Friday, December 6, 2013

Numai sa le poti tine minte ....



....... dar pot angaja unu care sa le tina el minte si sa-mi spuna el ce sa mananc, ca eu habar n-am , hihuhohha

Alimente pentru fiecare organ

conf. univ. dr. Adin-Marian COJOCARU
Facultatea de Educatie Fizica si Sport
Universitatea Spiru Haret - Bucuresti
 

ALIMENTE PENTRU FIECARE ORGAN

Dupa cum se vede mai jos cele mai multe sunt vegetale si fructe , deci trebuie sa stim ce sa mancam ca sa ne pastram sanatatea si sa ne vindecam de anumite boli.
Pentru inima

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64.
graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65.
orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66.
cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67.
hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68.
mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi

91. sfecla rosie stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii

Pentru ficat

81. anghinarea contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei

83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului

84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul

85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului

86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul

87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente

88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele

89. carnea de iepure – degreseaza ficatul

90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.

SANATATE MAXIMA !!!

sursa:ghidsanatate.info
============




Mod de preparare (purificare) a apei pentru consum
Purificarea apei prin congelarea parţială

de Anda Postolache
Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de
microbi, o temere justificată. Dar ce aţi spune dacă aţi afla că apa de la
robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă? Este ceva facil
de făcut şi nu presupune nicio cheltuială! Iată despre ce este vorba.
Poate influenţa metabolismulSe umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impurităţile şi pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu
dopul bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi constata că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de gheaţă.
Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultată
este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau deuterizată!
Explicaţia purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este cea care conţine deuteriu, ce are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa curată, la +3ºC. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de deuteriu
poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a celulei vii,ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la dispariţia celulei tumorale!
Lichidul purDacă doriţi să scăpaţi şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza anterioară să o puneţi din nou la congelator. După ce o lăsaţi patru-cinci
ore, aruncaţi de data aceasta apa neîngheţată şi păstraţi gheaţa la temperatura camerei. Când s-a topit, aţi obţinut apa suprauşoară sau pură.
Impurităţile coboară punctul de îngheţare la -3ºC, deci au rămas neîngheţate. Aceasta este explicaţia.

Apa astfel epurată are efecte curative: fluidifică sângele şi limfa, stimulează metabolismul, este antioxidantă şi uşor diuretică, fiind indicată în boli cardiovasculare, renale şi cancer.

===========



MIGDALELE - 12 beneficii tamaduitoare pe care trebuie sa le cunosti

Cristina, 
Migdalele sunt atat de gustoase, incat abia ne putem opri atunci cand incepem sa le consumam. Migdalele sunt bogate in nutrienti de care are nevoie in fiecare zi, asadar daca va este pofta de migdale, nu ezitati sa le consumati.
Egiptenii foloseau migdalele inca din timpuri stravechi pebtru beneficiile acestora asupra sanatatii si frumusetii. Astazi migdalele sunt folosite in tratamente de infrumusetare, in cure de slabire, dar si in terapii naturiste.

Ce contin migdalele?

Migdalele sunt bogate in proteine vegetale, continand aproximativ 13% proteine. Migdalele sunt de asemenea bogate in fibre, carbohidrati, lipide de cea mai buna calitate, vitamine, minerale si antioxidanti.
migdale-beneficii.jpg
Dintre grasimi, cele sanatoase sunt considerate grasimile poli si mono-nesaturate, acestea din urma fiind cele mai bune pesntru sanatate. Din totalul de grasimi pe care le contin migdalele, aproximativ 80% sunt mono-nesaturate!
Migdalele contin de asemenea antioxidanti care elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele impotriva leziunilor aterosclerotice, dar si nucleul celular impotriva diverselor agresiuni. Astfel ca migdalele sunt utile in preventia, dar si in dieta celor care au risc sau sufera de boli cardiovasculare, de hipertensiune arteriala, dar si de cancer.
Va propunem sa descoperiti mai jos beneficiile incredibile ale migdalelor

Migdalele – beneficii uimitoare pentru sanatate

Sunt considerate un concentrat de nutrienti si substante active cu actiune benefica asupra sanatatii si frumusetii.
Ce contin migdalele:
  • Proteine;
  • Fibre, utile in detoxifierea colonica, preventia cancerului de colon si mentinerea siluetei;
  • Fier, util in combaterea anemiei si in sarcina;
  • Vitamina E – vitamina frumusetii, dar totodata aceasta vitamina este utila si in mentinerea sanatatii sistemului nervos;
  • Cupru;
  • Zinc – mineralul femeilor;
  • Seleniu;
  • Magneziu – mineralul antidepresie;
  • Grasimi de buna calitate;
  • Carbohidrati;
  • Acid folic;
  • Vitamine din complexul B;
  • Vitamina D vegetala;
  • Calciu;
  • Potasiu;
  • Vitamina A;
  • Antioxidanti;
  • Flavonoide etc.;

migdale-beneficii.jpg

Beneficiile migdalelor pentru sanatate si frumusete

Migdalele fac pielea mai frumoasa

Este recomandat sa folositi ulei sau lapte de migdale pentru ingrijirea pielii, vitaminele si antioxidantii din migdale hranesc si intineresc pielea.

Beneficiile migdalelor: regleaza tensiunea arteriala

Migdalele sunt recomandate in dieta celor care sufera de hipertensiune arteriala, fiind bogate in potasiu, dar sarace in sodiu. Foarte bogati in potasiu sunt si ardeii, acestia avand de asemenea rolul de a scadea usor valorile tensiunii arteriale.

Beneficiile migdalelor: combat anemia

Migdalele sunt bogate in fier si acid folic, doi nutrienti esentiali in combaterea anemiei. Fierul este util in componenta globulelor rosii, iar acidul folic stimuleaza formarea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene.
Ceea ce este insa foarte important de stiut consta in faptul ca migdalele NU contin vitamina C, vitamina esentiala pentru a putea absorbi fierul in organism la nivel intestinal. Fara aceasta vitamina nu putem retine fierul din migdale. De aceea este recomandat ca acestea sa fie consumate alaturi de alte fructe bogate in vitamina C.

migdale-beneficii.jpg

Beneficiile migdalelor: utile in curele de slabire

Migdalele contin cele mai bune grasimi, dar si alte substante active care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile din depozite. Migdalele sunt indicate in dietele de slabire drastice, dar si in perioadele lungi de post, avand un continut ridicat in proteine.

Beneficiile migdalelor: protejeaza inima

Migdalele scad usor tensiunea arteriala, asa cum am aflat mai sus, dar totodata reduc stresul oxidativ prin antioxidantii pe care ii contin si intaresc peretii vaselor de sange. Migdalele sunt indicate atat in preventia, cat si in dieta pentru ateroscleroza. Migdalele protejeaza inima de infarct miocardic si alte afectari ale coronarelor (arterele care iriga inima).

Beneficiile migdalelor: scad colesterolul

Iata inca un motiv pentru care migdalele protejeaza inima si vasele sanguine: acestea scad colesterolul rau, printr-un aport mai mare de grasimi bune – HDL. HDL este fractiunea lipidica numita si “colesterol bun” care are capacitatea de a capta LDL (“colesterolul rau”) din sange si a-l duce spre ficat unde va fi metabolizat. Migdalele protejeaza astfel impotriva efectelor nocive ale “colesterolului rau”.

Beneficiile migdalelor: imbunatatesc functiile creierului

Migdalele sunt bogate in vitamine din complexul B, in vitamina E, dar si seleniu si antioxidanti – nutrienti importanti pentru buna functionare a creierului. Migdalele prelungesc durata de viata a neuronilor, imbunatatesc memoria si previn bolile mintale, precum dementa senila sau boala Alzheimer.

Beneficiile migdalelor: sunt energizante si alunga oboseala

Migdalele sunt recomandate in sezonul rece, dar si in perioadele de suprasolicitare sau in dietele drastice, cu risc de avitaminizare.
Migdalele sunt adevarate energizante pentru organism, consumul a doua linguri de migdale pe zi este suficient in perioadele de suprasolicitare fizica si psihica.

Beneficiile migdalelor: combat depresia

Depresia este considerata boala secolului, se pare ca cu cat omul se indeparteaza mai mult de natura, cu atat este mai predispus depresiilor si altor boli mintale.
Migdalele contin nutrienti esentiali in combaterea depresiei, fiind considerate unele din cele mai bune tratamente naturiste impotriva acestei tulburari. Este indicat sa asociati consumul de migdale cu tratamente naturiste care induc somnul la orele potrivite, caci depresia predispune si la tulburari de somn.

Beneficiile migdalelor: alcalinizeaza organismul

Stresul, lipsa sportului, odihna haotica si alimentele procesate determina cresterea aciditatii organismului, sustin unii cercetatori. In asfel de situatii scade imunitatea, creste riscul pentru osteoporoza si alte dezechilibre organice si metabolice, ne simtitim mai obositi, mai tristi. Migdalele fac parte din alimentele care alcalinizeaza organismul.
Va propunem sa cititi si: dieta alcalina

Beneficiile migdalelor: previn cancerul

Migdalele au puternice efecte anticancerigene, protejeaza ADN-ul celular impotriva efectelor stresului oxidativ si incetinesc inmultirea haotica a celulelor canceroase.

Beneficiile migdalelor: par mai frumos si unghii mai sanatoase

Migdalele sunt recomandate atat prin consum, cat si prin uz extern pentru ingrijirea parului si unghiilor. Folositi tratamente pentru par si unghii pe baza de migdale si va veti bucura de rezultate uimitoare.

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com