Parlament.
         DIONISIE BUCUR
         80. Am muncit ca o furnicuţă sa aduc voturi partidului. Acum eu plec,daca plec,dar nu plec.
         PETRE DAEA
         81. Uniunea Europeana este din ce în ce mai atenta şi mai interesata nu doar de îmbunătăţirea calităţii legislaţiei,ci şi de diminuarea democraţiei.
         TRAIAN BĂSESCU
         82. Partidul Noua Generaţie va fi biserica politicii romaneşti,iar eu voi fi Sfântul Petru.
         GIGI BECALI
         83. Noi am fost şi cu unii,şi cu alţii,dar daca faceţi o analiza o sa vedeţi ca unii au fost deja cu alţii,iar alţii au fost deja cu unii.
         BELA MARKO
         84. Decât o democraţie bolnava,mai bine o dictatura sănătoasa.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         85. Ma pis pe Uniunea Europeana.
         FLORIN CĂLINESCU
         86. Un om politic veritabil este încheiat când este la Ghencea-Militar sau în alt cimitir.
         MIRCEA GEOANA
         87. Acesta este stilul preşedintelui Băsescu:sa împroaşte cuvinte către ceilalţi,în bine-cunoscutul lui stil flegmatic.
         LUDOVIC ORBAN
         88. Va rog foarte mult sa observaţi şi va raportez cu sinceritate,domnule preşedinte,ca este vacarm,or acest cuvânt vine de la fiinţele acelea nobile care produc lapte şi n-ar fi frumos sa continuam aşa.
         DAN CLAUDIU TANASESCU
         89. Sunt absolut de acord cu cele spuse de colega mea de la PSD,dar sunt de acord şi cu ceea ce am spus chiar eu mai devreme.
         DAN LIGA,deputat PSD
         90. Legea lustraţiei e o ruşine naţională. E un fel de stalinism întors pe dos,de un talibanism feroce.
         ION ILIESCU
         91. Îmi fac mia cupla.
         DAN VOICULESCU
         92. Pediatria mea este din aceeaşi categorie ca şi colaborarea lui Băsescu cu securitatea.
         MUGUR CIUVICA
         93. Eu cu viaţa mea,în fiecare dimineaţa când mă dau jos din pat,fac istorie.
         GIGI BECALI
         94. Revoltele populare nu izbucnesc tautologic,pe cauze precise,mot a mot.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         95. Dezautosuspendarea o face tot cel care a făcut şi autosuspendarea.
         ADRIAN NĂSTASE
         96. Eu sunt preşedintele preşedinţilor preşedinţilor.
         GIGI BECALI
         97. Am luat şi şapte la purtare. Dar asta e. Cu şapte conduci oraşul,cu zece la purtare culegi căpşuni în Spania.
         ANTONIE SOLOMON
         98. M-am lăsat de fumat fiindcă daca fumam însemna ca ţigara era mai puternica decât mine,şi-atunci cum mai puteam eu sa conduc tara?
         GIGI BECALI
         99. Am colaborat cu securitatea aşa cum au colaborat toţi romanii angajaţi la stat.
         DAN VOICULESCU
         100. Nu este exclus sa se reducă în continuare numărul soldaţilor în Irak,de la 628 la mai mult.
         SERGIU MEDAR
         101. Înainte am fost acuzat ca nu am făcut publica propunerea înainte de-a o face publica la masa decidentului. Acum dumneavoastră mă acuzaţi ca de ce nu am făcut publica aceasta propunere înainte ca eu sa decid sa fac propunerea.
         TEODOR ATANASIU
         102. Partidul România Mare încurajează colaborarea dintre elevi şi structurile de siguranţa a statului,daca aceasta colaborare este în beneficiul tarii.
         DANIELA BURUIANA
         103. Un militar nu are voie sa ocupe decât o funcţie cu un grad mai mare decât propriul grad.
         TEODOR ATANASIU
         104. Modelul de urmat în politica nu este cel al băiatului cu mucii în freza.
         CALIN POPESCU-TARICEANU
         105. Politia politica este atunci când pui în sarcina unui om fapte pe care nu le-a făcut.
         ILIE MERCE
         106. Colegul meu de la Hunedoara îl confunda pe preşedinte cu Satana,dar nu-l confunda rău fiindcă,după cum ştim,Satana era perversa.
         DAN VOICULESCU
         107. Mi-a sărit ţandăra şi l-am întrebat cum şi-a permis să-i spună preşedintelui ca e comunist,mai ales ca preşedintele ne-a invitat la masa.
         IOAN TALPES
         108. Cine se va dovedi ca a avut un angajament cu Securitatea va fi dat afara,în frunte cu mine.
         DAN VOICULESCU
         109. Suveranitatea României ar putea sa cunoască nişte abateri,în funcţie de temerile pe care le au unii lideri politici fata de nişte axe care s-ar putea îndoi sau rupe.
         TEODOR ATANASIU
         110. Fiecare politician se poate autotesta. Te duci pe trotuar,te opreşti lângă stâlpul din staţia de autobuz şi vezi caţi oameni îţi spun buna ziua şi care e diferenţa dintre tine şi stâlp.
         TRAIAN BĂSESCU
         111. Politica nu e o curva,ci o dama de companie la care ne uitam pana noaptea târziu,ca sa uitam ca vine a doua zi,când nu ne-am plătit impozitele şi trebuie sa mergem la serviciu.
         MONICA TATOIU
         112. Traian Băsescu are o atitudine de maidanez:vine,musca şi pleacă.
         DAN VOICULESCU
         113. Credeţi-mă ca nici măcar n-am ştiut ca am fost maior de Securitate acoperit.
         ŞERBAN MIHĂILESCU.
         VI. sport
         1. Nu e vorba de împăcare aici. Pur şi simplu domnul Dragomir a declarat ca nu ar fi afirmat ceea ce ar fi spus.
         CORNEL DINU
         2. I-am zis lui Gheorghe Ştefan ce mi-a spus şi mie tata:fereşte-te de bărbatul care are amanta mai urata ca nevasta.
         DUMITRU DRAGOMIR
         3. Suspendarea fetelor din lotul de gimnastica nu a fost o pedeapsa,ci mai degrabă o sancţiune.
         NICOLAE VIERU
         4. Am puterea sa recunosc ca nu sunt vinovat.
         GHEORGHE ŞTEFAN
         5. La ultimele cursuri organizate de Şcoala Romana de Antrenori nu au fost invitaţi aproape opt lectori.
         MIRCEA RĂDULESCU
         6. Cei doi fotbalişti ai noştri au plecat de la club,dar nu sunt plecaţi.
         DAN OLOGEANU
         7. Este pentru a treia oara ca Michael Jordan e considerat MVP-ul All Star Game-ului NBA-ului.
         BOGDAN STANCULESCU
         8. Am o singura tactica:focul la ei.
         FLORIN HALAGIAN
         9. Îţi mulţumim,Mihai Leu. Îţi mulţumim din suflet şi te sărutam peste tot.
         IONEL STOICA
         10. Nu pot sa spun ca mă plâns,dar mi-au dat lacrimile.
         COSMIN MOŢI
         11. Eu prin presupuneri deduc.
         GHEORGHE ŞTEFAN
         12. Giovanni Bacali a descins în mijlocul mulţimii aidoma celebrului sau tiz,papa Giovanni al douăzeci şi treilea.
         CORNEL DINU
         13. Au mai rămas douăzeci de minute pana la sfârşitul partidului. Aa…partidei.
         ION GHIŢĂ
         14. Nu avem şanse,insa cu toate acestea o sa ni le jucam pana la capăt.
         VASILE JERCALAU
         15. Ma întrebaţi de tactica?Pase scurte şi pe sus,ai,n-ai mingea,tragi la poarta,asta-i tactica.
         VICTOR ROŞCA
         16. Părerea mea ca,dac-o fi sa mă convoacă,poate dau şi-un gol.
         CLAUDIU RADUCANU
         17. Nu e bine sa fii rautacioso.
         WALTER ZENGA
         18. După meci lumea a ieşit pe străzi,iar sărbătoarea s-a transformat într-o adevărata fiesta.
         IONEL STOICA
         19. În fiecare zi exista câte-un fraier care se da jos din pat şi pleacă de-acasă. Totul e să-ţi iasă în cale.
         CORNELIU PAPURA
         20. Mitica Dragomir este acelaşi pentru toţi şi diferit pentru fiecare.
         GIGI BECALI
         21. Cu Litanstai vom juca deschis.
         ANGHEL IORDANESCU
         22. Fotbaliştii să-ai facă datoria pe teren şi sa nu-i intereseze vremea. De vreme ne ocupam noi.
         ŞERBAN MIHĂILESCU
         23. Tot ce-am făcut a fost cu dragoste pentru România şi în detrimentul echipei naţionale.
         GHEORGHE HAGI
         24. Ciprian Sora,varul lui Daniel Ghiţă,este ca un frate pentru acesta.
         MIHAI DEDU
         25. Ştiam ca o sa mă fac fotbalist inca dinainte sa mă nasc.
         FLAVIUS STOICAN
         26. Sunt accidentări unde pot sa apăra hemoragii sangvine.
         ION CRACIUNESCU
         27. Astăzi Steaua a câştigat fiindcă Dinamo a pierdut.
         GIGI NETOIU
         28. Mi-am dat demisia din funcţia de patron inca de-acum un an. Astăzi îmi dau demisia şi din funcţia de finanţator.
         DINEL STAICU
         29. La pomul lăudat nici mere nu face.
         DORINEL MUNTEANU
         30. Ieri dimineaţa,Alina Astafei a adus pe lume o superba fiinţa omeneasca.
         DUMITRU GRAUR
         31. Sunt prea tânăr ca sa demisionez.
         GHEORGHE HAGI
         32. De ce-am luat masa cu Gigi Netoiu?Fiindcă Netoiu e singurul securist care nu râgâie la masa.
         MIRCEA DINESCU
         33. Gestul domnului Mihai Stoica a fost unul de premeditare intempestiva.
         CORNEL DINU
         34. După cum am spus deja,hanbalul feminin romanesc inca are resurse. Şi chiar daca n-am spus,o repet acum.
         CRISTIAN GÂTU
         35. Daca vom termina anul pe locul întâi în grupa,echipa va avea mai multa încredere şi confidenţialitate.
         ANGHEL IORDANESCU
         36. Acest gol i-l dedic lui Ionuţ Badea,care a născut azi dimineaţa o fetiţă,iar golul i-l dedic lui.
         ALEXANDRU BĂLTOI
         37. Domnul Dinu,care îi place sa stea la plaja,a vrut dintotdeauna un sens a spiritului glumei care şi l-a exprimat întotdeauna.
         IOAN BECALI
         38. Bineînţeles,daca e nevoie,pot sa locuiesc şi într-un blocnotes.
         CLAUDIU RADUCANU
         39. Bai,nu va-ngramaditi toţi în partea aia,ca se răstoarnă trenul cu voi.
         CONSTANTIN TEASCA
         40. Nu-mi fac iluzii ca sa n-am deziluzii.
         EMERIC ENEI
         41. Apariţia pe invitaţiile scrise a acestor poze cu vedete dezbrăcate a fost o greşeala de tipar.
         NICOLAE MANEA
         42. După mine,polemica de prin ziare este pentru curve.
         EMILIAN DOHLA
         43. Meciurile cu Republica Moldova depăşesc cadrul unor simple amicale,fiind vorba mai degrabă de nişte întâlniri prieteneşti.
         VLAD ENACHESCU
         44. Din cauza accidentărilor,a trebuit sa facem doua schimbări fortuite.
         CORNEL DINU
         45. Am fost pur şi simplu sidefat de frumuseţea acestei fete.
         IONUŢ LUPU
         46. După cum anticipa şi colegul din studio,etapa trecuta Otelul a pierdut.
         DAN CORNEL ŞTEFĂNESCU
         47. Sa nu uitam ca naţionala Nigeriei a participat la numeroase campionate mondiale şi europene.
         MIRCEA SANDU
         48. Am aflat ca Raluca Sandu s-a stabilit în Statele Unite,unde s-a măritat cu un luptător de wresling.
         HORIA IVANOVICI
         49. La botezul copilului lui Dica am băut şampanie şi după aia am spart paharul fiindcă aşa sunt eu:sunt om care am sentimente care trăiesc.
         GIGI BECALI
         50. Cei de la Dinamo când vin la Dinamo li se face o injecţie letala care tine forate mult şi oriunde se duc,se gândesc tot la Dinamo.
         CRISTIAN BORCEA
         51. Vi-l prezint pe Ryan Clarke,zis şi „micul Kaka”. Are părinţi sub-africani,traiste în Australia şi de fapt e olandez.
         ADRIAN MITITELU
         52. Pana acum,în meciul dintre Mayweather şi Gatti fora a fost mai inteligenta decât viteza.
         LEONARD DOROFTEI
         53. Steaua va purta zimbrul lui RAFO pe piept pentru un milion de euro. Asta înseamnă ca Steaua nu-şi murdăreşte tricourile decât pentru sume care merita.
         GIGI BECALI
         54. Mos Crăciun a convins-o pe Otilia Bădescu sa se retragă din lotul naţional de ping-pong.
         TUDOR FURDUI
         55. E mult de munca,avem mult de muncit şi trebuie sa muncim mult.
         GHEORGHE HAGI
         56. Gabriel Gamarin se afla într-un vârf ascendent de forma.
         OCTAVIAN TOPA
         57. Doua ore şi jumătate eu n-a existat nici o secunda în care sa fie campion.
         GIGI BECALI
         58. Nu pot sa va dau nici un pronostic,dar cred ca vom bate sigur.
         NICOLAE VĂCĂROIU
         59. Dragi ascultători,va spun buna ziua din oraşul de sub Someş.
         ILIE DOBRE
         60. Zaragoza s-a strâns ca o conserva greu de deschis în propria jumătate de teren.
         MIHAI MIRONICA
         61. Nu ştiu cate goluri ar trebui sa marcam ca s-o eliminam pe Betis. Cat mai multe ar fi suficiente.
         GABRIEL BOŞTINA
         62. Ziceţi ca am avut noroc?Pai sa ştiţi ca la omul prost norocul vine,sta o zi şi daca nu-i place,pleacă.
         DUMITRU DUMITRIU
         63. Fotbalul e un sport pentru bărbaţi şi pentru fetele care joaca fotbal.
         GHEORGHE HAGI
         64. Mircea Lucescu e un Napoleon al antrenoratului romanesc. Fiul sau,Răzvan,e un fel de Talleyrand.
         GEORGE COPOS
         65. Ne ducem în Ghencea ca sa luam trei puncte,în aşa fel încât,daca facem egal,sa nu ne para rău.
         MIRCEA REDNIC
         66. Ascultaţi aici,tăticu’,/Acolo unde-apare Ricu/Nu exista sa existe/Spectatori ca chipuri triste.
         RADUCANU NECULA
         67. Daca marcam un gol la început,pe urma putem sa jucam şi la 0-0.
         GIGI BECALI
         68. Din acest moment,speram sa se joace la fel de frumos ca şi pana acum.
         SILVIU TODOR SAMUVILA
         69. Orice meci care începe cu o victorie e super.
         MARILENA HAGI
         70. A câştigat echipa care a marcat mai mult decât adversarul.
         VICTOR PITURCA
         71. Eu m-am rugat o singura data la Dumnezeu sa câştigam un meci şi-am mâncat bătaie. De-atunci nu m-am mai rugat.
         MIODRAG BELODEDICI
         72. Atacantul clujean Anca încearcă sa câştige timp şi spatiu în duelul cu fundaşii timişoreni.
         COSMIN BĂLEANU
         73. Noi suntem rapidişti din ţâţă-n fiu,în afara de fiul meu,care e stelist.
         NICOLAE VĂCĂROIU
         74. N-are cum sa mă bata Copos pe mine în postul Paştelui. El e utecist,eu sunt creştin. Pai credeţi ca Dumnezeu nu vede?
         GIGI BECALI
         75. Am o freza de par nebun în cap,ca m-am sculat la patru dimineaţa şi n-am mai avut timp sa mă uit în oglinda.
         COSMIN CONTRA
         76. Giallo-rossi sunt o adevărata bestia nera pentru bianco-celesti.
         VLAD ECONOMU
         77. Middlesbrought s-a calificat în fata lui Basel fiindcă mi-a făcut mie Dumnezeu plăcerea sa jucam cu ei şi să-mi iau cămăşi din Anglia.
         GIGI BECALI
         78. Ma plimbam pe sub teiul lui Eminescu şi deodată am auzit o voce eminesciana care mi-a spus: „Lasă îndemnurile războinice,spune-le jucătorilor sa se uite fix în ochii adversarilor ca în adâncurile unui lac limpede.”
         IONUŢ POPA
         79. Cred ca eu sunt ceva aici care am impresia ca nu convine.
         GHEORGHI HAGI
         80. Golul a fost marcat de fundaşul Oddo,care etapa trecuta a fost odiat de suporteri fiindcă şi-a înscris un autogol.
         SORIN DUMITRESCU
         81. Am oameni care daca nu-mi place de fata lor,nu-mi place de ei.
         LORENA TRICA-BALACI
         82. Daca am fi înscris în fazele în care am ratat,tabela ar fi arătat cu siguranţa alt scor.
         MARIANA TARCA
         83. Doar cretinii cred ca Gigi Becali s-a gândit la altceva decât la ciorile de pe cer când a cântat „Liga Campionilor/Interzisa Ciorilor”.
         DUMITRU DRAGOMIR
         84. Cu privire la reapariţia blaturilor în campionatul nostru,nu mi-e frica,dar mă tem.
         MARIN CONDESCU
         85. Volumul scris de domnul Jackie Ionescu e cea mai buna carte din lume,fiindcă e singura în care sunt şi eu lăudat.
         ION CRACIUNESCU
         86. Daca Mihai Stoica m-ar fi înjurat pe mine,n-ar fi apucat sa deschidă gura.
         ION HOROBA
         87. Problema e ca nu trebuie create probleme atunci când lucrurile stau aparent.
         CORNEL DINU
         88. A trecut vremea când se conducea după regula „îmbina sau dezbina”.
         VASILE TURCU
         89. Eu şi cu Lobonţ am încercat sa meditam acest conflict.
         COSMIN CONTRA
         90. Pe antrenorul norvegian Gunnar Pettersen au început să-l doară şalele fiindcă nu mai rezista tensiunii.
         COŞTI PRUNA
         91. La examen mi-a căzut Comuna din Paris,dar le-am spus să-mi schimbe subiectul,ca nu prea la am cu geografia.
         RADUCANU NECULA
         92. Meritul pentru titlul câştigat de Steaua e 50% al lui Olaroiu şi 50%al lui Protasov,dar cel mai mare merit este al meu.
         GIGI BECALI
         93. Ce rost are sa pui oamenii sa jure ca or sa joace corect?Juratul şi sa bei apa sunt chestii care,cum sa va spun,nu e o problema.
         DUMITRU DRAGOMIR
         94. Ronaldo e un jucător care,pe undeva,când are o minge,poate s-o judece.
         CORNEL DINU
         95. Romania a devalizat Cehia la campionatele europene de caiac-canoe,de unde s-a întors cu cinci medalii.
         TUDOR FURDUI
         96. Acest Lippi provine din Pinetina,pădurea de brazi din Viareggao,şi are ceva pe undeva hotărât.
         CORNEL DINU
         97. Sper ca Rednic sa facă în aşa fel încât reprizele sa arate la fel,în special a doua cu prima.
         NICOLAE BADEA
         98. Eugen Trica este un pisat de vaca uscat de vânt.
         ADRIAN MITITELU
         99. Nu trebuie sa suspicionam întruna ideea ca a fost un aranjament.
         COSMIN IACOV
         100. După meci,timp de treizeci de minute,vom diseca firul în paisprezece.
         COSMIN BĂLEANU
         101. M-am certat şi cu Mitica Dragomir,dar fara jigniri. El m-a făcut oligofren,eu l-am făcut zdreanţa,dar nu ne-am insultat. În schimb,Marian Iancu e obraznic şi umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
         GIGI BECALI
         102. Am vorbit cu Dorinel Munteanu şi recunosc ca vestea decesului cumnatului sau m-a dezamăgit puţin.
         VICTOR PITURCA
         103. Mi-am luat libertatea de a invita la meci pe cine doresc şi pe cine nu doresc.
         ADRIAN MITITELU
         104. Înainte sa înceapă meciul Stelei cu Standard n-am avut emoţii,ci doar aşa,un fel de sentiment al startului.
         EMERIC IENEI
         105. Sigur că-mi reproşez unele lucruri. Îmi reproşez şi când câştig un meci,nu doar când îl pierd.
         VICTOR PITURCA
         106. Am luat doi peri din barba părintelui Visarion,care este un sfânt,şi după aia le-am dat doua goluri lui Standard Liege.
         GIGI BECALI
         107. Mai este foarte putina vreme pana la fluierul final al arbitrului Coltescu,care s-a auzit acum câteva clipe.
         DAN CORNEL ŞTEFĂNESCU
         108. Ma întrebaţi cu cin o sa ne batem la titlu?O sa ne batem singuri şi o sa câştigam campionatul tot singuri.
         VASILE TURCU
         109. Referitor la scandalurile din campionatul asta,eu zic ca inca nu am văzut tot ce-o sa vedem.
         GICĂ POPESCU
         110. Sunem în tratative cu mai mulţi antrenori,dar pana nu se concretizează,nu e nimic adevărat. Unul are o problema,altul cere mult,altul nu vrea sa vina. Nu mai suntem o fata mare,suntem una de-aia luata de toţi.
         CORNEL PENESCU
         111. Va urez,cum se spune,sa fiţi fanatic pana la moarte,dar în sensul bun al cuvântului.
         HORIA IVANOVICI
         112. Îmi dedic şi mie golul,pentru ca am fost singurul care m-am sprijinit într-o perioada mai grea pentru mine.
         BOGDAN APOSTU
         113. Marţi cu Steaua,Dumnezeu nu va fi galactic,fiindcă am fost la Muntele Athos şi m-am rugat.
         GIGI BECALI
         114. La Piteşti Repriza a doua inca nu a început,dar va începe în mod sigur.
         ILIE DOBRE
         115. La Porto este o pana de curent,aşa ca meciul va fi întrerupt pana la restabilirea ei.
         MARIAN OLAIANOS
         116. În meciul de la Timişoara,n-am avut impresia unei timişorence care l-a trădat pe Beethoven,ci a unui interes diferit fata de fotbal.
         CORNEL DINU.
         VII. texte muzicale şi muzica
         1. Aspus ca are o surpriză-n dormitor, În clipa aceea am ştiut ca pot sa zbor, Sutienul ei pe jos l-am aruncat Şi patul ei a fost de neuitat.
         2. El este domnul Jimmy, Îi plac fetele-n bikini, Iubeşte fetele Ce-şi ridica fustele, Chiar şi fetele îl plac pe el, Îl doresc,el este chel.
         NON-STOP
         3. Beau doua beri goale pentru una plina, Cine se combina,cine se combina?
         Când beau doua beri goale pentru una plina Cine se combina?Poate-am sa fac o rima.
         OMUL CU ŞOBOLANI
         4. Numai iubirea este viaţa, Te cheamă într-un surd ecou, Ajută-mă,te rog, Să-mi dai puterea de-a mai iubi din nou.
         PEPE
         5. Sunt aici doar daca mă vrei, Vino la mine,stau la etajul trei, Sa ştii ca sunt în pana de idei.
         6. Ma uit la tine-n fiecare zi Şi tu nici măcar nu ştii Cat de mult te admir, Sunt năpădit de gânduri, Stau şi parcă-aş sta pe scânduri, Nu mai pot nici sa respir.
         AB4
         7. E adevăr,când ajungi la mare, Fetele ling îngheţata grupa mare, Motoare,jeepuri,muzica tare, Toată lumea sta întinsa la soare.
         N&D
         8. Destinul a scris un tango la noapte Şi s-au aprins şoaptele, Ai fi crezut ca o mie de ani Împreuna vom fi pe pământ.
         ACOUSTIC PARK
         9. Am văzut la metrou Pereţi cu numele tău, Dar asta nu-i ceva nou.
         AB4&VERDIKT
         10. Stau închis într-o camera roz, Înainte nu ştiu ce-a fost, Dar mă simt foarte prost, Nu are nici un miros, Nu cred ca are vreun rost, Acolo mă simt ca un prost.
         PISTOL CU CAPSE
         11. Ce ninsoare de mătreaţa Ţi-a căzut peste mustaţa, Parca eşti un Moş Crăciun, Te mai speli şi cu săpun?
         Haide,un drum pana la baie Ca miroase-aici a oaie.
         MAHAY FEAT. RADU
         12. De ce mă faci să-nebunesc Prin orişice mişcare, Când ştiu ca ai pe-alcineva Şi asta mă doare.
         ADORA
         13. Când tu,când nu eşti lângă mine Eu plâng,tu crezi că-mi este bine, Şi niciodată sa nu te îndoieşti Că-mi este bine atunci când îmi lipseşti.
         ALPHA
         14. Ştii melodia mea de peste tot, Oglinda care mă priveşte, Nu ştiu de este zi sau noapte, Daca vorbeşti sau apui dar şoapte.
         ANCA
         15. I-am spus mereu: „Nu vreau cămila, Întâi de toate fă-mi o vila”
         Şi-apoi vedem ce-o să-mi mai dai, Să-mi dai „Răpirea din serai”.
         A. S. I. A.
         16. Ai-ai-ai chef sau n-ai, Sa te dai,sa mă ai, Fă-mă sa fiu „high”, Hai cu mine astă-seară sa petrecem împreuna, La bikini party e petrecere cu spuma.
         SPICY
         17. Sânii tai şi ochii mei, Alintaţi de-atâtea ori, Când nu te lăsam s-adormi, E prea târziu, Nici nu mai ştiu De când nu te-am mai văzut Doar la meciuri mă mai uit.
         VERSO
         18. Vreau numai fete beton Cu aport de silicon Şi nu ţin sa aibă stil, Vreau sa aibă sex-appeal.
         VOLTAJ
         19. Mai dulce ca dragostea ta Eşti numai tu,iubirea mea.
         HI-Q
         20. Unii băieţi încearcă sa te vrăjească, Parca se dau în show-uri tot timpul, Noaptea se tatuează,ziua se colorează, Unii-s loviţi pur şi simplu.
         A. S. I. A.
         21. Eşti urata,eşti după bani, Pentru doi galbeni te dai la romulani, Eşti urata,treci la plimbare, Mai bine ţi-ai da jos blana de pe picioare, Eşti urata de tot poporul, Peste cinci ani îţi va curge siliconul.
         PLUS 2
         22. Nu am în toată casa o cafea, N-am o ţigara şi citesc ceva pe canapea, În frigider e-o singura bezea, Dar vine seara şi e bine-aşa.
         SEXXY
         23. La Polul Nord prea multa gheata, La Frankfurt marca-i cea mai tare, La Sydney doar anfetamine Dar toate cheile-s la tine.
         A. S. I. A.
         24. Te urmăresc uneori,eşti foarte atent, Ai întotdeauna un compliment, Chiar şi daca porneşti,aştepţi un moment, Nu te îmbraci foarte strident, Niciodată nu ai fost incoerent, Poate eşti prea lent,poate suficient, Poate eşti doctor decent.
         A. S. I. A.
         25. Am o prietena care-a încercat Rujuri,farduri,cu fantezie Şi-n sfârşit i-a semănat Fetei din fotografie.
         I-am spus: „Draga mea,nu-ţi port pica, Dar ai stat cam mult la cosmetica, Te-ai întors altcineva, Nu mai eşti prietena mea, Haide pa…”
         AVANTGARDE
         26. Mi-ai spus ca eşti îndrăgostit, De-o săptămână n-ai dormit, Ştiu că-ţi place muzica, Dar crede-mă,nu-i vina mea. BAMBI
         27. S. O. S.,simt ca mă topesc, Vreau mai multa gheata Sau poate o îngheţata, S. O. S.,simt ca mă topesc, Să-l vânam pe soare, Să-l băgam la-nchisoare, OOPS!&STEVIE BASS
         28. Sa nu-ţi fie teama,când ne vom iubi Cerul martor ne va fi, Adio la-ntâlniri pe furiş în parc, Sunt majora şi ştiu ce fac.
         ANDREEA BALAN
         29. Nu e băiatul meu cu ochi căprui, Acesta-i are albaştri-albăstrui.
         BAMBI
         30. Stinge lumina,aprinde-o intre noi, Prin draperii luna ne vede goi, Sărută-mi buzele atât de moi Şi pe-ale tale eu le moi.
         ANDA ADAM
         31. Banii,ştiu prea bine, Fac orice din tine, Banii pentru mine Nu sunt nimic, Cumperi pe oricine, Nu te poţi abţine, Nu că-ţi spun,dar vreau sa zic.
         SEXXY
         32. Azi am citit într-o carte Ca pot să-ţi aştept dragostea Şi ca ce ne desparte De mâine ne va lega.
         DEMMO
         33. Eu sunt o fire complicata, Nu îmi place niciodată Sa stau prea mult sa meditez Şi vreau decât sa mă distrez.
         BAMBI
         34. Am mai multe carduri Decât mă-ta farfuridi.
         DADDY FIZZ
         35. Fulgul de zăpada ştie Ca el e o bucurie Iarna când cu ochii mari Ninge-n codrii seculari.
         BAMBI
         36. El a spus că-i italian, Dar e neam cu Pardalilan, Ea a crezut ca e francez Căci s-a dat un pic burghez.
         A promis c-o scoate la plimbare Cu maşina pana la mare, La părinţi le-a spus ca se mărita, Dar s-a-mbolnăvit de amigdalita.
         BERE GRATIS
         37. Mi s-a părut ca te aud, Dar am uitat radioul deschis.
         Poate-s uituc,poate sunt surd, Sau poate-un dor de tine m-a cuprins.
         BERE GRATIS
         38. Hei,hei,hei, Sunt fata pe care-o vrei.
         Daca poţi sa mă dansezi, O sa intri la idei.
         BLONDY
         39. Ochii vad,inima cere, Peste tot numai plăcere, Te transformi treptat-treptat Din normal în obsedat.
         BODY&SOUL
         40. Tot ce vreau este sa vrei În suflet ca sa mă iei.
         Sunt în stare să-ţi dau tot, Nu-i nimic ce eu nu pot.
         BODY&SOUL&DADDY FIZZ
         41. Am mai spus şi v-o mai spun, După fete sunt nebun.
         După fete naturale Şi cu cerebelu’ mare.
         BONZAI
         42. Doua fire,doua paie, Mi-am pus gresie în baie, Stau în mâini şi tund o oaie, Fac omleta în tigaie.
         CASSA LOCO
         43. Vreau sa sun la tine, Dar tu eşti lângă mine.
         SEXXY
         44. Fata verde,nu fi trista, Sunt ca Hakkinen pe pista, De mâine România va fi capitalista.
         Cu o mana ţin paharu’, „Vezi ca nu ţi-ai tras fermoaru’ „, Am un disc cu Dan Spataru.
         CASSA LOCO
         45. Amor,amor,amor, Sunt al tău fior.
         O noapte de amor La mine-n dormitor, Hai!
         CRISTIANA RADUTA
         46. Hei-rup,hei-rup,hei-rup, Sa mergem la tuf-tuf, Hei-chichi,hei-chichi, Sa facem frichi-frichi.
         CUMETRII
         47. Cu puţin noroc şi cu multa dibăcie, Ajungi şi tu sa pui mana pe felie Şi-atunci vei avea tot ce vrei:
         Femei,Maşini,Bani şi derbedei.
         DA HOOD JUSTICE
         48. Sunt plecat acum, Sunt în club, Capu’ face bum De la fum.
         DANCE CONTROL
         49. Nu sunt doar un vis, Atinge-mă pe clitoris, Mă transform într-o căţea Când la spate-ţi simt umbra.
         LAURA ANDRESAN
         50. Nu mă aştepta,sunt aici,ştii bine, Nu mă căuta,sunt deja cu tine.
         IEDERA
         51. Când ai plecat,marea s-a schimbat Şi-atunci am realizat Ca vreau sa fiu cu tine.
         Când ai plecat,vremea s-a stricat Şi-atunci am realizat Ca vreau sa fiu cu tine.
         HI-Q
         52. Toţi duşmanii mei Au frica de ei.
         Toţi vikingii când apar Duşmanii dispar.
         ELGI
         53. Am capul în nori Din seara până-n zori, Visez în culori, E mai uşor.
         DOLLY
         54. Mama,ce vila mare avea şi ce maşina, Mă mira faptul ca n-avea bani de benzina, Chiar daca a crezut ca sunt cometa, Oricum nu-l pot iubi,ca avea mocheta.
         MANDINGA
         55. Te f* cum ştiu doar eu, Cat te ating,tu ceri mereu, Te crezi cel mai tare-n pat, Iţi spun eu,eşti de căcat.
         LAURA ANDRESAN
         56. Mi-a venit aseară Un miros de vara, M-am simţit ca beata Şi-am căzut pe scara.
         K-RISMA
         57. Un ocean de-ai fi, M-aş îneca în fiecare zi.
         ANDRA
         58. Dar cu chestia asta a ta Toată ziua As vrea sa mă joc cu ea Toată noaptea.
         DADDY FIZZ
         59. Daca vrei iubirea mea, Într-o noapte ţi-o pot da.
         BORDO
         60. Printul meu are ţiţei, Pot sa fac ce vreau cu ei.
         A. S. I. A.
         61. Nu mă pune pe mine Sa te duc pe tine.
         Nu mă duci tu pe mine, Las-o moarta,nu tine.
         DADDY FIZZ
         62. Vreau sa plângi pe umărul meu Atunci când mei-mi este greu.
         CANDY
         63. Sunt trei zile deja de când n-am mai fost acolo, La discolo, Mă simt ca marco Polo.
         HI-Q
         64. În Salmonic sunt măsline, Dar toate cheile-s la tine.
         Tu ai banii,eu am anii, Suntem ca americanii.
         A. S. I. A.
         65. Vreau sa te întorci la mine, Fara ţine-mi este bine.
         SEXXY
         66. Atunci când îţi va fi mai greu Sa te gândeşti la mine mereu.
         3REI SUD-EST
         67. Te-aştept ca de-obicei la semafor, Am uitat inca ceva acasă-n dormitor.
         A. S. I. A.
         68. De când ai plecat, Zilele mele trec întruna.
         ANDRA
         69. Dac-aş şti ca o sa te pierd, Îmi smulg inima din piept, Ca te iubesc permanent.
         ROMEO FANTASTIK
         70. Alo,alo, Sunt eu,Picaso, Ţi-am dat beep Şi sunt voinic Dar,sa ştii,nu-ţi cer nimic.
         O-ZONE
         71. Te vreau oriunde-am fost.
         SELENA
         72. E fatal,e fatal Cum te mişti superfinal.
         HI-Q
         73. Îţi aminteşti cum ne-aminteam De zilele când ne iubeam.
         MIKI DE LA K-PITAL
         74. Chipul tău şi dragostea din tei Mi-amintesc de ochii tai.
         O-ZONE
         75. Patul este scena, Se ridica,se observa, Sunt mai ceva ca Ayrton Senna.
         HI-Q
         76. Stima noastră şi mândria, Bine ca s-a dus hernia, Te aşteaptă România, Te aşteaptă –ntreg poporul Ca sa ne conduci vaporul.
         JEAN DE LA CRAIOVA
         77. Mamelele sunt un fel de manele cu silicon;arata bine,dar sunt false.
         MADALIN VOICU
         78. La noi doua fiecare e şi ea,şi cealaltă,iar când crezi ca vorbeşti cu una,n-ai de unde sa ştii daca e ea sau nu.
         INDIGO
         79. Fiecare are gusturile lui în muzica. N-are cum sa asculte toată lumea numai Schopenhauer.
         COŞTI IONIŢĂ
         80. Eu nu ştiu de ce pierdem atât timp vorbind despre manele. Manelele nu sunt riscante.
         SERGHEI MIZIL
         81. Sorinel Copilul de Aur este un fel de stea a lui Eminescu.
         MADALIN VOICU
         82. Deviza mea este:fii dulce cu oamenii şi fă-ţi talentul bine.
         FLORIN SALAM
         83. Am vist un vis premonitoriu,care prevestea ceea ce avea şase întâmple.
         VIOREL SIPOS(3REI SUD-EST)
         84. Tangoul te duce…aşa,către o stare de amor intre pre-feline.
         ADRIAN IORGULESCU
         8. Despre colegii de la trupa Atentat,am părerea ca laşa oamenii să-şi facă treaba,ca daca n-are cine să-i asculte,nu i-ar asculta.
         NICOLAE GUTA
         86. Am vrut sa câştig Eurovisionul ca sa încep o cariera internaţionala care deja a început,aşa ca s-ar putea sa nu mai am nevoie de Eurovision,dar nu bag mâna-n foc.
         MIHAI TRAISTARIU
         87. Toate textele de la cântecele mele sunt reale.
         CRISTINA BOBOACĂ VII. varii
         1. Este adevărat ca obuzul nu cade de doua ori în acelaşi loc. Dar soldatul poate sa fie de doua ori acolo.
         NICOLAE SPIROIU
         2. Eu mă ondulez imediat. Ma ondulează şi femeile. Nevastă-mea m-a ondulat sa nu cumpăr spatii pe Calea Victoriei,ca vin comuniştii.
         IOAN BECALI
         3. Cei care stăteau atunci la cozi mâncau mai multa carne,deşi nu exista,decât cei care mănâncă acum,când exista.
         ION DINCA
         4. Dom’le,eu muncesc douăzeci şi patru de ore pe zi,iar uneori chiar şi noaptea.
         DUMITRU DRAGOMIR
         5. Cei ce nu închid geamurile pe culoar şi se sparg din cauza lor,vor plăti toţi studenţii de pe acel etaj.
         ADMINISTRATOR ANONIM
         6. MIG-uri avem,Mig-uri cad.
         GHEORGHE TINCA
         7. Ministrul Blaga are pre multe probleme cu inundaţiile,alunecările de teren şi căderile de stânci pentru a putea sa vina la club.
         IOAN BECALI
         8. Lăsaţi c-o sa vorbesc eu cu ei de-or sa îngheţe apele.
         ION PREDESCU
         9. Daca cei de la Evenimentul Zilei vor sa le demonstrez ca nu am înclinaţii homosexuale,o sa le testez nevestele.
         ADRIAN NĂSTASE
         10. Datorita greşelii de a se permite prezenta unei persoane străine în sala s-a putut întâmpla şi suspiciona ceea ce s-a suspicionat de presa.
         NORICA NICOLAI
         11. În România,daca n-ai un dram de putere şi un pic de bagabonteala,nu rezolvi nimic.
         MARIAN VANGHELIE
         12. Am ajuns la o vârsta la care mi-am dat seama ca trebuie sa fiu cinstit.
         DUMITRU DRAGOMIR
         13. Domnule preşedinte,în România natalitatea începe sa crească din acest moment.
         IULIAN MINCU
         14. Problema homosexualilor trebuie privita bărbăteşte,în fata.
         RADU BERCEANU
         15. Atunci când sunt supărat,mă retrag intre oile mele şi mă liniştesc.
         GIGI BECALI
         16. Câştigătorii vor primi un weekend de şase zile la hotel.
         EMANOIL SAVIN
         17. Lumea o sa fie impresionata de noile dimensiuni culturale ale lui Marian Vanghelie.
         SORIN OPRESCU
         18. Rog poporul roman sa stea cu mâinile şi picioarele depărtate ca să-l pătrund cu energia mea.
         CONSTANTIN MUDAVA
         19. Durata pregătirilor pentru război nu poate tine la infinit. E casper sa nu mă citaţio erecţie.
         ADRIAN NĂSTASE
         20. Noi,maghiarii,suntem apreciaţi de femeile din România pentru ca suntem cel mai puţin bilingvi.
         GYORGY FRUNDA
         21. Batea ploaia cu o grinda mare cat singurul testicul al lui Ovidiu Gherman.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         22. Nici nu ştiţi ce sensibilitate am eu în suflet,dar nu ştiu sa na exprim. Daca as şti,as vorbi mai frumos decât Liiceanu şi Pleşu.
         GIGI BECALI
         23. Limba maghiara e diferita de cea romana,dar nici chiar aşa,domnule.
         Sensurile sunt unice.
         IOAN GAVRA
         24. Ceauşescu a demolat,dar omul ala care a plecat la bloc sau la alta casa putea să-ai ia afecţiunea cu el.
         PAULA IACOB
         25. Originea sănătoasa şi părinţii mei au avut-o în perioada respectiva,şi eu am avut-o în toată etapa.
         MIHAI ERBASU
         26. Cu ocazia săptămânii Zilei Femeii,permiteţi-mi sa va ofer cate un buchet de flori.
         MARIAN VANGHELIE
         27. Am citit Manualul războinicului lumii cu doua markere. Cu galben am subliniat pasajele care mi-au plăcut şi unde m-am identificat cu eroul cărţii,iar cu verde pe cele care nu mi-au plăcut şi nu le-am citit.
         GIGI BECALI
         28. Ştiinţa va merge înainte şi fara mine.
         ION DOLANESCU
         29. Pentru ziarişti am un singur sfat:băieţi,aveţi grija ca viaţa-i scurta.
         IOAN MIRCEA PASCU
         30. Nuditatea este acea situaţie în care o anumită parte a trupului sau a corpului este dezgolita.
         BEBE MIHAESCU
         31. Oana Pellea să-şi vadă de treaba ei. Eu în campania electorala n-am folosit imaginea ui Anza Pellea,ci pe a lui Mihai Viteaza.
         GIGI BECALI
         32. Sa ştiţi de la mine ca punctul G nu e peste tot în acelaşi loc.
         MADALIN VOICU
         33. Cu misoginii o sa avem o problema,dar sper sa fie din ce în ce mai putini.
         MIOARA MANTALE
         34. În aceasta problema,daca nu mă înşel,nu ştiu sigur.
         NICOLAE VĂCĂROIU
         35. Pe tata nu putea să-l atingă nici o femeie,că-i zicea: „Ia mana de pe mine,că-mi oare o oaie.”
         GIGI BECALI
         36. În general,în provincie poliţiştii sunt foarte emoţionaţi când trece un oficial prin zona,şi daca vad o maşina cu număr de Bucureşti,o saluta.
         BOGDAN ONEA purtător de cuvânt al SPP
         37. Eu daca vad unsprezece puşti de vânătoare la un loc,nici nu ştiu sa re recunosc.
         ŞERBAN MIHĂILESCU
         38. Acel tânăr care s-a transformat în trei sute este vorba de unul singur.
         MARIAN VANGHELIE
         39. Cu privire la gripa aviara,în raport s-a strecurat o confuzie. Am confundat găina cu curca.
         RADU TIMOFTE
         40. Am voie sa fac tot ceea ce pot sa fac.
         TRAIAN BĂSESCU
         41. Lumea de azi e plina de prostie. Prostia vine din doua parţi:de la tarla de oi sau de la prea multe cărţi citite. aşa ca aveţi grija ce şi cat citiţi.
         ANTONIE SOLOMON
         42. Eu îi am pe ai mei şi nu am pe nimeni şi dau seama tuturor.
         NORICA NICOLAI
         43. Acum mi-e jena,am un sentiment de oala stricata care se deschide.
         SERGIU ANDON
         44. După cum aţi observat,execuţia bugetara a Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe primul trimestru a fost integrala.
         MIHAI HÂRDĂU
         45. Ar fi păcat sa nu folosim ceea ce oamenii ştiu sa facă,mai ales ca e sunt de părere ca trebuie sa contam pe ceea ce oamenii îşi asuma chiar ştiind sa facă,în cazul meu,sa spunem ca am avut o traiectorie,în management educaţional,care m-a făcut sa acumulez nişte competente care sunt dispusa sa le pun în slujba învăţământului romanesc.
         PALOMA PETRESCU
         46. Îţi trebuie arta şi precizie sa nimereşti acolo unde te gâdila.
         MIRON MITREA
         47. Elemantul sincer al solicitării mele de schimbare din funcţie este expresia revoltei mele împotriva disfuncţiilor legislaţiei.
         VIRGIL ARDELEAN
         48. Cred ca reforma începuta din 1990,buna-rea,nu a fost dintre cele mai bune.
         PALOMA PETRESCU
         49. Eu am avut avantajul ca nu-mi făceam dusul singur niciodată.
         PAUL PACURARU
         50. Ai aici o grebluta,o şepcuţa pe care sa ţi-o pui pe capusor,câţiva săculeţi şi nişte manusele de pus pe mănuţele tale finuţe.
         TRAIAN BĂSESCU
         51. Îi felicit pe toţi căţeii şi poveştile lor triste care au venit stăpânii lor şi ni le-au povestit şi care s-au întâlnit cu o rezolvare fericita.
         NECULAI ONTANU
         52. Nu trebuie în nici un caz sa interzicem ceva,ar avea acelaşi efect ca prohibiţia.
         DORINA LAZĂR
         53. Este adevărat ca am fost colegi,dar în sensul larg al cuvântului.
         EMIL BOC
         54. Pentru Uniunea Europeana este relativ greu sa producă ţărani.
         DAN VOICULESCU
         55. Adrian Păunescu a făcut,din cate ştiu,spectacolele acelea megalitice de pe stadioane.
         ADRIAN IORGULESCU
         56. Mai vad prin reviste idei care mi-au venit şi care sunt puse în practica de alţii,care au avut şi ei ideile respective.
         RADU BERCEANU
         57. Lăsaţi securiştii sa vina la mine!
         CORNELIU VADIM TUDOR
         58. Sa ştiţi despre mine ca simt francofon,dar vorbesc mai mult anglofon.
         ADRIEAN VIDEANU
         59. Am fost la Las Vegas şi am rămas cu gura căscată. Cel mai mult m-a impresionat megalomania extraordinara a clădirilor.
         DUMITRU DRAGOMIR
         60. Începând din1994,sexualitatea mea a devenit neutra.
         MONICA TATOIU
         61. O sa mă dea în judecata francofonia ca am făcut-o vaca. Dar vacile sunt frumoase.
         ION CRISTOIU
         62. Povestea asta cu mic şi cu mare are,la romani,nenumărate semnificaţii. Unii mai mici o au mai mare,alţii mai mari o au mai mica.
         ADRIAN NĂSTASE
         63. Anul trecut sunt mai mulţi bani decât anul viitor.
         MIHAI HÂRDĂU
         64. Unora le place cu aglomeraţie,altora cu furtuna.
         ADRIAN NĂSTASE
         65. Nu avem informaţii ca grupuri de suporteri stelişti ar fi fost admolestati de către jandarmi.
         DANIEL GEORGESCU comandantul jandarmilor Aşa da IX. de toate
         1. Romania este o tara pe care cu cat o cunoşti mai mult,cu atât o înţelegi mai puţin.
         JONATHAN SCHEELE
         2. Îmi amintesc ca doi dintre experţii finanţişti ai cabinetului PSD se numeau Văcăroiu şi Bouleanu.
         ANDREI PLEŞU
         3. Nu am maşina,dar merg destul de des cu taxiul. Asta e viciul meu, sunt taxicoman.
         RADU COSASU
         4. Nu m-aş duce sa vad un film de Sergiu Nicolaescu nici daca ar rula în holul blocului unde locuiesc.
         VICTOR REBENCIUC
         5. Am plecat repede la Europa Libera ca sa beau beer cu fugiţi.
         CORNEL REGMAN
         6. Daca am face lustraţie în PSD,as ramane eu şi inca trei sau patru membri.
         ILIE SÂRBU
         7. Un antrenor de footbal are valoarea ultimului rezultat obţinut.
         MIRCEA LUCESCU
         8. La Ministerul Culturii lucrurile sunt limpezi:un Puric n-are cum sa se certe cu o Musca.
         DAN PURIC
         9. Mel Gibson a reuşit sa facă primul film despre Isus Cristos interzis minorilor.
         ANDREI PLEŞU
         10. Sa dam legătura şi pe alt stadion,ca sa se mai odihnească şi jucătorii din meciul pe care-l comentează Ilie Dobre.
         ION GHITULESCU
         11. Habar n-aveţi caţi oameni de-abia aşteaptă sa se lase prostiţi.
         DORIN TUDORAN
         12. Sunt ruda cu Andrei Raţiu la fel cum e Peter Roman ruda cu autocamioanele Roman.
         ION RAŢIU
         13. Accidentul Ministrului Rus a demonstrat cadrul guvernului Năstase s-a declanşat remanierea prin împuşcare.
         TRAIAN BĂSESCU
         14. Când ne-am întors în tara,după 1990,la primul concert,Nicu Covaci s-a apropiat de mine şi mi-a spus: „Ţăndărica,trebuie sa ne purtam frumos cu copiii ăştia,cine ştie caţi or fi ai noştri”.
         OVIDIU LIPAN
         15. Exista oameni i acest parlament al României cărora nu poţi sa le ridici imunitatea nici cu viagra.
         PAULA IVANESCU
         16. Gigi Netoiu se baga în vorba ca virgula intre subiect şi predicat.
         ADRIAN PĂUNESCU
         17. De departe România a devenit de neînţeles,iar de aproape de neschimbat.
         CALIN-ANDREI MIHĂILESCU
         18. Daca fotbalul în sala se numeşte fustal,mă întreb cum ar trebui sa îi spunem fotbalului care se joaca în curte.
         MIHAI STOICA
         19. Romania este tara unde aviaţia e la pământ,iar agricultura e în aer.
         CORNELIU VADIM TUDOR
         20. Profesionistul adevărat este cel care are conştiinţa în toate celelalte domenii.
         IOAN CHIRILĂ
         21. Trăim în România şi asta ne ocupa tot timpul.
         MIRCEA BADEA
         22. Tinerii vor un partid reformat. Din păcate,s-ar putea sa ajungă ei înşişi seniori când vor vedea acest proiect finalizat.
         DACIANA SÂRBU
         23. Neputinţa noastră de a ne extrage definitiv din comunism este,sa mă ierte Mircea Cărtărescu,orbitor postmodernista.
         DORIN TUDORAN
         24. Despre arbitraj ce pot sa va spun?El Altmayer,eu alt fraier.
         MIHAI STOICA
         25. aşa sunt romanii. Prefera sa mănânce porci îndopaţi cu laturi,nu melci hrăniţi cu păpădii.
         TEO TRANDAFIR
         26. Orice pauza parlamentara de cincisprezece minute durează treizeci,iar după ea mai raman în ea doar ziarişti.
         ADRIAN NĂSTASE
         27. Domnul Brucanu a vorbit la televizor despre legea gravitaţii. Cred ca a vrut sa se refere la altceva. Legea gravitaţii intra în vigoare când Caliban scrie mai mult decât a citit.
         DORIN TUDORAR
         28. Jeremy Njock are detenta unui şniţel.
         SORIN CARTU
         29. Daca volumul de umor parlamentar al domnului Adrian Năstase va fi un bestseller,cu banii câştigaţi din vânzare autorul va putea să-şi mai cumpere o casa.
         MIHAI STĂNESCU
         30. După ce a căzut în cap la o emisiune a lui Andrei Geheorghe,Emil Boc a început sa cada în genunchi în fata lui Traian Băsescu.
         MIRCEA DINESCU
         31. Cu Moţi n-am emoţii.
         RADU ŞTEFAN
         32. După treizeci de ani de exil,vad ca securiştii care atunci nu fugăreau pe străzi şi ne înjurau astăzi sunt mari capitalişti şi ne pupa.
         NICU COVACI
         33. Despre îngeri se vinde în draci.
         VLAD ZOGRAFI
         34. Toată viaţa mea am avut sa mă fac Mircea Baniciu,dar n-am ajuns nici măcar Ştefan Bănica junior.
         TEO TRANDAFIR
         35. Daca am avut un preşedinte învins de serviciu,poate ca o sa avem şi unul condus de ele. Vorba ceea,serviciu contra serviciu.
         ION ILIESCU
         36. Romania:tara în care orice profet eşuat devine o excelenta cobe!
         ADRIAN CIORAN
         37. Daca un câine îl musca pe Cătălin Tolontan,cel care turbează este câinele.
         ADRIAN CIOROIANU
         38. Dinamo este situata perfect intre Spitalul de Urgenta şi Circul de Stat.
         NICOLAE BADEA
         39. Primul rezultat notabil al acestor doi ani este ca inca mai guvernam.
         ADRIAN NĂSTASE
         40. Daca tot pupa icoanele de dimineaţa pana seara,Iordanescu trebuia sa se înscrie într-un partid creştin-democrat,nu social-democrat.
         GIGI BECALI
         41. Daca îl trezeşte cineva noaptea pe Codruţ Seres,acesta îşi ia jacheta albastra cu trandafiri,fularul galben şi căciula cu Antena 1,după care spune ca se duce la Adrian Năstase şi ajunge la Adrian Videanu.
         VICTOR PONTA
         42. Unii cred ca libertatea a complicat viaţa multora. Eu cred ca prostia.
         DORIN TUDORAN
         43. Am crescut în Ferentari,dar pot sa mă bat cu mulţi din Primăveri.
         MARIAN VANGHELIE
         44. Cu privire la cele declarate despre mine de Monica Gabor,nu comentez părerea cuiva care spune „Place Van Damme” în loc de „Place Venodme”.
         CĂTĂLIN BOTEZATU
         45. Eu îmi iubesc tara atâta vreme cat nu mă uit la televizor şi nu ies pe strada.
         OCTAVIAN PALER
         46. În staţia de autobuz,la fiecare zece minute are loc o lupta corp la corp-care sa urce primul. E chiar the survival of the fittest,nu ca în Parlament,unde,după toate aparentele,e vorba de the survival of the fattest.
         PETER IMRE
         47. Problema cu dosarul meu e ca nu-i aici.
         TRAIAN BĂSESCU
         48. Umblu îmbrăcat în negru fiindcă vreau sa fiu pregătit la orice ora pentru înmormântarea unui prieten sau a unui duşman.
         SILVIU PRIGOANA
         49. La pasa cu călcâiul şi la luatul la mişto suntem campioni mondiali.
         TRAIAN BĂSESCU
         50. Cred ca un om inteligent şi liber trebuie sa fie ambasador al perplexităţii.
         MIHAI NEAMŢU
         51. Pe pământ avem doua şanse:credinţa şi arta.
         GRIGORE LESE
         52. AliantaD. A. e ca o prietenie intre doi hoţi prinşi fiecare cu mana în buzunarul celuilalt.
         ANTONIE SOLOMON
         53. Am vrut sa uit de scris scriind.
         ANGELA MARINESCU
         54. Lavinia Sandru îmi creează impresia unei palestinience cu batic,care se duce în Parlament şi se arunca în aer.
         LIVIU MIHAIU
         55. La noi politicienii sunt de departe cel mai tare desen animat.
         TONI GRECU
         56. Oamenii nu devin mai săraci daca,din când în când, consimt sa dea de mâncare Serafimilor.
         ANDREI PLEŞU
         57. Calomniile sunt o binefacere. O calomnie înseamnă o floare în plus la cununa.
         IPS BARTOLOMEU ANANIA
         58. Ma uit la chelia lui Claudiu Iordache şi mă întreb daca iniţiativa lui n-ar trebui sa se numească „Loţiunea Iordache” în loc de ‚Moţiunea Iordache”.
         CORNELIU VADIM TUDOR


                                                                   SFÂRŞIT



No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com