Sunday, December 22, 2013

Sa nu uitati .....

Sa nu uitati ca traiti in Romania, in tara iesita de sub domnia exploatarii comuniste dar... intrata in domnia exploatarii fara limite si fara prea mare raspundere a unor patroni, al caror unic scop este 'sa se imbogateasca ACUM si REPEDE fara sa-i pese de ceva ....; iata o dovada:



CONTRACT DE CONSIGNATIE

                                                           nr. ........../............................


Incheiat intre:

..........................S.R.L cu sediul (si punct de lucru) in  .......................................... inregistrata la Registrul Comertului .......cu nr. ......................cod fiscal .............................., cont bancar ............................................................6, reprezentata legal de catre ......................... in calitate de Director General, denumita in cele ce urmeaza CONSIGNATAR, pe de o parte

si

.................................. cu sediul in ...................................................................., inregistrata la Registrul Comertului  cu nr. ............................., cod fiscal ..................................., cont bancar nr. ............................................., deschis la .................................... si punct de lucru in ...................................... tel: ............................. fax: ............................. reprezentata legal de catre ..............................., in calitate de .................................., denumita in continuare in contract CONSIGNANT.

OBIECTUL CONTRACTULUI


Art. 1 Obiectul prezentului contract il constituie incredintarea de catre CONSIGNANT catre CONSIGNATAR a unor bunuri mobile, in vederea vanzarii acestora prin intermediul societatii sale, in nume propriu dar pe seama CONSIGNANTULUI, contra unui rabat.

          CONSIGNANTUL este de acord cu promovarea si vanzarea marfurilor sale prin intermediul e-comerce-lui (pe piete externe si interne), cat si prin intermediul standurilor si targurilor la care participa CONSIGNATARUL (organizate pe teritoriul tarii).


DREPTURILE SI OBLIGATIILE GENERALE ALE PARTILOR



Art. 2     CONSIGNANTUL se obliga:
2.1.       Sa plateasca CONSIGNATARULUI un rabat de.... din contravaloarea bunurilor vandute si sa asigure transportul cartilor catre consignatar;
2.2.       Sa puna la dispozitia CONSIGNATARULUI un numar de  exemplare din bunurile destinate comercializarii, livrarile facandu-se in functie de stocul de carte din editura;
2.3.       Sa puna la dispozitia Consignatarului toate informatiile privitoare la produsele comercializate (isbn, titlu, autor, descriere), precum si imaginile copertelor (in format electronic), in scopul promovarii si vanzarii acestora prin e-commerce;
2.4.       Sa participe alaturi de CONSIGNATAR la actiunile de promovare de amploare sustinute pe website-ul acestuia, acordand un rabat suplimentar pentru produsele aflate in promotie.
2.5.       Sa comunice CONSIGNATARULUI,  la data de 15 a fiecarei luni, lista cu lansari si noi aparitii pentru luna urmatoare, pentru a actualiza oferta website-ului.
2.6.       Sa comunice in timp util CONSIGNATARULUI orice modificari intervenite cu privire la preturile de vanzare.
2.7.       Sa accepte returnarea neconditionata a cartilor trimise spre vanzare CONSIGNATARULUI, in cazul in care acesta solicita acest lucru;


Art. 3   CONSIGNANTUL are dreptul :

3.1     Sa dispuna liber de bunurile incredintate pentru vanzare CONSIGNATARULUI, in calitatea sa de proprietar si sa solicite returnarea unora dintre acestea, in cazul in care constata ca nu se vand si presupune ca alti consignatari le-ar vinde mai repede, sau sa solicite returnarea tuturor titlurilor oferite pentru vanzare, in cazul in care CONSIGNATARUL nu-si indeplineste obligatiile contractuale;
3.2.       Sa controleze oricand cantitativ si calitativ titlurile incredintate CONSIGNATARULUI, putand proceda la inventarierea acestora, cu conditia notificarii acestei intentii cu cel putin 3 zile lucratoare inainte;
3.3.       Sa solicite CONSIGNATARULUI  verificari contabile in cazul in care constata ca exista unele neconcordante intre datele proprii si cele raportate de catre acesta.

Art. 4  CONSIGNATARUL are dreptul:

4.1.       Sa retina un rabat de.....pentru vanzarea marfurilor primite in regim de consignatie;
4.2.       Sa detina un stoc din toate titlurile editurii in limita stocului disponibil in editura;
4.3.       Sa solicite de la CONSIGNANT, in timp util, completarea stocului primit initial in situatia  in care acesta este pe terminate, pentru a asigura un flux continuu marfurilor;
4.4.       Sa returneze bunurile CONSIGNANTULUI in termen de 10 de zile lucratoare de la notificarea scrisa catre acesta, in cazul in care considera ca marfa este greu vandabila;
4.5.       Sa solicite CONSIGNANTULUI schimbarea bunurilor care prezinta defecte de fabricatie, in limita stocului disponibil;
4.6.       Sa preia informatiile despre cartile editate, precum si copertele acestora, de pe site-ul CONSIGNANTULUI, in scopul promovarii acestora si vanzarii prin e-commerce.

Art. 5 CONSIGNATARUL se obliga:

5.1.       Sa se comporte ca un adevarat proprietar, in ceea ce priveste conservarea si administrarea bunurilor primite de la CONSIGNANT pentru vanzare, suportand costul acestora in cazul deteriorarii lor din culpa personala;
5.2.       Sa comunice lunar CONSIGNANTULUI situatia vanzarilor bunurilor primite;
5.3.       Sa receptioneze calitativ si cantitativ marfurile primite pentru vanzare, la depozitele sale sau la locul de vanzare, intocmind in acest sens toate documentele de confirmare a primirii prin aplicarea semnaturii persoanei imputernicite in acest scop si a stampilei;

 

PLATA PRETULUI MARFURILOR SI A RABATULUI


Art. 6    CONSIGNATARUL are obligatia de a comunica lunar CONSIGNANTULUI pe adresa de email: .........................pana la data de 05 ale fiecarei luni, inventarul care atesta situatia vanzarilor si de a plati sumele de bani ce reprezinta contravaloarea marfurilor vandute (mai putin rabatul cuvenit), pana cel tarziu la data de 20 a fiecarei luni, pentru vanzarile realizate in luna anterioara.

Art. 7. Plata se va face catre CONSIGNANT prin ordin de plata in contul CONSIGNANTULUI.
Plata cu intarziere va fi penalizata cu majorari de intarziere de 0,15% pentru fiecare zi intarziere, conform disp. Art. 4 alin. 1 din Legea nr. 469/2002.


ART. 8 LIVRARE SI RETUR/COSTURI
8.1. Livrarea cartilor si returul lor (daca este cazul) se va face prin posta sau curier.
8.2. Costul livrarii catre Consignatar va fi suportat de Consignant iar costul expeditiei cartilor catre Consignant va fi suportat de Consignatar.


CLAUZE FINALE


Art. 9 Toate drepturile asupra marcilor de fabricatie si celelalte drepturi de proprietate intelectuala legate de marfuri si proprii Producatorului vor ramane proprietatea acestuia.
Art.10  Modificarile intervenite in contract se vor face in scris si vor fi semnate de ambele parti, devenind parte integranta a prezentului contract.
 Art. 11 Prezentul contract poate fi denuntat unilateral de catre parti in cazul in care mentinerea lui in vigoare nu mai prezinta interes economic  pentru partea care il denunta, sub conditia unei notificari scrise, facuta cu 30 de zile inainte de data denuntarii.
Art.12 Eventualele litigii nascute intre parti in legatura cu interpretarea sau executarea prezentului contract si care nu au putut fi solutionate amiabil sunt de competenta teritoriala a instantelor din municipiul Bucuresti, competente si d.p.d.v. material a judeca pricina.
Art. 13 Prevederile prezentului contract se completeaza de drept cu cele ale Legii nr. 178/1934 si cu prevederile Codului Comercial.
Art. 14 Prezentul contract a fost incheiat astazi ......................., in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte si este valabil 1 an de zile.
Contractul poate fi prelungit prin tacita reconductiune.


CONSIGNANT,                                                                  CONSIGNATAR,
                                                                                            
=====================

*** tu poti munci cat mai mult, patronul trebuie sa castige cat mai mult si evident cat de repede fara nicio raspundere, morala sau materiala; tot timpul , tu trebuie sa dai si sa ai obliagatii iar el...sa profite..., asta-i !
                                                                                                                        

No comments:

Post a Comment

sau trimite comentariul tau la scanave@yahoo.com