Tuesday, November 5, 2013

APA... ca medicament...?!

O teorie ciudata despre cum APA va SCHIMBĂ VIAtA
Nu esti bolnav, doar iti e sete

Un doctor a fost capturat si tinut prizonier in izolare intr-o inchisoare din Orientul Mijlociu, si i s-au refuzat orice medicamente sau tratament la problemele de sanatate ce aparusera. insa, din moment ce era el insusi doctor, autoritatile din inchisoare apelau la el ca sa se mai ocupe de cate un prizonier cand aparea vreo problema.
Nu avea, insa, cum sa trateze pe colegii sai de detentie. Singurul lucru pe care il putea face era sa îi „trateze” dându-le de băut apă. Mulţi dintre ei s-au făcut bine de pe urma tratamentului. Uneori nu i se dădea de mâncare timp de o săptămână, dar îşi dăduse seama că apa îi alunga durerile de stomac cauzate de foame.
    Într-una din seri, i s-a adus un prizonier care suferea de multe ore. Doctorul i-a dat prizonierului două pahare cu apă. În câteva minute durerea dispăruse şi omul era cu zâmbetul pe buze.
    De atunci încolo, acest doctor (Dr. Batmanghelidj) şi-a început cercetările despre apă. Ceea ce a descoperit a fost un progres semnificativ pentru tine şi milioane de alţi oameni... 

    Clădirea închisorii era un mediu foarte neprietenos, stresant. Doctorul nu ştia, de la o zi la alta, de la oră la oră, cine va mai trăi să vadă ziua de mâine şi cine nu. Un astfel de mediu permite dezvoltarea unor tehnici alternative medicale.

    Doctorul a început să trateze toate problemele medicale cu apă şi toată lumea tratată se făcea bine sau cel puţin li se îmbunătăţea condiţia.

    Concluzia acelui doctor a fost că setea e un semn de boală.

    Ulterior, în timpul procesului, a înmânat judecătorului un articol despre apă şi despre descoperirile pe care le făcuse în închisoare, însă raportul a fost ignorat şi dat alcuiva. Însă după câteva săptămâni judecătorul l-a căutat în închisoare şi i-a zis „Nu eşti omul rău care credam că eşti. Te eliberăm”. Doctorul i-a răspuns judecătorului că doreşte să îşi continue cercetările şi a rămas în închisoare încă patru luni.

    După ce a plecat, pur şi simplu a lăsat totul în urmă şi şi-a continuat cercetările în Statele Unite ale Americii.

Setea – Un semnal de alarmă pe care nu-ţi poţi permite să-l ignori 

    Doctorul a făcut legătura dintre diverse etape ale bolilor şi diverse nivele de deshidratare. El era convins că nu trebuie să aştepţi senzaţia de sete ci că trebuie să consumi lichide astfel încât să eviţi senzaţia de sete. Să consumi lichide ÎNAINTE să simţi efectiv setea. Atunci când deja îţi e sete şi ai gura uscată, este deja prea târziu.
    Potrivit cercetărilor sale, aceasta ar fi principala greşeală pe care oamenii o fac, în general, în ceea ce priveşte sănătatea organismului.
    De fapt, această greşeală reprezintă un cumul de patru acţiuni greşite, patru presupuneri false pe care oamenii le fac simultan:
1. Consideră setea / gura uscată ca fiind un semn al deshidratării. De fapt semnalele deshidratării sunt multe altele, pe lângă această senzaţie de uscat
2. Presupun că apa nu are proprietăţi chimice propriuzise. De fapt, nimic din ceea ce ingurgitezi nu poate fi utilizat de organism dacă nu intră şi apa în ecuaţie.
3. Presupun că organismul, corpul uman este capabil să regularizeze consumul de apă pe parcursul unui ciclu de viaţă. În realitate, oamenii vârstnici se deshidratează mai rapid decât cred.
4. Oamenii deseori presupun că orice lichid sau fluid poate înlocui apa. Acest lucru este fals de la bază până la vârf. Sucurile, băuturile carbogazoase, cofeina, îţi deshidratează organismul şi elimină apa din corp, şi nicidecum nu îţi alimentează corpul cu apă.
    Potrivit doctorului cu pricina, atunci când nu bei destulă apă ca să elimini toxinele acumulate în organism, începi să treci prin starea de deshidratare – aceasta se manifestă sub forma de alergii, astm, şi multe alte probleme de sănătate.
Împlineşte-ţi o nevoie primordială 
    Apa este lucrul de care avem nevoie pentru a menţine sănătatea celulelor noastre. Acestea conţin apă şi sunt înconjurate de apă. Atunci când eşti deshidratat membranele celulelor tale devin mai puţin permeabile – şi blochează fluxul de hormoni şi substanţe nutritive spre celule, lucru care opreşte eliminarea oxidanţilor sau a altor deşeuri din organism.
    Imaginează-ţi pentru un moment ce se întâmplă cu o tufă de trandafiri în condiţii de secetă extremă – se ofileşte, se uscă şi moare.
    Apa are un rol mult mai complex şi important decât doar acela de a dilua nutrienţii şi oxidanţii. Apa generează energie. Este necesară procesului metabolic. Mai mult decât atât apa joacă rolul de adeziv la nivelul structurii celulare. Ea ţine împreună „ţesătura” de celule.
    Pe scală mai mare apa este esenţială sistemului digestiv pentru a-i permite acestuia să digere mâncarea – totodată, apa creşte eficienţa celulelor roşii din sânge – hematiilor – în a culege oxigen din plămâni.
Gestionarea apei...
    Apa are proprietăţile sale chimice. Fiecare funcţie din organism este monitorizată şi influenţată de fluxul de apă din organism.
    Apa este principalul element din corpul uman. 75% din corpul nostru este alcătuit din apă. 85% din creierul nostru este alcătuit din apă.
    Gestionarea acestei resurse este modalitatea organismului de a-şi asigura accesul apei şi a nutrienţilor la organele necesare vieţii – activitate care este prioritatea numărul unu – şi mai apoi asigură accesul apei la organele secundare.
    Creierul este prioritatea principală atunci când se pune problema prioritizării resurselor. Reprezintă doar o cincizecime (1/50 sau 0,02) din corp dar primeşte până la 20 la sută din fluxul de sânge din organism. Dacă tot restul corpului trebuie privat de apă sau sânge pentru ca creierul să funcţioneze, asta este. Organismul ştie că trebuie să se ocupe prioritar de creier.
    Cei care împart raţiile de apă la nivelul organismului trag alarma care indică zona lipsită de apă. Din moment ce deshidratarea cauzează privarea unor funcţii ale organismului, aceste semnale primite furnizează indicatori responsabili de tot soiul de afecţiuni din corp.
    Principala greşeală pe care medicii o fac, crede doctorul Batmanghelidj este că ei nu îşi sfătuiesc pacienţii suficient de bine – poate pentru că nici ei nu înţeleg procesul – să prevină afecţiunile majore prin vindecarea din timp a unor afecţiuni minore. Pentru că totul porneşte, ca într-un ambuteiaj rutier, de la o singură maşină parcată aiurea sau accidentată. E suficient ca să se formeze cozi de kilometri întregi, oamenii să nu mai ajungă la lucru, cine ştie, o salvare să nu îşi poată duce pacientul etc.
    Doctorii în general sunt învăţaţi şi încurajaţi să trateze simptome, să „închidă gura” alarmelor date de organism prin medicamente. E ca şi cum spargi becul roşu care semnalează alarma şi crezi că ai stins incendiul.
Un exemplu incredibil despre cum îţi funcţionează
sistemul de alarmă din organism 
    Uite un exemplu ..
    Creierul trebuiue să fie tot timpul hidratat. Aşa că organismul, dacă îi lipseşte apa, va face tot ce este posibil pentru a asigura un flux normal de apă către creier. Asta înseamnă că organismul e dispus să limiteze accesul de apă spre alte zone ale corpului.
    Din moment ce respiraţia cauzează mari pierderi de apă din organism, prin expiraţie, în fiecare zi – în funcţie şi de clima în care locuieşti şi cât efort fizic faci – plămânii îţi pot fi afectaţi.
    Dacă suferi de deshidratare cronică din cauza consumului insuficient de apă – sau dacă consumi lichide care îţi consumă apa din organism, cum ar fi de exemplu cafeaua, berea, carbogazoasele cu zahăr – corpul tău încearcă să prevină pierderile de apă cauzate de sistemul respirator producând histamine care închid vasele capilare din plămâni.
    Aceste vase contractându-se, organismul reduce consumul de apă. Dar respiraţia devine mai greoaie. Este foarte important să ştii că hotărând asta, corpul îţi face o imensă favoare. Produce histamine ca un plan strategic de apărare, nu ca pe un fel de boală.
    Corpul contractă vasele capilare, făcându-le mai puţin permeabile, pentru că încearcă să îţi salveze creierul.
    Care este răspunsul medicinei convenţionale la această producţie de histamine? Ei bine, se prescriu antihistamine, sau medicamente care sunt concepute să contra-atace histaminele produse intenţionat de corp ca să economisească, să păstreze apa.
Prin urmare, câtă apă e suficientă?
    Potrivit unor specialişti, o persoană de 90 de kilograme trebuie să consume într-o zi aproximativ 3 litri de apă pentru ca organismul să funcţioneze corespunzător şi să elimine substanţele toxice. Asta înseamnă cam 12 pahare şi jumătate de apă. Mai mult decât cei doi litri despre care tot auzi la televizor sau prin alte părţi. Şi ai nevoie de mai mult de 3 litri dacă eşti o persoană activă sau dacă locuieşti într-o zonă călduroasă. Totodată, mai mult dacă consumi cafea, ceai cu cofeină, sucuri carbogazoase sau băuturi alcoolice.
    Totodată, ai nevoie de mai multă apă dimineaţa, pentru că ai dormit peste noapte, aşa că se recomandă să consumi 2-3 pahare de apă când te trezeşti dimineaţa pentru a te rehidrata.
    Specialiştii mai spun că semnele de deshidratare includ setea, urina închisă la culoare, oboseala, iritabilitatea, anxietatea, frica de mulţimi şi locuri publice (agorafobie), depresie, pofte alimentare, astm şi alergii.
Cum să construieşti un organism puternic şi sănătos... 
    Atunci când eşti deshidratat încep să se manifeste tot felul de afecţiuni şi boli.
    Uite câteva simptome şi boli cauzate de deshidratare şi punctate de doctorul Batmanghelidj în cărţile scrise ulterior experienţei din Orientul Mijlociu:
* Oboseală, epuizare
* Urină închisă la culoare
* Sete
* Iritabilitate, nervozitate
* Anxietate
* Agorafobie (frica de mulţimi şi locuri aglomerate)
* Depresie
* Pofte alimentare
* Greţuri dimineaţa în timpul sarcinii
* Alergii
* Astm
* Hipertensiune
* Afecţiuni ale sistemului imunitar
* Ulcer peptic (afecţiune digestivă caracterizată prin arsuri de obicei sub apendicele xifoid al sternului)
* Migrene
* Artrita reumatică (boala relativ frecventă ce afectează articulatiile. In aceasta afectiune se inflamează membrana sinovială ce delimiteaza articulaţiile)
* Angina (boala arterelor care irigă inima, arterele coronare)
* Fibromialgie (o afecţune medicală cronică, ce se caracterizează prin durere difuză şi sensibilitate în muşchi şi ţesutul moale)
* Cancer
    Şi nici măcar nu ţi-a trecut prin gând că s-ar putea să suferi de deshidratare cronică!
    Dacă teoria aceasta este adevărată, cele mai multe teste pe care doctorii le fac atunci când doresc să vindece aceste boli sunt inutile.
Batmanghelidj este convins că oamenii suferă de angină din cauză că muşchii inimii se deshidratează şi duc lipsă de unele chimicale esenţiale. El crede că lipsa apei poate cauza şi cancer... care supravieţuieşte într-un mediu cu acididtate crescută. Apă şi sare de mare sau sare de Himalaya sunt câteva substanţe care pot fi folosite pentru prevenirea acestuia. Cancerul poate fi vindecat!
    În cazul fiecărei boli, doctorul Batmanghelidj este convins că prima şansă pentru vindecare îi trebuie oferite unei hidratări adecvate.
    În cartea sa Corpul tău râvneşte după apă doctorul detaliază numeroasele manifestări ale bolilor în timpul deshidratării.
    Dacă teoria acestui doctor este corectă, există o legătură apropiată între deshidratare şi boli. Dacă te hotărăşti să încerci abordarea propusă de el – sau dacă ai încercat-o în trecut – aş fi interesat şi eu să aflu mai multe, dacă a funcţionat şi în cazul tău.
    Nu cred, personal, că pur şi simplu prin faptul că bei multă apă te vindeci de fiecare boală de care suferi. Dar teoria este plauzibilă şi consumul de apă este necesar pentru a avea un organism sănătos. Mulţi oameni mi-au spus că au simţit îmbunătăţiri ale stării lor de sănătate, deşi sufereau de astm sau crampe musculare. Nu este acelaşi lucru cu a vindeca bolile de inimă sau cancerul, dar sugerează că ceva tot se găseşte în spatele acestei teorii.
    Sunt intrigat de afirmaţia sa, potrivit căreia terapia cu apă poate trata angina. Dacă suferi de această afecţiune dureroasă ar trebui să îţi întrebi doctorul dacă are rost să încerci să consumi cantităţi mari de apă, iar dacă îţi dă undă verde, încearcă să vezi dacă îţi poţi îmbunătăţi condiţia astfel. Mi-ar face mare plăcere să aflu rezultatele tale şi să le dau mai departe cititorilor noştri.
„Mori” de sete?
    Pentru a încerca această tehnică începe prin a consuma cantităţi de apă după următoarea formulă:
    Consumă zilnic o cantitate echivalentă cu 30 g de apă pentru fiecare kilogram al corpului tău.
    De exemplu, dacă ai 70 de kilograme, bea aproximativ 2 litri de apă zilnic.
    Expresia „mor de sete” va fi una pe care nu o vei mai folosi vreodată... pentru că, dacă doctorul Batmanghelidj are dreptate, s-ar putea ca, dacă nu consumi destulă apă, ca deshidratarea să fie cauza unor afecţiuni care pot duce la deces. Analizează-ţi stilul de viaţă. Hidratează-te corespunzător.
    Trebuie să fii atent doar la a consuma apă curată, la cel mai înalt standard. Cu siguranţă voi scrie o lucrare şi pe acest subiect, al „Cum să îţi asiguri o sursă de apă potabilă de cea mai înaltă calitate”
Cu sinceritate,

Andrei Moldovan,
Autorul

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com