|
Cele mai bune mancaruri anti-imbatranire
Cele
mai recente studii stiintifice publicate de Men's Health arata cele 40
de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si
protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar
trebui sa consumam zilnic cu regularitate. 1. Migdalele
- reprezinta niste gustări bogate în energie si nu genereaza
colesterolul rău , datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru
diabetici reducand zahărul din sânge. Sunt, de asemenea, bogate in
aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron si musculatura in
crestere. Migdalele sunt, de
asemenea,
bogate in Vitamina E, care apăra in cazul expunerilor prelungite la
soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de
vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la
lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri
solare fata de cei care nu au consumat de loc. Si pentru ca vitamina E
este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele sanatoase si
impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt,
asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune
nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian
Hospital-Cornell.
2. Seminţele de in
- sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici seminţe oferă cantitate
importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi, care reduc petele de pe
piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine. British Journal de
Nutritie a raportat că participanţii la un studiu care au mancat
aproximativ o jumătate de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6
saptamani au prezentat o hidratare puternica a pielii, au stopat roseata
(eritroza) si iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile,
pe persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care au
consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste
au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu
iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.
3. Roşiile
- Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre tomate: roşul la
legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si antioxidanti ;
şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete,
deoarece este mai uşor pentru organis de a absorbi licopenul. Studiile
arată că o dietă bogată în licopen poate reduce riscul de cancer al :
vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele si stomac, precum şi
reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la eliminarea
radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce ajuta la
lupta impotriva ridurilor.
4. Cartofii dulci
- sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta
unul din cele mai sanatoase alimente. În plus acestia contracareaza
efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul,
deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori
metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar, protejaza împotriva
Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV,
cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este mai
important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care
netezeşte ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent
studiu în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că
voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit. C (aproximativ o
jumatate de cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scăzut la
apariţia ridurilelor cu 11%.
5. Spanacul
- Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om
sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale
potasiu şi magneziu şi este una din sursele de top de luteina, un
antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor. Plusul
de vitamine si nutrienti pot susţine densitatea minerală osoasă, atacul
de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele,
lupta impotriva cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul rând, al
fluxului sanguin la nivelul penisului. "Popeye a fost ajutat de ceva ",
spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru Nutritie
Omului la Universitatea din California , la Los Angeles.
6. Rozmarinul
- Acidul carnosic găsit în acest condiment sa demonstrat că reduce
riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la suta, potrivit
unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare să
determine un proces care protejeaza celulele creierului de efectele
daunatoare ale radicalilor liberi, care agravează efectele unui accident
vascular cerebral. De asemenea, poate proteja împotriva bolilor
degenerative, cum ar fi Alzheimer şi efectele generale ale îmbătrânire.
7. Somonul salbatic
- un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame
de acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3
acizi graşi, care servesc drept ulei pentru imbunatairea activitatii
cerebrale , un adevarat "brain's hardware" . Un studiu din 2008 la
Universitatea din Cincinnati, de exemplu, a constatat că ţesutului
creierului uman intre 65 de ani - la 80 de ani cuprinse DHA cu 22% mai
puţin decât tesutul cerebral uman intre 29 - la 35 de ani. "Dacă doriţi
să va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor , începe
consumarea de omega-3 acum", spune William Harris, Ph.D., un cercetator
de nutriţie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este atât de
importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii de
crescătorie, sunt îngrăşati cu soia, soia
care distruge uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un
cheeseburger. Obiectivul - cel puţin două porţii pe săptămână de somon
salbatic, spune Joan dietetician Salge Blake, autor al : Nutrition and
You.
8. Afinele
- "Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la prevenirea unor
boli de cancer si boli de inima " spune Ryan Andrews, director de
cercetare la Precision Nutrition, în Toronto, Canada. Pe langa faptul ca
sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au puternice
proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de acai au mai
puternice actiuni antioxidante care neutralizează radicalii liberi cei
care cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana de afine pe zi şi daca
se poate optati pentru cele salbatice, deoarece acestea contin
antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.
9. Ceaiul verde
- este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu proprietati
anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un consum 2-6 cesti pe
zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea
inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui prin neutralizarea
modificările care datorita expunerii indelungate a pielii la soare .
Alte studii arata ca ceaiul verde, infuzat cu un alt antioxidant numit
epigallocatechin galat (EGCG), pot stimula sănătatea cardiovasculară şi
reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.
10. Ciocolată
- cu conţinut ridicat de cacao contine Flavonoide, un nutrient natural
din cacao, care îmbunătăţeste fluxul de sânge în creier, care ajuta la
imbunatatirea funcţiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare
de 50% cacao conţine asa numitul Procyanidin tanin, care este de
asemenea găsit in vinul rosu si care să poată ţine artere flexibile şi
tensiunea arterială scăzută. Într-un studiu din Journal of Nutrition,
femeile care au baut cacao naturala cu un baton de ciocolată neagra,
datorita flavonoidelor au textura pielii mai buna şi rezistenta la
razele UV decat cele care au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau
din cacao naturala. Răsfăţaţi-vă zilnic cu o uncie de cacao naturala pe
zi pentru a obţine toate beneficiile, spune nutritionistul Sari Greaves
din New York Presbyterian
Spitalul-Cornell.
11. Tonul
- acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajută la păstrarea
elastinei, o proteina care menţine pielea netedă şi este de asemenea
antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte radicalilor
liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la deteriorarea
celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de proteine, nu
contine grasimi rele şi mai contine cantitati insemnate de niacin care
s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului. Cercetatorii de la
Universitatea din Rochester au determinat că niacinul ridică
colesterolului HDL (tipul bun) si scad trigliceridelor mai mult decit
statinele. (Statine = medicamente de sinteza care ajuta la scaderea
trigliceridelor si colesterolului).
12. Morcovi -
Gândiţi-vă la morcovi ca la niste baghete magice portocalii foarte bune
pentru ochi . Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedică moartea
celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnă ca mai puţine
celulele moarte se combina cu sebumul şi astfel nu blocheaza porii.
Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubile in grasimi, care au rol
pozitiv într-o gamă largă a diferitlor tipuri de cancer, reduc riscul
creerii de condiţii inflamatorii care favorizeaza astmul şi artrita
reumatoida.
13. Prunele uscate
- sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la prevenirea osteoporozei.
"Ele, de asemenea, conţin o fibră numită inulină, care în funcţie de
bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid în tractului digestiv ",
spune Bowerman. "Acesta la rândul său, facilitează absorbţia de calciu. "
14. Cerealele integrale
-fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez brun, sunt bogate in fibre,
care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în acelaşi timp inima
puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele
integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor
zaharuri este încetinită de fibre. O jumatate de cana de cereale
integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza , un echilibru
energetic muscular.
15. Vin roşu
- contine resveratrol-un compus natural care scade LDL, HDL şi previne
formarea cheagurilor de sânge, vinul roşu- poate fi numit cu adevărat un
lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de pacienţi în Jurnalul
Asociaţiei Medicale Americane, spune ca exista 97% mai multe şanse
pentru a ajunge la 85 de ani, dacă se menţine consumul de alcool pe zi,
la mai puţin de 2 pahare pe zi. Vinul rosu este, de asemenea, o sursa
bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei
vasele de sânge din inima şi face mai putin probabila moartea de boli
cardiovasculare, potrivit cercetătorilor japonezi.
16. Iaurtul
- Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat: organismele
probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp, deoarece
păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul imunitar şi oferă
protecţie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile sunt probiotice,
doar cele care au pe eticheta "culturi vii şi active."
17. Avocado
- este plin de grasimi mononesaturate, este de asemenea, bogate în acid
folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la scădea nivelului de
homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de sângelui prin
vaselor de sânge. Este indicat sa mancati avogado de două ori pe
săptămână.
18. Nucile
- sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt încărcate cu
polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit
carnea de pui. Alte fructe cu coajă combina doar una sau două dintre
aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci (aproximativ 1
uncie) sau şapte nuci este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare
intre mese.
19. Curcumă sau turmeric
- Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbena si lupta împotriva
cancerului datorita proprietăţilor anti-inflamatorii şi activităţilor de
combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza.
Cercetatorii de la UCLA au, constatat că acesta combate acumularea de
placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot provoca Boala
Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar putea explica de
ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţării au aceasta boala, în
timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13%, în
conformitate cu Alzheimer's Association.
20. Fasolea neagra
- Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de
atac de cord cu38 %, potrivit unui studiu publicat în Journal of
Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea,
bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula
intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care
s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de
asemenea, bogata in nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase,
acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.
21. Merele
- Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datorită quercetin, un
flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii,
atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostată şi cancer
pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele
conţin mai inflammationfighting antioxidanţi.
22. Crabul Alaskan King
- are continut ridicat în proteine si este sarac in grasimi, are un
continut ridicat de zinc. "Zincul este un antioxidant, dar mai
important, este ca acesta contribuie la susţinerea masei osoase
sănătoase şi a sistemului imunitar ", spune Bowerman.
23. Rodiile
- sucul din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce riscul de cele
mai multe tipuri de cancer, datorită polifenolului numit ellagitannins,
care dau fructelor culoarea rosie. De fapt, un studiu recent de la UCLA
a constatat că sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele
cancerului de prostata.
24. Pak Choy
- sunt legume crocante crucifere "Bok Choy este bogat in calciu, precum
şi vitaminele A si C, acid folic, fier, beta-caroten, şi potasiu ",
spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass. Potasiul păstrează muschii
si nervii sub control în timpul scăderii tensiunii arteriale,
cercetatorii sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul de cancer
pulmonar cât şi al vezicii urinare.
25. Stridiile
- Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu,
cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . "Dar carnea cremoasa de stridii
este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului
şi a proteja împotriva cancerului de prostată", spune Bass.
26. Broccoli
- O cana de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi
mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus faţă de marimea sa
are o concentraţie ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi
sulforafan fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins
sugerează are proprietati anticancerigene puternice.
27. Kiwi
- acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele.
"Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care
pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, "spune Bowerman. "Eu
încerc să mănânc cel puţin unul sau două kiwi pe saptamana".
28. Uleiul de măsline
Varietatea extra-virgin este bogat în beneficele grasimi
mononesaturate. "Acizii graşi şi polifenolii reduc inflamtia celulelor
şi articulaţiilor, "spune Grieger. Un studiu în revista Nature a
constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la
reducerea inflamaţiei spune Bowerman.
29. Prazul
- "Prazul poate sprijini activitatea sexuală şi pentru a reduce riscul
de cancer de prostată ", spune Michael Dansinger. M.D., un profesor
asistent de medicină şi un cercetător al obezităţii la Tufts-New Anglia
Centrul Medical, în Boston . "Partea verde a unui praz mediu taiat în
fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés, salate şi ori de câte ori
aveti posibilitatea mancati praz. "Acest var" al usturoiului si al
ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina, calciu, potasiu şi,
şi acestea sunt, de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.
30. Anghinarea -
Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre.
Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice alte legume. Frunzele
sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide şi polifenoli, antioxidanti
care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C care
ajuta la mentinerea sistemului imunitar.
32. Ardeiul iute
- stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia sanguina şi ajuta la
eliberarea endorfinelor ", spune Petersen. In plus, ele sunt o
modalitate foarte bună de a adăuga o aromă la produsele alimentare fără a
creşte conţinutul de grăsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de
asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformă în vitamina A,
capsaicina lupta de aemenea cu infecţiile din sângelui, inhibă
neuropeptidele (substante chimice care cauzează inflamaţie). Un recent
studiu în revista Cancer Research a constatat că ardeiul iute este un
eficient imotriva cancerului de prostată. Toate acestea de la o jumătate
de ardei iute (sau 1 lingură de fulgi de chili), în fiecare zi.
33. Ghimbirul
- contine gingerol, studiile au dovedit are un efect deosebit de
eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate consuma
proaspat sau adugat in diferite sosuri.
34. Scorţişoara
- cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci şi mai ales in mancarea
indiana , scorţişoara este bogata în antioxidanţi care inhibă coagularea
sângelui şi combate dezvoltarea bacteriilor inclusiv in respiratia rău
mirositoare. Unele studii "sugereaza de asemenea, că ar putea ajuta la
stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2,
"spune dietetician Nancy Clark, autor al Sports Nutrition Guidebook." Ce
e mai mult, ea poate ajuta la reducerea colesterolului rău din sange,
incercaţi o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau
fulgi de ovăz."
35. Ouăle
- Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate
decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de calorii,
conform unui studiu al International Journal of Obesity. Consumati de
asemenea gălbenuş de ou, deoarece studii recente au demonstrat ca
grasimea din galbenus datorita mineralelelor si nutrientilor compenseaza
efectul colesterolului si dau si senzatia de satietate.
36. Smochinele
- Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza
nivelul pH-ului în organism, făcând este mai dificila invazia de agenţi
patogeni, spune Petersen. Fibrele din smochine pot determina scaderea
zahărului din sânge reducerea riscul de diabet zaharat şi metabolice
sindrom. Selectaţi smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca
atare sau in amestec cu alte fibre.
37. Ciupercile
- sunt delicioase atunci când sunt adăugate la orezul brun! Dar
ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant care protejeaza
cresterea anormală a celulelor. "Pe scurt, acestea reduc riscul de
cancer ", spune Bowerman, care recomandă o jumătate de ceaşcă o dată sau
de două ori pe săptămână. " Gatiti-le in vinul rosu, care contine
resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste. "38. Ananasul
- Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime şi în special,
bromelaina
este ca un
cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul de asemenea, protejează împotriva
cancerului de colon, a artritei şi a degenerescenţei maculare, spune
Grieger. O jumatate de ananas de doua sau trei ori pe saptamana este
portia ideala.
39. Suc de fructe sau suc de legume
- Într-o 2006 Universitatea din Florida de Sud a facut un studiu cu
persoanele care baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de
fructe sau suc de legume în fiecare săptămână, de-al lungul anilor.
Rezultatele au relevat faptul ca au fost cu 76% mai puţini cei care au
dezvoltat boala Alzheimer decat cei care beau mai puţin suc natural de
legume sau fructe. Nivelul ridicat de polifenoli, antioxidanti ce se se
gasesc in fructe si legume protejeaza celulele creierului de efectele
cauzate de bolile cronice, spune autorul studiului, Amy Borenstein,
Ph.D.
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com