Sent: Thursday, June 13, 2013 6:38 AM
Subject: Fw: Ardei iute plus tuica prune
Deci atac la ardei iute, si..."tuica de prune" ....cu limita....???!!!
|
Ardeiul iute: iti vine sa crezi? Pai,
... sa-ti cam vina !!!
Unele
dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt aproape
incredibile, iar reputaţia acestuia este în continuă creştere, în urma
cercetărilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea
celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas şi poate opri un
atac de cord în maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.
El ajută la stimularea metabolismului, prin acţiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Cuprins articol:1. Generalităţi 2. Beneficiile pentru sănătate 3. Lupta împotriva inflamaţiei 4. Ameliorarea
pe cale naturală a durerii 5. Beneficiile cardiovasculare 6. Ardeiul
iute ameliorează sinusurile congestionate 7. Stimulează imunitatea 8.
Prevenirea ulcerului gastric 9. Pierderea kilogramelor
Beneficiile pentru sănătate:Nu
este nimic mai uimitor decât efectele pe care ardeiul iute le are
asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale
din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul
oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute
este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea
arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor
colesterolului rău sau trigliceridelor. Având în vedere că bolile
cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial,
proprietăţile ardeiului iute sunt
deosebit
de
importante. Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac cât şi tractul
intestinal, deoarece stimulează mişcarea peristalică a intestinului,
ajută la eliminarea fecalelor şi contribuie la reconstrucţia ţesutului
din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor
intestinale. Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanează o
senzaţie de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una
dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător şi picant,
ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din
întreaga lume. Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de
capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la
reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum şi
capacitatea de a preveni apariţia cancerului. Capsaicina
are un rol esenţial în deschiderea şi drenarea pasajelor nazale
congestionate. În plus, alături de conţinutul ridicat de capsaicină,
ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, prin concentraţia de
carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este
nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit în organism în
vitamina A, un nutrient esenţial pentru sănătatea tuturor ţesuturilor
epiteliale (cele care căptuşesc toate cavităţile corpului, inclusiv
tractul respirator, gastro-intestinal şi tractul reproductiv).
Beta-carotenul poate fi util în reducerea simptomelor astmului,
osteoartritei şi artritei reumatoide. În plus, activitatea sa
antioxidantă contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care
pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat şi alte
complicaţii, cum ar fi leziuni ale nervilor şi
boli de
inimă.Lupta împotriva inflamaţiei
Ardeiul iute conţine capsaicină, care încălzeşte corpul şi este un
inhibitor puternic al substanţei P, o neuropeptidă asociată cu procesele
inflamatorii. Cu cât este mai iute un ardei, cu atât aconţine mai multă
capsaicină. În prezent se studiază efectele capsaicinei ca tratament
pentru tulburările fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri
asociate cu artrita, psoriazis şi neuropatie diabetică. Atunci când
animalele injectate cu o substanţă care provoacă artrita inflamatorie au
fost hrănite cu alimente care conţineau capsaicină, debutul artritei a
fost întârziat şi inflamaţia a fost redusă în mod semnificativ.Ameliorarea pe cale naturală a durerii
Capsaicina aplicată local, s-a demonstrat în urma studiilor, ar fi un
tratament eficient pentru durerile de cap şi cele provocate de
osteoartrită. Multe din studiile care se refereau la gestionarea
durerii cauzate de neuropata diabetică, au enumerat beneficiile
aplicării locale a capsaicinei şi rolul ei în atenuarea durerii asociate
cu această condiţie. În urma unui studiu de amploare, pacienţi cu
psoriazis au folosit preparate topice care conţineau fie capsaicină, fie
placebo. Cei din prima categorie au raportat o îmbunătăţire
semnificativă a simptomelor. Principalul efect secundar ar fi resimţirea
unei senzaţii de arsură în zona aplicată.Beneficii cardiovasculareArdeiul
roşu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sânge, a
trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp
capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanţă cu rol
important în formarea cheagurilor de sânge. Oamenii care consumă din
belşug ardeiul iute, au şanse mai mici de a face atac de cord,
accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii ci stimulează
fluidizarea secreţiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale.
Capsaicina este similară cu un compus care se regăseşte în multe remedii
pentru răceală, cu rol în ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind
doar timpul de acţiune (capsaicina acţionează mult mai repede). Un ceai
cu ardei iute stimulează rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale,
ameliorând nasul înfundat şi congestionat.Stimulează imunitateaArdeiul
iute de culoare roşu aprins are un conţinut ridicat de betacaroten sau
provitamina A. Două linguriţe de ardei iute pisat, furnizează 47% din
valoarea zilnică de vitamina A, cu rol important în lupta anti-infecţie
şi esenţială pentru sănătatea
ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă
pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar. De
asemenea, vitamina A este prima linie de apărare împotriva agenţilor
patogeni, invadatori.Prevenirea ulcerului gastric
Ardeiul iute are o reputaţie negativă şi nemeritată de a contribui la
apariţia ulcerului gastric. Nu doar că ardeiul iute nu provoacă ulcerul
gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea
bacteriilor care pot fi ingerate, stimulând în acelaşi timp celulele
mucoasei stomacului să secrete sucuri de protecţie, care împiedică
formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu
diminuarea riscului de ulcer gastric.Pierderea kilogramelor
Căldura care este resimţită de către o persoană în urma consumului de
ardei iute este energie care rezultă în urma
arderii
caloriilor. Chiar şi ardeii roşii conţin substanţe care contribuie la
termogeneză şi la consumul de oxigen, chiar şi mai mult de 20 de minute
după ce sunt consumate.
Ţuica de prune, efecte asupra sănătăţii
Tradiţionala
ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de
inimă şi de stomac. Ţuica de prună slabă conţine o anumită cantitate de
vitamine A, B, C, D1 şi D2.
De
altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat,
este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în
anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă ţuica de prune slabă
în dischinezii biliare, probleme dedecongestionare hepatică, constipaţii
cauzate de factori alimentari.
Ţuica este antianemic ! Cercetătorii
germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6
tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid
absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica,
pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a
producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta
oxigen). În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul
metalic al hemoglobnei din globulele roşii. Dar
acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica,
în lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate demedic. Dimpotriva,
un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate
avea efecte nefaste chiar şi pentru un organism sanatos.
Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele
capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inimă.Este prezentă
în alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol în prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe în SUA, Canada şi Marea Britanie (depăşesc în medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inimă datorate aterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un preţ de 14.000 de ori mai mic decât în cazul unei medicaţii naturiste cu extract de cactus, ambalat în SUA. Ai vazut ???
Daniel SANDU
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com