ALIMENTE PENTRU FIECARE
ORGAN
Dupa cum se vede mai jos
cele mai multe sunt vegetale si fructe , deci trebuie sa stim ce sa
mancam ca sa ne pastram sanatatea si sa ne vindecam de anumite boli.
Pentru inima
1. varza – contine fier si potasiu,
necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de
calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva
atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si
scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si
bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul
vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea
inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne
accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele
mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si
reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si
tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale
specifice
13. somonul – este o sursa de acizi
grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din
sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul
hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva
accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de
vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea
arteriala, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv
si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de
substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole
furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind
astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui,
avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul
imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe
cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si
oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele
de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala
si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile
vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala
si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier,
calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru
ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea
nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de
colesterol pe vasele inimii
Pentru
creier
36. lintea – contine lecitina,
proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si
incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie
celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de
concentrare
40. oul – este o sursa grozava de
proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea
memoriei
41. avocado – combate stresul,
nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si
mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il
energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%),
resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele
asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine,
este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos
datorita substantelor opiacee .
Pentru ochi
48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de
usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica
calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea
ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor
conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de
eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii
si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia
Officinalis) –
calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata
calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca
unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii
nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le
contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul
vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din
aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de
acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si
protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele/par
62. pepenele – contine foarte putine
calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de
acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie
ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi,
calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru
par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si
revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si
curata organismul
67. hreanul – continand substante
active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la
nivelul pielii
Pentru oase
69. migdalele – contin magneziu si ajuta
oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si
calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta
la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele
si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru
dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum
B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o
sursa buna de calciu
Pentru
stomac/intestin
74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele
intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala
datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism
necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati
anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata
de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al
intestinelor
Pentru rinichi
91. sfecla rosie – stimuleaza arderile
celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta
pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in
exces
93. castravetele – contine multa apa si deci
stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de
virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii
pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea
protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs
dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala
de minerale pentru a curata rinichii
Pentru ficat
81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul
folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la
imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de
bere – este o importanta sursa
de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul
(Nasturtium Officinale) – este folosit pentru
producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru
metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia – ajuta la buna
functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele – apara ficatul de
afectiuni frecvente
88. menta – uleiurile esentiale de
menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine
si vitamina B.
SANATATE MAXIMA !!!
============
Mod de preparare (purificare) a apei pentru consum
Purificarea apei prin congelarea parţială
de Anda Postolache Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de microbi, o temere justificată. Dar ce aţi spune dacă aţi afla că apa de la robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă? Este ceva facil de făcut şi nu presupune nicio cheltuială! Iată despre ce este vorba.Poate influenţa metabolismulSe umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la temperatura camerei timp de 24 de
ore, pentru a se decanta impurităţile şi pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu dopul
bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi constata
că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de
gheaţă. Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe
pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat.
Apa rezultată este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau deuterizată! Explicaţia
purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este cea
care conţine deuteriu, ce are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa
curată, la +3ºC. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de
deuteriu poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a
celulei vii,ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la dispariţia
celulei
tumorale!Lichidul purDacă
doriţi să scăpaţi şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi
fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza
anterioară să o puneţi din nou la congelator. După ce o lăsaţi
patru-cinci ore, aruncaţi de data aceasta apa neîngheţată şi
păstraţi gheaţa la temperatura camerei. Când s-a topit, aţi obţinut apa
suprauşoară sau pură. Impurităţile coboară punctul de îngheţare la -3ºC, deci au rămas neîngheţate. Aceasta este explicaţia.
Apa
astfel epurată are efecte curative: fluidifică sângele şi limfa,
stimulează metabolismul, este antioxidantă şi uşor diuretică, fiind
indicată în boli cardiovasculare, renale şi cancer.
===========
MIGDALELE - 12
beneficii tamaduitoare pe care trebuie sa le cunosti
Cristina,
Migdalele sunt atat de
gustoase, incat abia ne putem opri atunci cand incepem sa le consumam. Migdalele
sunt bogate in nutrienti de care are nevoie in fiecare zi, asadar daca va este
pofta de migdale, nu ezitati sa le consumati.
Egiptenii foloseau migdalele inca din
timpuri stravechi pebtru beneficiile acestora asupra sanatatii si frumusetii.
Astazi migdalele sunt folosite in tratamente de infrumusetare, in cure de
slabire, dar si in terapii naturiste.
Ce contin migdalele?
Migdalele sunt bogate in proteine vegetale,
continand aproximativ 13% proteine. Migdalele sunt de asemenea bogate in fibre,
carbohidrati, lipide de cea mai buna calitate, vitamine, minerale si
antioxidanti.
Dintre grasimi, cele sanatoase sunt
considerate grasimile poli si mono-nesaturate, acestea din urma fiind cele mai
bune pesntru sanatate. Din totalul de grasimi pe care le contin migdalele,
aproximativ 80% sunt mono-nesaturate!
Migdalele contin de asemenea antioxidanti
care elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele impotriva leziunilor
aterosclerotice, dar si nucleul celular impotriva diverselor agresiuni. Astfel
ca migdalele sunt utile in preventia, dar si in dieta celor care au risc sau
sufera de boli cardiovasculare, de hipertensiune arteriala, dar si de
cancer.
Va propunem
sa descoperiti mai jos beneficiile incredibile ale migdalelor
Migdalele – beneficii uimitoare pentru
sanatate
Sunt considerate un concentrat de nutrienti
si substante active cu actiune benefica asupra sanatatii si
frumusetii.
Ce contin
migdalele:
- Proteine;
- Fibre, utile in detoxifierea colonica,
preventia cancerului de colon si mentinerea siluetei;
- Fier, util in combaterea anemiei si in
sarcina;
- Vitamina E – vitamina frumusetii, dar
totodata aceasta vitamina este utila si in mentinerea sanatatii sistemului
nervos;
- Cupru;
- Zinc – mineralul femeilor;
- Seleniu;
- Magneziu – mineralul antidepresie;
- Grasimi de buna calitate;
- Carbohidrati;
- Acid folic;
- Vitamine din complexul B;
- Vitamina D vegetala;
- Calciu;
- Potasiu;
- Vitamina A;
- Antioxidanti;
- Flavonoide etc.;
Beneficiile migdalelor pentru
sanatate si frumusete
Migdalele fac pielea mai
frumoasa
Este recomandat sa folositi ulei sau lapte
de migdale pentru ingrijirea pielii, vitaminele si antioxidantii din
migdale hranesc si intineresc pielea.
Beneficiile migdalelor: regleaza tensiunea
arteriala
Migdalele sunt recomandate in dieta celor
care sufera de hipertensiune arteriala, fiind bogate in potasiu, dar sarace in
sodiu. Foarte bogati in potasiu sunt si ardeii, acestia avand de asemenea rolul
de a scadea usor valorile tensiunii arteriale.
Beneficiile migdalelor: combat
anemia
Migdalele sunt bogate in fier si acid
folic, doi nutrienti esentiali in combaterea anemiei. Fierul este util in
componenta globulelor rosii, iar acidul folic stimuleaza formarea de globule
rosii la nivelul maduvei osoase hematogene.
Ceea ce este insa foarte important de stiut
consta in faptul ca migdalele NU contin vitamina C, vitamina esentiala pentru a
putea absorbi fierul in organism la nivel intestinal. Fara aceasta vitamina nu
putem retine fierul din migdale. De aceea este recomandat ca acestea sa fie
consumate alaturi de alte fructe bogate in vitamina C.
Beneficiile migdalelor: utile in curele de
slabire
Migdalele contin cele mai bune grasimi, dar
si alte substante active care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile
din depozite. Migdalele sunt indicate in dietele de slabire drastice, dar si in
perioadele lungi de post, avand un continut ridicat in proteine.
Beneficiile migdalelor: protejeaza
inima
Migdalele scad usor tensiunea arteriala,
asa cum am aflat mai sus, dar totodata reduc stresul oxidativ prin antioxidantii
pe care ii contin si intaresc peretii vaselor de sange. Migdalele sunt indicate
atat in preventia, cat si in dieta pentru ateroscleroza. Migdalele protejeaza
inima de infarct miocardic si alte afectari ale coronarelor (arterele care iriga
inima).
Beneficiile migdalelor: scad
colesterolul
Iata inca un motiv pentru care migdalele
protejeaza inima si vasele sanguine: acestea scad colesterolul rau, printr-un
aport mai mare de grasimi bune – HDL. HDL este fractiunea lipidica numita si
“colesterol bun” care are capacitatea de a capta LDL (“colesterolul rau”) din
sange si a-l duce spre ficat unde va fi metabolizat. Migdalele protejeaza astfel
impotriva efectelor nocive ale “colesterolului rau”.
Beneficiile migdalelor: imbunatatesc
functiile creierului
Migdalele sunt bogate in vitamine din
complexul B, in vitamina E, dar si seleniu si antioxidanti – nutrienti
importanti pentru buna functionare a creierului. Migdalele prelungesc durata de
viata a neuronilor, imbunatatesc memoria si previn bolile mintale, precum
dementa senila sau boala Alzheimer.
Beneficiile migdalelor: sunt energizante
si alunga oboseala
Migdalele sunt recomandate in sezonul rece,
dar si in perioadele de suprasolicitare sau in dietele drastice, cu risc de
avitaminizare.
Migdalele sunt adevarate energizante pentru
organism, consumul a doua linguri de migdale pe zi este suficient in perioadele
de suprasolicitare fizica si psihica.
Beneficiile migdalelor: combat
depresia
Depresia este considerata boala secolului,
se pare ca cu cat omul se indeparteaza mai mult de natura, cu atat este mai
predispus depresiilor si altor boli mintale.
Migdalele contin nutrienti esentiali in
combaterea depresiei, fiind considerate unele din cele mai bune tratamente
naturiste impotriva acestei tulburari. Este indicat sa asociati consumul de
migdale cu tratamente naturiste care induc somnul la orele potrivite, caci
depresia predispune si la tulburari de somn.
Beneficiile migdalelor: alcalinizeaza
organismul
Stresul, lipsa sportului, odihna haotica si
alimentele procesate determina cresterea aciditatii organismului, sustin unii
cercetatori. In asfel de situatii scade imunitatea, creste riscul pentru
osteoporoza si alte dezechilibre organice si metabolice, ne simtitim mai
obositi, mai tristi. Migdalele fac parte din alimentele care alcalinizeaza
organismul.
Beneficiile migdalelor: previn
cancerul
Migdalele au puternice efecte
anticancerigene, protejeaza ADN-ul celular impotriva efectelor stresului
oxidativ si incetinesc inmultirea haotica a celulelor canceroase.
Beneficiile migdalelor: par mai frumos si
unghii mai sanatoase
Migdalele sunt recomandate atat prin
consum, cat si prin uz extern pentru ingrijirea parului si unghiilor. Folositi
tratamente pentru par si unghii pe baza de migdale si va veti bucura de
rezultate uimitoare.
|
No comments:
Post a Comment
sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com